Претходно
 • Opel Zafira Tourer – Светло за тротоари

  Светло за тротоари

   

  Ги осветлува потенцијалните опасности со поширок опсег на светлата (дополнителни 8° налево и надесно).

  Opel Zafira Tourer – Градско светло

  Градско светло

   

  Го пушта светлото пошироко и подолго. Се активира од страна на брзината на возилото и осветлувањето на улицата.

  Opel Zafira Tourer – Осветлување за земјен пат

  Осветлување за земјен пат

   

  Поширок и посветол од вообичаено, за зрак без одблесок од 70 метри.

  Opel Zafira Tourer – Светло за автопат

  Светло за автопат

   

  Го подига, засилува и продолжува зракот до 140 метри, без да ги заслепи другите возачи.

 • Opel Zafira Tourer – Светло за неповолни временски услови

  Светло за неповолни временски услови

   

  Се активира преку бришачите или сензорите за дожд, а ја подобрува видливоста во влажни услови.

  Opel Zafira Tourer – Помош со долги светла (HBA)

  Помош со долги светла (HBA)

   

  HBA автоматски ги наведнува вашите предни светла кога ќе детектира други светла напред и потоа ги враќа во првобитната положба кога патот ќе биде чист.

  Opel Zafira Tourer – Динамично светло за свиоци

  Динамично светло за свиоци

   

  Предните светла се вртат во насоката на свиокот до 15°. Се активира преку аголот на вртење и брзината.

  Opel Zafira Tourer – Статично светло на свиоци

  Статично светло на свиоци

   

  Свети под агол од 90° налево или надесно за да можете да видите подобро што има зад аголот.

Следно

Пробно возење

Пробното возење ви кажува многу повеќе од илјада слики. Кликнете тука да ја доживеете реалноста.

Резервирајте пробно возење

ЗАШТИТА НА СИТЕ СТРАНИ.

Opel секогаш поставувал стандарди за сигурност, а Opel Zafira Tourer не е исклучок. Од масата за цртање до улицата, секој детал на активна и пасивна безбедност е оптимизиран.