Opel Astra GTC - Мотори

OPEL Astra GTC мотори.

Сила, перформанси и потрошувачка. Погледнете подолу за преглед на моторите и преносот на Opel Astra GTC. Споредете ги податоците за потрошувачката, издувувањето CO2 и цифрите за перформансите.

Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил
Општи особини OPC 3-врати B 2.0 NFT, 207 kW / 280 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, OPC Sport 3-врати B 1.4 NET, 88 kW / 120 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.4 NET, 103 kW / 140 к.с., 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.4 NET, 103 kW / 140 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.4 NET, 103 kW / 140 к.с. (AT6), 6-степен автоматски менувач, Sport Sport 3-врати B 1.6 SHL, 125 kW / 170 к.с. (AT6), 6-степен автоматски менувач, Sport Sport 3-врати B 1.6 SHT, 147 kW / 200 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.6 DTL, 81 kW / 110 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.6 DTH, 100 kW / 136 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport
Број на цилиндри 4 4 4 4 4 4 4 4 4
Преместување 1998 1362 1362 1362 1362 1598 1598 1598 1598
Компресија 9,3 : 1 9,5 : 1 9,5 : 1 9,5 : 1 9,5 : 1 10,5 : 1 9,5 : 1 16,0 : 1 16,0 : 1
Моќ,маx.kW (PS)/min-1) 206 (280) / 5300 88 (120) / 6000 103 (140) / 6000 103 (140) / 6000 103 (140) / 6000 125 (170) / 6000 147 (200) / 5500 81 (110) / 3500 100 (136) / 3500 - 4000
Вртежи, max. (Nm/min-1) 400 / 2400 - 4800 200 / 1850 - 4200 200 / 1850 - 4900 200 / 1850 - 4900 200 / 1850 - 4900 260-280 / 1650-3200 280 / 1650 - 3500 300 / 1750 - 2000 320 / 2000
Вид на гориво Super Super Super Super Super Super Super Дизел Дизел
Потрошувачка на гориво OPC 3-врати B 2.0 NFT, 207 kW / 280 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, OPC Sport 3-врати B 1.4 NET, 88 kW / 120 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.4 NET, 103 kW / 140 к.с., 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.4 NET, 103 kW / 140 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.4 NET, 103 kW / 140 к.с. (AT6), 6-степен автоматски менувач, Sport Sport 3-врати B 1.6 SHL, 125 kW / 170 к.с. (AT6), 6-степен автоматски менувач, Sport Sport 3-врати B 1.6 SHT, 147 kW / 200 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.6 DTL, 81 kW / 110 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport Sport 3-врати B 1.6 DTH, 100 kW / 136 к.с., Start/Stop, 6-брзински мануелен, Sport
Потрошувачка, на отворено (l/100km) 6,5 5,2-5,0 5,3-5,2 5,2-5,1 5,4-5,3 5,8-5,6 5,3-5,2 3,9-3,7 4,0-3,8
Потрошувачка, во град(l/100km) 10,2 7,6-7,5 8,2-8,1 7,8-7,6 8,5-8,3 9,1-9,0 8,2-8,1 4,7-4,6 5,0-4,9
Потрошувачка, просек (l/100km) 7,8 6,0-5,9 6,3-6,2 6,1-6,0 6,6-6,4 7,0-6,9 6,3-6,2 4,2-4,0 4,3-4,2
Емисија на CO2 (g/km) 184 142-139 149-146 144-141 154-150 164-161 149-146 111-107 115-111
Норма за емисија Euro6 Euro6 Euro6 Euro6 Euro6 Euro6 Euro6 Euro6 Euro6