Претходно
 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Exterior

  ЕЛЕГАНТНА НАДВОРЕШНОСТ.

  Заоблен стил, класични пропорции и солиден став, искомбинирани за привлечност.

 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Interior

  ВНАТРЕШНОСТ ЗА ПРИЈАТНО ЧУВСТВО.

  Добредојдовте во кабината прилагодена на возачот со совршена ергономија. Уживајте во стилскиот амбиент од квалитетни материјали и одлична изработка.

Следно
Претходно
 • НАДВОРЕШНОСТ

 • ВНАТРЕШНОСТ

Следно
Претходно
 • Opel, Astra, Notchback, 4door, AFL

  ПРИЛАГОДЛИВО ПРЕДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ +.

  AFL+1 ги прилагодува предните биксенонски светла во зависност од светлосните и временските услови за максимална видливост без да ги заслепува другите возачи.


  1 Опционално

Следно
Претходно
 • AFL+

Следно
Претходно
 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Heated Steering Wheel

  ТОПЛА УДОБНОСТ.

  Опционалниот управувач со греење1 инстантно донесува екстра луксуз на топли раце. На возачот и совозачот исто така ќе им биде удобно и со греењето на седиштата1.


  1Oпционално

 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Climatization

  ИЗБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА КЛИМА.

  Електронската контрола на климата1 со двојна зона им дозволува на возачот и совозачот да ја изберат нивната совршена клима.


  1 Oпционално

 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Electric Parking Brake

  ЕЛЕКТРИЧНА ПАРКИНГ СОПИРАЧКА.

  Електричната паркинг сопирачка на копче1 остава простор за дополнителен простор за складирање, а интегрираниот систем за помош при тргнување на нагорнина1 ве чува безбедни на стрмни патишта.


  1 Достапно со одредени мотори

Следно
Претходно
 • КАРАКТЕРИСТИКИ НА ГРЕЕЊЕ

 • КЛИМАТИЗАЦИЈА

 • ПАМЕТНА СОПИРАЧКА

Следно
Претходно
 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Engines

  ИЗБЕРЕТЕ ЈА ВАШАТА МОЌ.

  Дизел, бензиски или LPG-мотори со опсег од 81 kW (110 КС) до 103 kW (140 КС). 6-брзински рачен пренос, како и супер глаток 6-брзински автоматски пренос.

 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Transmission

  ЗГОЛЕМЕТЕ БРЗИНА.

  Преносот на Astra ќе ве возбуди. Изберете помеѓу рачен пренос во комбинација со опционалниот систем страт/стоп и 6-брзинскиот автоматски пренос.

 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Start/Stop

  СИСТЕМ СТАРТ/СТОП.

  Сопирањето на моторот сначи нула издувување на семафор или какво било друго сопирање. Со притискање на квачилото инстантно се рестартува моторот.1

   

  1 Достапно со одредени мотори

 • Opel,Astra Notchback,Chassis

  СУСПЕНЗИЈА СО ВАТОВО ПОВРЗУВАЊЕ.

  Суспензијата со Ватово поврзување на Astra овозможува безбедно ракување без напор. Сѐ во едно, супериорно возење.1


  1 Достапно со одредени мотори

Следно
Претходно
 • мотори

 • ПРЕНОС

 • СТАРТ/СТОП

 • ШАСИЈА

Следно
Претходно
 • Opel, Astra, Notchback, 4door, Navi 950 IntelliLink

  NAVI 950 INTELLILINK.

  Врвните карактеристики на системот за инфозабава1 ги содржат сите функции на IntelliLink плус динамична навигација за Европа со гласовно внесување на дестинација.


  1 Oпционално

 • Opel, Astra, Notchback, 4door, CD 600 IntelliLink

  CD 600 INTELLILINK.

  CD 600 IntelliLink1 го интегрира вашиот паметен телефон како хендзфри телефон и аудио стриминг со гласовна контрола. Совршен избор за лесна конективност и пуштање на CD.


  1 Oпционално

 • Opel, Astra, Notchback, 4door, USB Port

  ПОДОБРИ КОНЕКЦИИ.

  Системите за инфозабава на Astra ви овозможуваат да бидете информирани, поврзани и да ви е забавно. USB и Bluetooth® ве поврзуваат со дигиталниот свет.

Следно
Претходно
 • НАВИГАЦИЈА

 • ИНФОЗАБАВА

 • ПРИКЛУЧОК USB

Следно

ДОДАТНА ОПРЕМА - СПЕЦИЈАЛНО НАПРАВЕНА ЗА ВАС

Изразете се со оригиналната додатна опрема на Opel и искористете го целосно вашето возило.
Дизајнирано и тестирано за вашиот Opel.

Сликите може да се разликуваат од производите што се продаваат.

ДОСТАПНИ МОДЕЛИ.

Претходно
 • ENJOY

  Најзначајни одлики:

   

  • Хромирана решетка
  • Патен компјутер
  • Темпомат со ограничувач на брзини
Следно
Close

Системот за инфозабава Navi 950 IntelliLink  ги содржи следниве карактеристики:


• Вградена сателитска навигација со 2Д и 3Д мапи
• 7-инчен екран на допир во боја
• Проекција на телефонот преку IntelliLink
• Хендзфри телефонирање
• CD, Aux-in, MP3 преку USB
• Поврзување преку Bluetooth®1
• Контроли на управувачот
• 6 премиум звучници
• Гласовно препознавање
• Пуштање на медиуми (деактивирано при возење)


1 Bluetooth® е регистрирана трговска марка на Bluetooth SIG Inc.

Close

Најважните карактеристики на технологијата IntelliLink на Astra се:
• Проекција на телефонот преку IntelliLink
• Интегриран CD-плеер
• Bluetooth®1 за аудио стрминг и хендзфри телефонирање
• Aux-in и USB за универзални уреди
• 7-инчен дисплеј во боја
•Гласовна контрола за телефонирање, аудио стриминг и навигација
• Гласно читање на СМС
• Гледање слики преку USB


1 Bluetooth® е регистрирана трговска марка на Bluetooth SIG Inc.

Close

Потрошувачка на гориво во l/km: во град 9,9–3,9, на отворено 5,8– 3,5, комбинирано 7,3– 3,7; издувување CO2 во g/km: комбинирано 172– 97.

 

1,4 LPG: потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 10,5–10,0 (7,9–7,6), на отворено 6,7–6,2 (5,4–5,0), комбинирано 8,1–7,6 (6,3–5,9); издувување CO2 во g/km: комбинирано 131–123 (146–137). Режим LPG (бензиски режим).

 

Во согласност со регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветните верзии).

Close

AFL+ постојано ги следи сите релевантни податоци за возењето за автоматски да ги подесува биксенонските предни светла. Додека електрониката и сензорите на возилото ги пресметуваат брзината и аголот на управување, дополнителни сензори ја проценуваат светлината и временските услови.

 

AFL+ овозможува оптимална видливост:
• на агли и свиоци
• на земјени и шумски патишта
• со сообраќај од спротивната страна
• во градови преку осветлување на тротоари и велосипедски патеки
• при враќање наназа од и во паркинг места