Opel Astra GTC - Мотори и пренос

Пробно возење

Пробното возење ви кажува многу повеќе од илјада слики. Кликнете тука да ја искусите реалноста.

Закажете пробно возење

Сигурни и чисти мотори.

Моторите1 Opel Astra GTC докажуваат дека е возможно да се балансираат активните перформанси со ефикасноста на горивото и ниските издувувања. Со водечка и револуционерна технологија, почисти, позелени и позабавни, моторите Opel Astra GTC ECOTEC® имаат одлични перформанси и изненадувачки ниска потрошувачка на гориво во компактната класа.

1:

Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 9.1–4.6 l/100 km, на отворено 5.9–3.7, комбинирано 7.0-4.0 l/100 km; издувување CO2 во g/km: комбинирано 164-107 g/km.

 

Според регулативата R (EC) бр. 715/2007 (соодветно употребена според верзијата).