Новиот Opel Vivaro – Економска достапност и издувување

Пробно возење

Пробното возење ви кажува многу повеќе од илјада слики. Кликнете тука да ја искусите реалноста.

Закажете пробно возење

ОДРЖУВАЊЕ НА СВЕЖ ВОЗДУХ И НИСКИ ТРОШОЦИ.

Намалените мотори со турбополнење 1,6 CDTI кои испорачуваат повеќе моќ со помала потрошувачка се типични за генијот на новиот Opel Vivaro. Резултатот е водечки во класата на потрошувачката на гориво и издувувањето на CO2.

Enlarge

Повеќе моќ, помалку жед

Новиот Opel Vivaro воведува нова палета на common rail дизел мотори. Со само 1,6 литри капацитет, тие испорачуваат моќност од 66 kW (90 КС) до 103 kW (140 КС) со вреден вртежен момент, скромна потрошувачка и ниска емисија на гасови.


Enlarge

Врвна технологија

Моторот на новиот Opel Vivaro содржи голем број на технички напредоци, вклучувајќи:


Променлива геометрија на турбо-полнењето или biturbo технологија за зголемување на моќта, се елиминирање на турбо заостанувањето, намалување на издувувањето од работата со ефикасно рабоптење системот за согорување со променлив вител.


Регенерација на филтерот за честички значи дека во периодични интервали кратки пост-вбризгувања овозможуваат потребната температура на издувните линија без да влијаат на перформансите на моторот. Рециркулацијата на издувните гасови со низок притисок (EGR) дополнително го намалува издувувањето без загуби на моќта.
Enlarge

Vivaro ecoFLEX

ecoFLEX значката кажува многу за вашиот однос кон животната средина и оперативната ефикасност. Високо штедливиот 1,6 CDTI ecoFLEX со 66 kW (90 КС), заедно со стандардниот старт/стоп систем, ја намалува потрошувачката на нула секогаш кога новиот Opel Vivaro ќе застане, намалувајќи го изгубеното горивото и вашето влијание врз животната средина. И споделува цела низа на други технологии за заштеда на енергија, како што се регенеративно сопирање, филтер за дизелски честички на кој не му треба одржување и врвно вбризгување на гориво и променливо геометрија на турбо полнење. Без оглед на вашите лесни комерцијални потреби, пробајте го ecoFLEX како еден дополнителен чекор кон почисто, поефикасно бизнис присуство.


Enlarge

Дополнително штедење на трошоците

Во прилог на изборниот систем старт/стоп, пумпа за вода за штедење на енергија, која работи само кога е потребно и пумпа за масло со променливо поместување, која ја обезбедува токму вистинската количина на лубрикант за намалување на трошењето на природната енергија.


Паметното регенеративно полнење ја намалува потрошувачката и издувувањето со селективно полнење на батеријата само главно кога постои резервна енергија на располагање за време на сопирање и забавување.

Тајминг синџирот без одржување и филтер за дизел честички помагаат да се намалат трошоците за сервис и прекините благодарејќи на големите сервисни интервали до 2 години / 40.000 км.


Enlarge

Режим ecoDrive

Режимот EcoDrive може да биде вклучен или исклучен во секое време. Со притискање на копчето се активира и може да се исклучи со намалување или едноставно исклучување.

Во EcoDrive режимот:

  • вртежниот момент на моторот и моќноста се намалени, 
  • забрзувањето е изменето,
  • потрошувачката на енергија на климатизација и греење е намалено. 


EcoDrive режимот му овозможува на возачот да знае точно во која брзина треба да вози за да заштеди гориво со давање на светлосен сигнал кога е најефикасно да се смени брзина. Ако има и навигацијата, се покажуваат економски податоци и инструкции за возењето врз основа на влезните податоци од системот.


1:

Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град xx, на отворено xx, комбинирано xx; издувување CO2 во g/km: комбинирано xx.

 

Според регулативата R (EC) бр. 715/2007 (соодветно на верзиите).