Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


ИНТЕЛИГЕНТНА ЗАДНА ВРАТА.

Со интелигентата, електрична врата со автоматско отворање1, товарењто и истоварувањето со Sports Tourer ќе ви претставуваат задоволство.

 

Сѐ што треба да направите е да замавнете со вашето стапало под задниот браник за да го отворите ја отворите или затворите вратата на багажникот. Дополнително, можете и со притискање на едно од копчињата на вратата на багажникот, вратата на возачот или вашиот клуч.

1 Стандардна опрема со Innovation. Опционална со Dynamic. Не е достапно со Selection и Enjoy.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПРЕДНИТЕ СВЕТЛА INTELLILUX LED® MATRIX.

Предните светла IntelliLux LED® Matrix1, први во класата, ви даваат видливост со долги светла без да ги вознемирувате другите возачи.

 

Предните светла IntelliLux LED® Matrix автоматски се прилагодуваат, така што можете да возите со долги светла без можноста да ги вознемирувате другите возачи.


Opel употребува интелигентна технологија онаму каде што треба:

 

 • Вашите предни светла се состојат од 16 одделни LED-елементи
 • Тие регираат на други возила со исклучување на единечни LED-светилки
 • Вашите долги светла никогаш немаат одблесок
 • Аголните светла дополнително ја подобруваат безбедноста
 • Вие имате оптимално осветлување во секоја ситуација
 • Возењето ноќе е побезбедно и многу порелаксирано
 • Исклучителната сигурност овозможува максимална долготрајност

 

1Опционално

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

МУЛТИТАЛЕНТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ.

Opel Eye1 содржи:

 • Помош за препознавање сообраќајни знаци
 • Индикатор за растојание напред
 • Предупредување за судир напред
 • Систем за автоматско, итно сопирање во град
 • Активен индикатор за помош при држење во лента

 

Помош при препознавање сообраќајни знаци: овој напреден систем за детектирање на сообраќајни знаци ги прикажува ограничувањата на брзината и другите сообраќајни знаци, а дури и препознава привремени електронски знаци. 


Индикатор за растојание напред: го мери растојанието до автомобилот пред вас и го предупредува возачот доколку растојанието стане критично.

Предупредување за судир напред: автоматското итно сопирање ве предупредува доколку има опасност да настане судир напред, И, до брзина од 60 km на час, се иницира автоматско итно сопирање. 

Индикатор за возење во активната лента: предупредува и овозможува нежно враќање во лентата кога возачот ненамерно ќе започне да застранува од лентата.


1Опционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОТВОРАЊЕ И СТАРТУВАЊЕ БЕЗ КЛУЧ.

Системот за отворање и стартување1 го препознава клучот и автоматски го отклучува возилото кога ќе му се приближите. Ви овозможува и стартување и сопирање без клуч со едноставно притискање на копче.


1Опционално

ЛЕСНО ПАРКИРАЊЕ.

Паркирање за професионалци: Совршеното паркирање до милиметар е побрзо со напредната помош при паркирање и задната камера1.


1Опционално

ВИСТИНСКО ДИРЕКТОРСКО ВОЗЕЊЕ.

Автоматскиот темпомат со целосен опсег на брзината овозможува возачко искуство без стрес.

 

Преку автоматско забрзување или успорување помеѓу брзини од 30 km/час до 180 km/час,  aвтоматскиот темпомат помага во одржување безбедно растојание до автомобилот пред вас во секое време.

 

Aвтоматски темпомат со целосен опсег на брзината.2. Дизајниран за сообраќајни метежи, FSRA овозможува темпоматот да работи дури и кога целосно ќе го запрете возилото.

 

2Достапно само со одредени мотори и преноси.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ