НОВИОТ CROSSLAND X.
ЖИВОТ ПОЛН СО МОЖНОСТИ.

Дизајниран за вас! Работа, одмор, време за нас, време за мене … Crossland X е подготвен за сѐ благодарејќи на неговата исклучителна флексибилност, водечки иновации и свеж дизајн на SUV.

Претходно
 • ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ.

  Едицијата Crossland X 120 години веќе доаѓа со импресивна понуда на стандардни карактеристики. Надградете ја дополнително со нашите роденденски пакети за технологија или удобност!

 • НАЈДОБРАТА ЕДИЦИЈА НА OPEL.

  Повелете во првата класа: искусете го Crossland X со луксузната опрема како стандард.

 • КРОСОВЕР СО ФАКТОР НА ДОБРИ ЧУВСТВА.

  Совршен пар со урбаниот животен стил благодарејќи на виткиот дизајн на SUV и компактната големина: повторно дефиниран но сепак динамичен, новиот Crossland X се истакнува со својата практична и спортска елеганција.

 • ПОВЕЌЕ ОД САМО ДОБАР ИЗГЛЕД.

  Премиум дизајн со чувство на германска прецизност: уживајте во новите достапни кожни седишта, интуитивно ракување и подигнатата седечка позиција, типична за SUV, за вашиот совршен паноирамски поглед.

 • ПОКРИВ ВО БОЈА СО ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД.

  Уживајте во свежото чувство на просторност: лебдечкиот покрив во различна боја во комбинација со панорамскиот стаклен сончев покрив1 е совршен завршеток на овој кросовер.

   

  1Oпционално

Следно
Претходно
 • ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ

 • ULTIMATE

 • НАДВОРЕШНОСТ

 • ВНАТРЕШНОСТ

 • ПОКРИВ ВО БОЈА СО ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД

Следно
Претходно
 • 30 % ПОСВЕТЛИ ПРЕДНИ СВЕТЛА ЦЕЛОСНО ОД LED.

  Предните светла целосно од LED се 30 % посветли од стандардните халогенски светилки и овозможуваат оптимално осветлување во секоја ситуација при возењето.

 • ЗАДНА КАМЕРА ОД 180°.

  Јасен преглед кога возите наназад: додека панорамската задна камера од 180° ви дозволува да гледате дури и зад свиоците, автоматската помош при паркирање ви овозможува излегување од паркинг местото без раце.

 • ДИСПЛЕЈ НАПРЕД.

  Дисплејот напред ви прикажува клучни податоци на ветробранското стакло, па можете очите да ги држите на патот.

 • ИНТЕЛИГЕНТНО ИТНО СОПИРАЊЕ.

  За секој случај: Благодарение на автоматското итно сопирање со препознавање пешаци1, патувањето станува побезбедно за вас и другите.

Следно
Претходно
 • ИНОВАТИВНИ ПРЕДНИ СВЕТЛА ЦЕЛОСНО ОД LED

 • ЗАДНА КАМЕРА И ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ

 • ДИСПЛЕЈ НАПРЕД

 • АВТОМАТСКО ИТНО СОПИРАЊЕ СО ПРЕПОЗНАВАЊЕ ПЕШАЦИ

Следно
Претходно
 • ЗАЗЕМЕТЕ ОНОЛКУ ПРОСТОР КОЛКУ ШТО САКАТЕ.

  Crossland X совршено се вклопува во вашиот животен стил, нудејќи исклучителна разновидност и простор за складирање на SUV – за што и да ви притреба.

 • РЕЛАКСИРАНО СЕДЕЊЕ БЕЗ БОЛКИ ВО ГРБОТ.

  Пристигнете релаксирани: Благодарение на нашите ергономски активни седишта што го носат печатот за квалитет на AGR (Кампања за поздрави грбови)1 вкл. 16 опции за прилагодување.

Следно
Претходно
 • ДЕЛ ЗА БАГАЖОТ

 • AGR ПЕЧАТ ЗА КВАЛИТЕТНИ
  СЕРТИФИЦИРАНИ ЕРГОНОМСКИ СЕДИШТА

Следно
Претходно
 • R 4.0 INTELLILINK. КОНЕКТИВНОСТ НА ПОВИК.

  Беспрекорно поврзете го вашиот паметен телефон преку Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM2 со системот за инфозабава Радио R 4.0 IntelliLink – и користете го вашиот телефон без да ви се одвлекува вниманието.

 • НАЈДОБРА САТЕЛИТСКА НАВИГАЦИЈА.

  Карактеристиките лесни за употреба се: Navi 5.0 IntelliLink1 со гласовно препознавање и екран во боја на допир ве носат до вашата дестинација на брз и удобен начин.

Следно
Претходно
 • ИНФОЗАБАВА

 • НАВИГАЦИЈА

Следно
Претходно
 • ЗАШТЕДАТА НА ГОРИВО НИКОГАШ НЕ БИЛА ТОЛКУ ЗАБАВНА.

  Бензин, дизел или ТНГ (плински) мотори од 81 до 130 КС – Разновидна како и самиот Crossland X, таква е понудата на динамични и ефикасни бензиски и дизел мотори.

 • МЕНУВАЈТЕ СО ЛЕСНО.

  Менувајте со лесно со рачниот 5 или 6-брзински пренос. Или само оставете 6-брзинскиот автоматски пренос да ве води - за релаксирано и глатко возење.

 • ЗАШТЕДЕТЕ НА ГОРИВО И ИЗДУВУВАЊА.

  Нашите мотори ECOTEC® нудат совршен баланс на динамичност, ефикасност и економска вредност.

Следно
Претходно
 • МОТОРИ

 • ПРЕНОС

 • ECOTEC®

Следно

САМО ЗА ВАС.

Со оригиналните делови на Opel, можете да се искажете себе си и да искористите најмногу од вашиот Crossland X.

Сликите може да се разликуваат од реалниот производ.

МОДЕЛИ.

Претходно
 • ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ

  Најзначајни одлики:

   

  • Ограничена понуда на беџ 120 години
  • Ограничена понуда на 16-инчни тркала 120 години
  • Ограничена понуда на патосници 120 години
  • Паркинг сензори напред и назад
  • Предупредување за судир нанапред
  • Navi 5.0 IntelliLink
  • Индуктивно безжично полнење
  • Ергономски активни кожни седишта, сертифицирани од „Кампања за здрав 'рбет“1

   

  1Само површините за контакт на седиштето се кожни

  ULTIMATE

  Најзначајни одлики:

   

  • 17-инчни тркала од легура, дизајн со повеќе краци, машинска обработка, сиво Technical Grey
  • Целосни LED предни и задни светла, вклучително и светла за свиоци, автоматска контрола со долги светла и препознатливо дневно светло
  • Помош при паркирање назад
  • Екран Head-up
  • Navi 5.0 IntelliLink со 8-инчен екран на допир
  • Ергономски активни седишта

  ENJOY

  Најзначајни одлики:

   

  • Радио R 4.0 IntelliLink 7-инчен екран во боја на допир, аудио стриминг преку Вluetooth®, интеграција на паметни телефони преку Apple CarPlay™ + Android AutoTM, USB приклучок + далечински контроли на управувачот
  • Електрика на прозорци напред и назад
  • Рачна климатизација

  DESIGN LINE

  Најзначајни одлики:

   

  • Двобоен покрив
  • 16-инчни двобојни тркала од легура
  • Хромирана рамка на дневни светла
  • Заштитна плоча на подвожјето, напред и назад
 • INNOVATION

  Најзначајни одлики:

   

  • Автоматска A/C, двојна зона
  • Под на багажниот простор со двојно подесување на висината
  • Двобоен покрив + соодветни надворешни ретровизор (препорачана опција)
  • Пакет за видик и светло со сензор за дожд напред, и повеќе
Следно
  Close

  • 7-инчен екран на допир со висока резолуција
  • Беспрекорно поврзување со дигитални уреди3
  • Безжично полнење на вашиот паметен телефон4
  • Хендзфри телефонирање и пристап до слики

   

  1 Apple CarPlay™ и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlay™ може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

  2 Android Auto™ е трговска марка на Google Inc. Android Auto™ може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.android.com.
  3 Компатибилноста и одредени функционалности H83Nможе да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот дилер на Opel.
  4 Oпционално: индуктивно полнење со паметни телефони компатибилни со PMA или Qi.

  Close

  • Приказ на паметен телефон на Apple CarplayTM2 и Android AutoTM3
  • 3D сателитска невигација во европа со канал за пораки за сообраќајот
  • 8-инчен екран на допир во боја LCD, 3,5-инчен инфодисплеј за возачот во боја
  • Вградена гласовна контрола, читање текст / одговарање
  • Bluetooth® аудио стриминг

   

  1 Oпционално. Компатибилноста и одредени функционалности може да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот продавач на Opel.
  2 Apple CarPlay™ и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlay™ може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.
  3 Android Auto™ е трговска марка на Google Inc. Android Auto™ може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.android.com .

  Close

  Со неговата подигната позиција на седење, Crossland X нуди повеќе од само добар поглед. Благодарение на неговите специјални ергономски седишта (сертифицирани од „Кампања за поздрави грбови“), Crossland ја поддржува здравата положба при возењето. Во автомобил по мерка, сите можат удобно да седат преку прилагодливите седишта, наслони за грбот и главата.

   

  1Опционалните ергономски седишта докажаа дека се одлични за вашиот грб во здруженето „Aktion Gesunder Rücken e.V.“, кое е составено од независна експертска комисија на медицински доктори и терапевти од разни установи, чија цел е да ги спречат болките во грбот.

  Close

  Овие корисни функции автоматски се прикажуваат на вашиот дисплеј напред:

   

  • брзина
  • препознавање на сообраќајни знаци за брзински ограничувања и нивно поништување
  • поставување на темпоматот и ограничувањето
  • предупредување за судир нанапред и навигација.
  Close

  • Помош со долги светла: автоматски ги препознава возилата од спротивната насока и ги менува предните светла од долги во кратки – не е ризик за останатите возачи
  • Аголно светло: обезбедува подобра видливост при вртење и паркирање во кривулести патови. Автоматски се активира кога брзината е под 40 км/час, кога ќе индицирате или ако одреден агол на управувачот ќе се надмине. Ноќното возење е побезбедно и порелаксирано
  Close

  Достапно како стандардна верзија или панорама од 180 °, задната камера ви помага со оптимална видливост на сите страни, птичја перспектива и функција за зумирање. Што порано беа невидливи опасности, како приближување објекти од страна или напречен сообраќај назад, тргнувањето станува многу полесно и побезбедно. Зумирањето автоматски се вклучува ако предметите се поблиску од 70 сантиметри. Наоѓањето паркинг простор станува порелаксирано бидејќи автоматскиот асистент за паркирање го прави тоа наместо вас. Тој исто така ви овозможува да излезете од местата за паркирање покрај коловозот без употреба на рацете и маневрирање во која било насока.

  Close

  • Првокласна изработка
  • Избор на висококвалитетни материјали, како новите кожни седишта1
  • Велнес луксуз благодарение на ергономски активните седишта (Кампања за здрав 'рбет)1
  • Максимална функционалност со оптимално достапни оперативни елементи


  1Oпционално

  Close

  Новиот Crossland X има широка понуда на мотори. Сите модерни дизели се опремени со 17-литарски резервоар AdBlue, осигурувајќи одлична економичност додека истовремено ги одржуваат издувувањата на минимум. Како дополнение, системот старт/стоп1 ви помага дополнително да заштедите гориво и да ги намалите трошоците.  1Достапно како стандардна или опционална опрема со одредени мотори.

  Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 6,5 - 4,4, на отворено 5,0 - 3,5, комбинирано 5,6 - 4,0; издувување CO2 во g/km: комбинирано 127-105.

  Според регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветната верзија). 08/2018

  Close

  Со капацитет на багажникот од 410 литри, Crossland X со неговиот типичен дизајн на SUV го нуди најголемиот капацитет на товар во неговата класа - може дури и да се прошири до 1.255 литри. Исто така има многу можности да се направи автомобилот попросторен: задните седишта можат да се поместуваат1 и да се превиткуваат во соодносот 40/60, наслоните за раце можат да се преклопуваат за транспорт на подолги предмети, а дното на багажникот може да се удвои во прилагодлива висина.

   

  1Вклучено во опционалниот пакет.

  Close

  Стандардната опрема на едицијата Crossland X 120 години содржи:

   

  • Ограничена понуда на беџ 120 години
  • Ограничена понуда на 16-инчни тркала 120 години
  • Ограничена понуда на патосници 120 години
  • Хромиран отвор за дневно светло
  • Двобоен покрив
  • Дневни светла LED
  • Плочи на подвожјето, напред и назад
  • Декоративни лајсни


  > Откријте ги моделите 120 години.

  Close

  Нашите мотори ECOTEC® помагаат да се намали потрошувачката и издувувањето. Тие се поддржани од аеродинамичниот дизајн за да се намали отпорот на воздухот и тркалата за помал отпор при тркалање. Заштедете уште повеќе гориво на семафорите со нашиот систем старт/стоп.

  Close

  Автоматското итно сопирање1 ги детектира пешаците и возилата што сте ги превиделе. За брзина помеѓу 5 и 85 km/час, системот постојано го мери растојанието до другите возила и ве предупредува ве предупредува доколку пребрзо се намалува / доколку е прекратко. Доколку не реагирате, системот автоматски иницира итно сопирање и ја намалува брзината на возилото. При брзина помала од 30 km/час, тоа целосно застанува.

   

  1Oпционално. Автоматски работи над 5 km/час и под 85 km/час. Од 5 до 30 km/час метриката на забавувањето за да се намали влијанието на брзината на судир е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината на максимум 22 km/час. При брзина помала од оваа, возачот треба да сопира сам за уште повеќе да ја намали брзината. Оперативниот опсег на брзината на автоматскиот систем за итно сопирање зависи од детектираната пречка (мобилна пречка: од 5 до 85 km/час; фиксна пречка: од 5 до 80 km/час; пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот се наменети за поддршка на возачот во состав на системските ограничувања. Возачот сѐ уште е одговорен за возењето. Се очекува да биде достапно од есен 2017 год.