New Opel Vivaro - Мотори и пренос

НОВ OPEL Vivaro МОТОРИ.

Моќ, перформанси и потрошувачка. Видете подолу за преглед на новиот Opel Vivaro мотори и пренос. Споредете ја потрошувачката на податоци, нивоа на СО2 издувување и цифри на перформансите.

Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил Конфигуратор на автомобил
Општи особини Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 (70 kW / 95 к.с.), 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 (70 kW / 95 к.с.) Start/Stop, 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 (89 kW / 120 к.с.), 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 BiTurbo (92 kW / 125 к.с.) Start/Stop, 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 BiTurbo (107 kW / 145 к.с.) Start/Stop, 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t
Број на цилиндри 4 4 4 4 4
Преместување 1598 1598 1598 1598 1598
Компресија 15,4 : 1 15,4 : 1 15,4 : 1 15,4 : 1 15,4 : 1
Моќ,маx.kW (PS)/min-1) 70 (95) / 3500 70 (95) / 3500 89 (120) / 3500 92 (125) / 3500 107 (145) / 3500
Вртежи, max. (Nm/min-1) 260 / 1500 260 / 1500 300 / 1750 310 / 1250 - 2500 310 / 1250 - 2500
Вид на гориво Дизел Дизел Дизел Дизел Дизел
Потрошувачка на гориво Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 (70 kW / 95 к.с.), 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 (70 kW / 95 к.с.) Start/Stop, 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 (89 kW / 120 к.с.), 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 BiTurbo (92 kW / 125 к.с.) Start/Stop, 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t Vivaro Van L1H1 2,7t 1.6 BiTurbo (107 kW / 145 к.с.) Start/Stop, 6-брзински мануелен, Van L1H1 2,7t
Потрошувачка, на отворено (l/100km) 6,0-5,8 5,8-5,6 6,0-5,8 6,6-5,5 6,6-5,6
Потрошувачка, во град(l/100km) 8,0-7,8 7,3-7,2 8,0-7,8 7,4-6,9 7,4-7,1
Потрошувачка, просек (l/100km) 6,7-6,5 6,3-6,1 6,7-6,5 6,9-6,0 6,9-6,1
Емисија на CO2 (g/km) 174-170 164-160 174-170 178-155 178-160
Норма за емисија Euro6 Euro6 Euro6 Euro6 Euro6