Contents inside this Modal are only authorable inside of this page.

ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ

Искусете повеќе! Едицијата 120 години е прослава на историјата на Opel и се одликува со карактеристики кои ги опфаќаат најдобрите во безбедноста, иновативноста, дизајнот и поврзаноста. 

 

На моделите се прикажани дополнителни стандардни карактеристики и тркала.

Како дополнение на нивото на опременост Enjoy:

 

 • Ограничена понуда на беџ 120 години 
 • Ограничена понуда на 16-инчни тркала од легура 120 години
 • Ограничена понуда на ткаенина 120 години 
 • Ограничена понуда на патосници 120 години

Пакет за технологија „Паркирање“:

 • Паркинг сензори напред и назад
 • Задна камера

Пакет за технологија „Паркирање“:

 • Паркинг сензори напред и назад
 • Задна камера

Пакет за технологија „Поврзаност“:

 • Navi 4.0 IntelliLink
 • Радио DAB+

Пакет за технологија „Осветлување“:

 • Светла IntelliLux Matrix LED
 • Предна камера
 • Светла за магла

Пакет за удобност:

 • Ергономски активни седишта, сертифицирани од „Кампања за здрав 'рбет“ (AGR)
 • Електронска контрола на климата
 • Кожен управувач
 • Прилагодлив потпирач за рака

 

Пакет за возење:

 • Динамична шасија
 • Надградени 17-инчни тркала од легура 

 

Пакет за дизајн:

 • Двобоен покрив
 • Црни 17-инчни тркала од легура 

ENJOY

На моделите се прикажани дополнителни стандардни карактеристики и тркала.

Елементи за стилизирање

 • 16˝ челични тркала
 • Хромирана решетка
 • Talino/Atlantis, ткаенина Med Atmosphere со декор Tofana Gold (како дополнување на Talino/Atlantis,
  црна ткаенина со декор Antelao Sand)

Удобност и разновидност

 • R 4.0 IntelliLink со систем од 4 звучници
 • Управувач обвиткан со кожа со радио контроли
 • 7-инчен екран на допир
 • Централна конзола на повисоко ниво со прилагодлив наслон за рацете
 • Електрика на прозори, напред и назад
 • Темпомат со ограничувач на брзината

DYNAMIC

На моделите се прикажани дополнителни стандардни карактеристики и тркала.

Елементи за стилизирање

 • 17-инчни тркала од легура
 • Б-столб, во црна боја со висок сјај
 • Црн таван
 • Formula/Atlantis, црна ткаенина со декор Piano Black
 • Шини на покривот, сребрени

Удобност и разновидност

 • Ергономско активно седиште за возачот
 • Систем со 6 звучници
 • Спортски прекинувач
 • Прстени на вентилација, хромирани
 • Штитници за сонце со осветлени огледала
 • Светла за читање, напред и назад
 • Спортско седиште прилагодливо во 6 насоки, возач
 • Спортско седиште прилагодливо во 4 насоки, совозач
 • Прегради на задната страна на предните седишта

ЕДИЦИЈА ЦРН ПОКРИВ

(достапно за Dynamic и INNOVATION)

 

 

Активна и пасивна безбедност

 • Светла за магла напред
 • Пакет за помош на возачот 1, вкл.
  • LDW/LKA
  • TSA
  • FDI/FCA
  • LSCMB
 • Пакетот за видливост и светло вклучува
  • Електрохроматски внатрешен ретровизор
  • Автоматска контрола на светлата
  • Сензор за дожд

Елементи за стилизирање

 • Црн покрив
 • Црни капаци на ретровизорите
 • 17-инчни тркала од легура во црна боја со висок сјај (препорачана опција)

INNOVATION

На моделите се прикажани дополнителни стандардни карактеристики и тркала.

Елементи за стилизирање

 • 16-инчни тркала од лесна легура
 • Б-столб, црн со висок сјај
 • Хромирани рамки на прозорите
 • Внатрешност со премиум ефект
 • Athena, црна со декор Piano Black или Athena Light
 • Амбиентално осветлување на предните врати
 • Шини на покривот, сребрени

Активна и пасивна безбедност

 • Светла за магла напред
 • Пакет за помош на возачот 1, вкл.
  • LDW/LKA
  • TSA
  • FDI/FCA
  • LSCMB
 • Пакет Sight & Light, вкл.
  • Електрохроматски внатрешен ретровизор
  • Автоматска контрола на светлата
  • Сензор за дожд

Удобност и разновидност

 • Ергономски активно седиште за возачот
 • Плочки на праговите со логото на Opel, напред
 • Електрика на ретровизори, греење, во боја на каросеријата, електрично преклопување
 • Отвори и стартувај без клуч
 • Електрична паркирна сопирачка
 • Прстени на вентилација, хромирани
 • Штитници за сонце со осветлени огледала
 • Светла за читање, напред и назад
 • Електронска климатизација, двојна зона со сензор за влага, филтри за честички и мириси и воздушни одводи на задниот дел на подот
 • Седиште прилагодливо во 6 насоки со лумбална поддршка, возач
 • Седиште прилагодливо во 6 насоки со лумбална поддршка, совозач
 • Прегради на задната страна на предните седишта 
 • Врата на багажник со управување со стапало