Претходно
 • Opel, Corsa, OPC, Exterior, Raceway

  МОЌЕН СТИЛ.

  Чистокрвните перформанси бараат динамичен стил. Новата Opel Corsa OPC го има во себе. Предниот спојлер OPC, страничните прагови и нискиот заден спојлер со двојни издувни цевки заедно со експресивниот опционален OPC заден спојлер на покривот јасно го ставаат потенцијалот во перспактива.

Следно
Претходно
 • Opel, Corsa, OPC, Performance, Design, Exterior

  ГО ПРЕГРНУВА ПАТОТ.

  152 kW (207 КС) со цврсто ракување е класична комбинација. Има спуштена суспензија со селективна амортизација според фреквенцијата, оптимизирано управување и дискови-кочници од 308 mm.


  Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 9,9, на отворено 6,2, комбинирано 7,5; Издувување CO2 emissions во g/km: комбинирано 174.
  Во согласност со регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветните верзии).

 • Opel, Corsa, OPC, Performance, Design, Interior

  ГО ПРЕГРНУВА ТЕЛОТО.

  Во внатрешноста ќе најдете седишта со перформанси Recaro плус ОРС инструменти, управувач, педали и декор. Системите за активна безбедност се калибрирани за Corsa OPC.

Следно
Претходно
 • НАДВОРЕШНОСТ

 • ВНАТРЕШНОСТ

Следно

ПРЕЗЕМАЊЕ.

Каталог

Close

Стандардната внатрешна опрема вклучува:

 

• Recaro седишта со перформанси
• Управувачки кожен волан со рамен долен дел
• OPC кожен менувач
• OPC спортски инструменти
• OPC прагови
• Брусени спортски педали од не’рѓосувачки челик
• Електрика на прозори напред
• Клима
• Системи за активна безбедност со вклучени ESP®Plus и Контрола на триење

Close

Стандардната опрема за надворешност содржи:

 

• OPC шасија со амортизација со селективна фреквенција
• Спуштена суспензија и оптимизирано управување
• Греење на надворешни ретровизори
• Двојна издувна цевка Remus
• 17-инчни тркала од мека легура ОРС