Преглед

ФАКТИТЕ ГОВОРАТ ЗА COMBO LIFE.

Со пет или седум седишта1, неброени паметни решенија за складирање и паметни безбедносни одлики, новиот Combo Life е дизајниран да ги исполни сите важи потреби.

 

Изборот вклучува:

 

 • 8" екран на допир со целосна поврзаност1
 • Панорамски покрив со простор за складирање над главите2
 • До 2693 литри товарен простор3
 • Head-Up Display1
 • LED дневни светла2
 • Aвтоматскио систем за помош при паркирање1
 • Индивидуални задни седишта2 со Isofix држачи и FlexFold4
 • Грење на управувач1 и седишта1
 • Автоматски Cruise Control1
 • Aвтоматско кочење во итни случаи
 • Двојни лизгачки врати5

 

1 Опционално

2 Опционално во Enjoy, стандардно во Innovation.

3 До 2693 литри за Combo Life со долго меѓуоскино растојание и 2126 литри за стандардниот Combo Life, товарен до покрив со преклопени задни седишта, според ISO 3832.

4 Достапен во вториот квартал на 2019.

5 Опционално во Essentia, стандардно во Enjoy иInnovation

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ФАКТИТЕ ГОВОРАТ ЗА COMBO LIFE.

  Со пет или седум седишта1, неброени паметни решенија за складирање и паметни безбедносни одлики, новиот Combo Life е дизајниран да ги исполни сите важи потреби.

   

  Изборот вклучува:

   

  • 8" екран на допир со целосна поврзаност1
  • Панорамски покрив со простор за складирање над главите2
  • До 2693 литри товарен простор3
  • Head-Up Display1
  • LED дневни светла2
  • Aвтоматскио систем за помош при паркирање1
  • Индивидуални задни седишта2 со Isofix држачи и FlexFold4
  • Грење на управувач1 и седишта1
  • Автоматски Cruise Control1
  • Aвтоматско кочење во итни случаи
  • Двојни лизгачки врати5

   

  1 Опционално

  2 Опционално во Enjoy, стандардно во Innovation.

  3 До 2693 литри за Combo Life со долго меѓуоскино растојание и 2126 литри за стандардниот Combo Life, товарен до покрив со преклопени задни седишта, според ISO 3832.

  4 Достапен во вториот квартал на 2019.

  5 Опционално во Essentia, стандардно во Enjoy иInnovation

   

Combo Life

Со огромен простор и 5 до 7 седишта, разновидна внатрешност и иновативна безбедносна технологија, новиот Combo Life е совршен за семејно патување.

Со огромен простор и разновиден интериер, интелигентна безбедносна технологија и голем број ефикасни мотори, новиот Combo Life уредно се вклопува во вашиот секојдневен живот.

Пространа и флексибилна, со паметни безбедносни системи и технологии за возачот, новиот Combo Life е вашиот деловен партнер од соништата.

Со огромен простор, ефикасни мотори, паметни системи за помош на возачот и 5 до 7 седишта, новиот Combo Life е совршен за вашиот деловен возен парк.

ОЛЕСНЕТЕ ГИ СЕМЕЈНИТЕ ПАТУВАЊА СО COMBO LIFE.

РАЗНОВИДНОСТ.

СЕДУМ СЕДИШТА. ПОВЕЌЕ ОПЦИИ.

Достапен со пет или седум седишта1, Combo Life се за флексибилност. Треба повеќе простор во багажникот? Двете лизгачки седишта2 лесно можат да се отстранат.

 

1 Опционално

2 Tрет ред седишта достапен за двете изведби со стандардно и со продолжено растојание меѓу оските.

Се преклопуваат седиштата надолу само во продолжената изведба.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДОБИЈТЕ НАЈМНОГУ ОД ВАШИОТ ПРОСТОР.

Минималниот багажен простор од 597 литри1, што може да се згоолеми до 2126 литри2, му дава на Combo Life огромна практичност – останува предизвикот да најдете доволно товар да го наполните.

 

Ви треба повеќе простор? Надградете ја верзијата со продолжено растојание помеѓу оските на Combo Life XL до багажен простор од 2693 литри2.

 

1 Во изведбата со 5 седишта, стандардното растојание меѓу оските на Combo Life има багажен простор со капацитет од 597 литри со сите седишта на место. Во моделот со 5 седишта, со продолжено растојание помеѓу оските има минимум 850 литри багажен простор.

2 До 2693 за верзијата со продолжено растојание меѓу оските и 2126 литри за стандардниот Combo Life, товарен до покрив со задни седишта преклопени, според ISO 3832

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СМЕСТЕТЕ ГО ЦЕЛОТО СЕМЕЈСТВО.

Изберете помеѓу практична делива задна купа 40/60 или 3 индивидуални задни сeдишта1 со стандарден систем за прицврстување детско седиште Isofix за да ги сместите вашите деца безбедно и удобно.

 

Треба да натоварите екстра долг товар, како мебел? Едноставно спуштете ги задните седишта во подот со употреба на командите за отстранување FlexFold и спуштете2 го долу предното патничко седиште за да сместите предмети долги 2,7 m (или дo 3,05 m за верзијата со подолго растојание помеѓу оските). Какви и да се вашите барања, флексибилното внатрешно седење може да се конфигурира и да ви го направи животот едноставен.

 

1 Опционално со Enjoy, Стандардно со Innovation.

2 Достапно во вториот квартал на 2019 г.

 

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОСМИСЛЕТЕ ГО ВНАТРЕШНИОТ ПРОСТОР.

Со 28 оддели со простор од 186 литри, Combo Life има решение за складирање на сѐ.

НЕСПОРЕДЛИВА ФЛЕКСИБИЛНОСТ НА ПРИСТАПНОСТА.

Единечна или двојни лизгачки врати1 за полесно внесување и изнесување. Конфигурирајте го задниот дел со асиметрична поделена врата2 или задна врата со прозор што се отвара3 за брз и лесен пристап до багажникот.

 

1 Двојни лизгачки врати опционално во Essentia, стандардно во Enjoy и Innovation.

2 Задна врата опционално во Essentia, стандардно во Enjoy и Innovation.

3 Задна врата со прозор што се отвора, опционално во Essentia и Enjoy, стандардно во Innovation.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПРОДОЛЖЕТЕ ГО LIFE.

Combo Life е достапен во две должини: 4,4 m за стандардната верзија, продолжен до 4,77 m во Combo Life XL, донесувајќи повеќе пространост и багажен простор.

 

Со дополнителни 35cm во должина, багажникот на Combo Life XL се зголемува за впечатливи 253 литри на вкупно 8501 литри стандарден товарен простор.

 

1 Измерен багажен простор за Combo Life XL со 5 седишта, продолжено меѓуоскино растојание со сите седиште на свои позиции.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • СЕДУМ СЕДИШТА. ПОВЕЌЕ ОПЦИИ.

  Достапен со пет или седум седишта1, Combo Life се за флексибилност. Треба повеќе простор во багажникот? Двете лизгачки седишта2 лесно можат да се отстранат.

   

  1 Опционално

  2 Tрет ред седишта достапен за двете изведби со стандардно и со продолжено растојание меѓу оските.

  Се преклопуваат седиштата надолу само во продолжената изведба.

   

 • Opel Combo Life, Loading Space, Trunk

  ДОБИЈТЕ НАЈМНОГУ ОД ВАШИОТ ПРОСТОР.

  Минималниот багажен простор од 597 литри1, што може да се згоолеми до 2126 литри2, му дава на Combo Life огромна практичност – останува предизвикот да најдете доволно товар да го наполните.

   

  Ви треба повеќе простор? Надградете ја верзијата со продолжено растојание помеѓу оските на Combo Life XL до багажен простор од 2693 литри2.

   

  1 Во изведбата со 5 седишта, стандардното растојание меѓу оските на Combo Life има багажен простор со капацитет од 597 литри со сите седишта на место. Во моделот со 5 седишта, со продолжено растојание помеѓу оските има минимум 850 литри багажен простор.

  2 До 2693 за верзијата со продолжено растојание меѓу оските и 2126 литри за стандардниот Combo Life, товарен до покрив со задни седишта преклопени, според ISO 3832

   

 • Opel, Combo Tour (N1), versatility, storage

  СМЕСТЕТЕ ГО ЦЕЛОТО СЕМЕЈСТВО.

  Изберете помеѓу практична делива задна купа 40/60 или 3 индивидуални задни сeдишта1 со стандарден систем за прицврстување детско седиште Isofix за да ги сместите вашите деца безбедно и удобно.

   

  Треба да натоварите екстра долг товар, како мебел? Едноставно спуштете ги задните седишта во подот со употреба на командите за отстранување FlexFold и спуштете2 го долу предното патничко седиште за да сместите предмети долги 2,7 m (или дo 3,05 m за верзијата со подолго растојание помеѓу оските). Какви и да се вашите барања, флексибилното внатрешно седење може да се конфигурира и да ви го направи животот едноставен.

   

  1 Опционално со Enjoy, Стандардно со Innovation.

  2 Достапно во вториот квартал на 2019 г.

   

   

 • Opel Combo Life, Versatility, Storage Option

  ОСМИСЛЕТЕ ГО ВНАТРЕШНИОТ ПРОСТОР.

  Со 28 оддели со простор од 186 литри, Combo Life има решение за складирање на сѐ.
 • Opel Combo Life, Versatility, Sliding Door

  НЕСПОРЕДЛИВА ФЛЕКСИБИЛНОСТ НА ПРИСТАПНОСТА.

  Единечна или двојни лизгачки врати1 за полесно внесување и изнесување. Конфигурирајте го задниот дел со асиметрична поделена врата2 или задна врата со прозор што се отвара3 за брз и лесен пристап до багажникот.

   

  1 Двојни лизгачки врати опционално во Essentia, стандардно во Enjoy и Innovation.

  2 Задна врата опционално во Essentia, стандардно во Enjoy и Innovation.

  3 Задна врата со прозор што се отвора, опционално во Essentia и Enjoy, стандардно во Innovation.

   

 • Opel Combo Life, Versatility, Variants

  ПРОДОЛЖЕТЕ ГО LIFE.

  Combo Life е достапен во две должини: 4,4 m за стандардната верзија, продолжен до 4,77 m во Combo Life XL, донесувајќи повеќе пространост и багажен простор.

   

  Со дополнителни 35cm во должина, багажникот на Combo Life XL се зголемува за впечатливи 253 литри на вкупно 8501 литри стандарден товарен простор.

   

  1 Измерен багажен простор за Combo Life XL со 5 седишта, продолжено меѓуоскино растојание со сите седиште на свои позиции.

   

ДИЗАЈН.

АВТЕНТИЧЕН OPEL.

Вистински Opel по дизајнот, Combo Life се издвојува по комбинацијата од елегантен, уверен изглед, висок квалитет и паметни иновации.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАМЕТЕН ОДВНАТРЕ.

Подигната седечка позиција, интуитивни контроли, управувач со греење1 и многу простор. Паметната кабина на Combo Life е комбинација на паметно поврзување со практични содржини.

 

Со фокус на ергономијата за возачот, креиравме интуитивен, добро организиран простор за Combo Life. Големата централна конзола1 е паметно поделена на три функционални дела. Инфозабавниот систем е поставен во најгорната секција, командите за греење и вентилирање се сместени подолу. Во најдолниот дел е погодно место за одлагање, идеален за чување пијалоци на дофат.

 

1 Опционално.

 

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДОБРЕДОЈДЕ ЗА НЕБОТО ВНАТРЕ.

Внесете небесна глетка преку панорамскиот покрив со простор за складирање над главите1 и електрична ролетна. Светлата LED во лебдечкиот просторот за складирање во кабината создаваат амбиент што релаксира.

 

1 Опционално во Enjoy, стандардно во Innovation.

ПАМЕТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ.

Дневни светла LED1, дополнителна ефикасност и помош да ве чуваат вас и другите возачи безбедни во дневните часови на патот.

 

1 Опционално во Enjoy, стандардно во Innovation.

 • АВТЕНТИЧЕН OPEL.

  Вистински Opel по дизајнот, Combo Life се издвојува по комбинацијата од елегантен, уверен изглед, висок квалитет и паметни иновации.
 • Opel Combo Life, Design, Interior

  ПАМЕТЕН ОДВНАТРЕ.

  Подигната седечка позиција, интуитивни контроли, управувач со греење1 и многу простор. Паметната кабина на Combo Life е комбинација на паметно поврзување со практични содржини.

   

  Со фокус на ергономијата за возачот, креиравме интуитивен, добро организиран простор за Combo Life. Големата централна конзола1 е паметно поделена на три функционални дела. Инфозабавниот систем е поставен во најгорната секција, командите за греење и вентилирање се сместени подолу. Во најдолниот дел е погодно место за одлагање, идеален за чување пијалоци на дофат.

   

  1 Опционално.

   

   

 • Opel Combo Life, Design, Panoramic Roof

  ДОБРЕДОЈДЕ ЗА НЕБОТО ВНАТРЕ.

  Внесете небесна глетка преку панорамскиот покрив со простор за складирање над главите1 и електрична ролетна. Светлата LED во лебдечкиот просторот за складирање во кабината создаваат амбиент што релаксира.

   

  1 Опционално во Enjoy, стандардно во Innovation.

 • Opel Combo Life, Innovations, LED Daytime Lights

  ПАМЕТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ.

  Дневни светла LED1, дополнителна ефикасност и помош да ве чуваат вас и другите возачи безбедни во дневните часови на патот.

   

  1 Опционално во Enjoy, стандардно во Innovation.

ИНОВАЦИИ.

ГЛЕДАЈТЕ ПОЗАДИ ВАС, БЕЗ ДА СЕ ЗАВРТИТЕ НАНАЗАД.

Панорамската камера со агол од 180 ⁰ за гледање наназад1 ја покажува околината на 8-инчен екран на допир. Виртуелните упатства на екранот го прават возењето наназад едноставно.

 

1 Опционално

ПАРКИРАЈТЕ КАКО ПРОФЕСИОНАЛЕЦ.

Автоматската помош за паркирање1 открива соодветно паркинг место, го презема управувањето и обезбедува звучно и визуелно предупредување да спречи судар при паркирањето.

 

1 Опционално

ТОПЛИТЕ ЗИМИ СЕ ПРЕД НАС.

Без преседан во сегментот, Combo Life доаѓа со загревање на седиштата1 и на управувачот1 за допир на луксуз. Студените зимски возења се минато.

 

1 Опционално

ПОГЛЕДОТ КОН ПАТОТ.

Со дисплејот Head-Up1, клучните информации како брзината, предупредувањето за судир и навигацијата се прикажуваат на стаклениот екран зад управувачот, за вашиот поглед да може да остане фокусиран на патот.

 

1 Опционално

 • ГЛЕДАЈТЕ ПОЗАДИ ВАС, БЕЗ ДА СЕ ЗАВРТИТЕ НАНАЗАД.

  Панорамската камера со агол од 180 ⁰ за гледање наназад1 ја покажува околината на 8-инчен екран на допир. Виртуелните упатства на екранот го прават возењето наназад едноставно.

   

  1 Опционално

 • Opel Combo Life, Innovations, Automatic Park Assist

  ПАРКИРАЈТЕ КАКО ПРОФЕСИОНАЛЕЦ.

  Автоматската помош за паркирање1 открива соодветно паркинг место, го презема управувањето и обезбедува звучно и визуелно предупредување да спречи судар при паркирањето.

   

  1 Опционално

 • Opel Combo Life, Innovations, Heated Seats

  ТОПЛИТЕ ЗИМИ СЕ ПРЕД НАС.

  Без преседан во сегментот, Combo Life доаѓа со загревање на седиштата1 и на управувачот1 за допир на луксуз. Студените зимски возења се минато.

   

  1 Опционално

 • Opel Combo Life, Innovations, Head-Up Display

  ПОГЛЕДОТ КОН ПАТОТ.

  Со дисплејот Head-Up1, клучните информации како брзината, предупредувањето за судир и навигацијата се прикажуваат на стаклениот екран зад управувачот, за вашиот поглед да може да остане фокусиран на патот.

   

  1 Опционално

БЕЗБЕДНОСТ.

СЕКОГАШ ПРЕДУПРЕДЕНИ.

Автоматско сопирање во итни случаи со детекција на пешаци ве предупредува за потенциален судир со пешак или друго возило1. Ако не преземете дејство, автомобилот самиот сопира.

 

1 Работи автоматски при брзини поголеми од 5 km/h и помали од 85 km/h. Oд 0 до 30 km/h метричкото забавување на брзината на ударот во сударот е 0.9g. Од 30 до 85 km/h системот ја намалува брзината до максимум 22 km/h. По тој праг возачот треба самиот да кочи за уште повеќе да ја намали брзината. Оперативниот брзински опсег на AEBPD зависи од детектираната пречка (подвижна цел: од 5 до 85 km/; фиксна цел: од 5 до 80 km/h; пешаци: од 5 до 60 km/h). Системите за асистенција на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на системските иманентни ограничувања. Возачот останува одговорен за возењето.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОСТАНЕТЕ НА ПАТОТ.

Системот за помош при возење во лента го предупредува возачот при напуштање на лента и нежно го коригира курсот ако Combo Life почне неочекувано да застранува од лентата, држејќи ве на вистинскиот пат.

ДРЖЕТЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ.

Автоматскиот темпомат1 ја одржува посакуваната брзина од 30 до 160 km/h и сопира или забрзува за да го одржи одреденото растојание од возилото напред, обезбедувајќи безбедно и опуштено возење.

СЕРИОЗНО ПАМЕТНА БРЗИНА.

Системот за препознавање на знаците за брзина ги чита знаците на патот за да ги препознае промените во ограничувањето на брзината и да му сугерира на возачот да ја прилагоди брзината според нив.

ПРВОКЛАСНА БЕЗБЕДНОСТ.

Шест воздушни перничиња, вклучувајќи ги возачкото, патничкото, страничните и завесестите нудат висок степен на безбедност за вас и вашите патници во секое време.

ОСТАНЕТЕ БУДНИ ЗАД УПРАВУВАЧОТ.

Сигналот за сонливост на возачот1 ја анализира шемата на возење за проверка на знаците дека возачот подлегнува на заморот. Серија на предупредувања го советуваат возачот да преземе дејствија.

1 По 2 часа возење со брзина поголема од 65 km/h, предупредувачки звук го известува возачот.

Истовремено, системот го пресметува нивото на одвлекување на вниманието врз основа на шемата на возење, како и способноста на возачот да остане во лентата.

Во случај да открие опасно однесување на возачот серија на повеќе гласни предупредувања што се засилуваат се дизајнирани да го известат возачот брзо да реагира.

Нивото на привлекување на внимание се намалува по десет минути безбедно возење. Пресметувањето запира кога брзината на возилото ќе падне под 65 km/h.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • СЕКОГАШ ПРЕДУПРЕДЕНИ.

  Автоматско сопирање во итни случаи со детекција на пешаци ве предупредува за потенциален судир со пешак или друго возило1. Ако не преземете дејство, автомобилот самиот сопира.

   

  1 Работи автоматски при брзини поголеми од 5 km/h и помали од 85 km/h. Oд 0 до 30 km/h метричкото забавување на брзината на ударот во сударот е 0.9g. Од 30 до 85 km/h системот ја намалува брзината до максимум 22 km/h. По тој праг возачот треба самиот да кочи за уште повеќе да ја намали брзината. Оперативниот брзински опсег на AEBPD зависи од детектираната пречка (подвижна цел: од 5 до 85 km/; фиксна цел: од 5 до 80 km/h; пешаци: од 5 до 60 km/h). Системите за асистенција на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на системските иманентни ограничувања. Возачот останува одговорен за возењето.

   

 • Opel Combo Life, Safety, Lane Keep Assist

  ОСТАНЕТЕ НА ПАТОТ.

  Системот за помош при возење во лента го предупредува возачот при напуштање на лента и нежно го коригира курсот ако Combo Life почне неочекувано да застранува од лентата, држејќи ве на вистинскиот пат.
 • Opel Combo Life, Safety, Automatic Cruise Control

  ДРЖЕТЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ.

  Автоматскиот темпомат1 ја одржува посакуваната брзина од 30 до 160 km/h и сопира или забрзува за да го одржи одреденото растојание од возилото напред, обезбедувајќи безбедно и опуштено возење.
 • Opel Combo Life, Safety, Speed Sign Recognition

  СЕРИОЗНО ПАМЕТНА БРЗИНА.

  Системот за препознавање на знаците за брзина ги чита знаците на патот за да ги препознае промените во ограничувањето на брзината и да му сугерира на возачот да ја прилагоди брзината според нив.
 • Opel Combo Life, Safety, Safety and Airbag

  ПРВОКЛАСНА БЕЗБЕДНОСТ.

  Шест воздушни перничиња, вклучувајќи ги возачкото, патничкото, страничните и завесестите нудат висок степен на безбедност за вас и вашите патници во секое време.
 • Opel Combo Life, Safety, Center Console

  ОСТАНЕТЕ БУДНИ ЗАД УПРАВУВАЧОТ.

  Сигналот за сонливост на возачот1 ја анализира шемата на возење за проверка на знаците дека возачот подлегнува на заморот. Серија на предупредувања го советуваат возачот да преземе дејствија.

  1 По 2 часа возење со брзина поголема од 65 km/h, предупредувачки звук го известува возачот.

  Истовремено, системот го пресметува нивото на одвлекување на вниманието врз основа на шемата на возење, како и способноста на возачот да остане во лентата.

  Во случај да открие опасно однесување на возачот серија на повеќе гласни предупредувања што се засилуваат се дизајнирани да го известат возачот брзо да реагира.

  Нивото на привлекување на внимание се намалува по десет минути безбедно возење. Пресметувањето запира кога брзината на возилото ќе падне под 65 km/h.

   

ПОВРЗАНОСТ.

БЕСПРЕКОРНА ПОВРЗАНОСТ.

Напредниот систем Multimedia Navi Pro1 е целосно компатибилен со Apple Carplay™2 и Android Auto™2 на Google, и ви дава пристап до вашите функции на паметниот телефон на 8-инчниот екран на допиp.

 

Apple CarPlay™2 и Android Auto™2 им овозможуваат на корисниците полесен пристап до корисните апликации и функции на паметниот телефон додека возат:

 

 • Користете го телефонот како сателитска навигација преку Maps
 • Пренесете ја вашата омилена листа песни со Spotify
 • Испратете или примете пораки преку WhatsApp и Skype

 

Кон тие функции лесно може да се пристапи преку гласовна контрола за рацете да останат на управувачот  а очите фокусирани на патот.

 

1 Опционално

2 Компатабилноста и одредени функциионалности можат да се разликуваат во зависност од видот на уредот и верзијата на оперативниот сиситем. Apple Car Play е заштитен знак на Apple Inc., регистриран во САД и други земји. Android е заштитен знак на Google Inc.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПОДГОТВЕНО. ПОСТАВЕНО. СТАРТ.

Multimedia Navi Pro1 со напредна гласовна контрола и целосна навигација, ве носи до местото каде одите без стрес. Само одберете ја вашата дестинација и дозволете сателитската навигација да ја мапира рутата.

 

1 Опционално.

БЕЗЖИЧНО ПОВРЗУВАЊЕ.

Безжичниот систем за полнење на Combo Life1 ви овозможува да го наполните вашиот телефон во движење во секое време- без потреба од кабли.

 

1 Опција

 • БЕСПРЕКОРНА ПОВРЗАНОСТ.

  Напредниот систем Multimedia Navi Pro1 е целосно компатибилен со Apple Carplay™2 и Android Auto™2 на Google, и ви дава пристап до вашите функции на паметниот телефон на 8-инчниот екран на допиp.

   

  Apple CarPlay™2 и Android Auto™2 им овозможуваат на корисниците полесен пристап до корисните апликации и функции на паметниот телефон додека возат:

   

  • Користете го телефонот како сателитска навигација преку Maps
  • Пренесете ја вашата омилена листа песни со Spotify
  • Испратете или примете пораки преку WhatsApp и Skype

   

  Кон тие функции лесно може да се пристапи преку гласовна контрола за рацете да останат на управувачот  а очите фокусирани на патот.

   

  1 Опционално

  2 Компатабилноста и одредени функциионалности можат да се разликуваат во зависност од видот на уредот и верзијата на оперативниот сиситем. Apple Car Play е заштитен знак на Apple Inc., регистриран во САД и други земји. Android е заштитен знак на Google Inc.

   

 • Opel Combo Life, Connectivity, Navigation, Touchscreen

  ПОДГОТВЕНО. ПОСТАВЕНО. СТАРТ.

  Multimedia Navi Pro1 со напредна гласовна контрола и целосна навигација, ве носи до местото каде одите без стрес. Само одберете ја вашата дестинација и дозволете сателитската навигација да ја мапира рутата.

   

  1 Опционално.

 • Opel Combo Life, Connectivity, Wireless Charging

  БЕЗЖИЧНО ПОВРЗУВАЊЕ.

  Безжичниот систем за полнење на Combo Life1 ви овозможува да го наполните вашиот телефон во движење во секое време- без потреба од кабли.

   

  1 Опција

ЕФИКАСНОСТ ВО ВОЗЕЊЕТО.

МОЌНОСТ И ЕФИКАСНОСТ.

Без оглед дали претпочитате бензин или дизел, има Combo Life за да одговори на вашите потреби. Изберете од ефикасниот 1,5 l турбодизел1 со 130 КС или 1,2 l бензински мотор со 110 КС.

 

1 Автоматскиот осум степен менувач на брзини во комбинација со 130 кс 1.2 бензински мотор достапен во втората половина на 2019.

 

Во прилог со прописите R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (во соодветни верзии).

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОДЛИЧЕН ОПЕРАТОР.

Combo Life може да биде опремен со глаток шест-брзиниски пренос, или софистициран осум-брзински автоматски пренос1 - изборот е ваш.

 

1 Автоматскиот осум степен менувач на брзини во комбинација со 130 кс 1.2 бензински мотор достапен во втората половина на 2019.

 

Во прилог со прописите R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (во соодветни верзии).

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЗАДРЖЕТЕ СЕ НА ПАТОТ.

Интелигентниот систем IntelliGrip1 се прилагодува на услови со слаб контакт со подлогата како возење по кал, песок или снег и достапен е со пет посебни режими за возење.

 

1 Опционално

 • МОЌНОСТ И ЕФИКАСНОСТ.

  Без оглед дали претпочитате бензин или дизел, има Combo Life за да одговори на вашите потреби. Изберете од ефикасниот 1,5 l турбодизел1 со 130 КС или 1,2 l бензински мотор со 110 КС.

   

  1 Автоматскиот осум степен менувач на брзини во комбинација со 130 кс 1.2 бензински мотор достапен во втората половина на 2019.

   

  Во прилог со прописите R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (во соодветни верзии).

   

 • Opel Combo Life, Driving Dynamics, Transmissions

  ОДЛИЧЕН ОПЕРАТОР.

  Combo Life може да биде опремен со глаток шест-брзиниски пренос, или софистициран осум-брзински автоматски пренос1 - изборот е ваш.

   

  1 Автоматскиот осум степен менувач на брзини во комбинација со 130 кс 1.2 бензински мотор достапен во втората половина на 2019.

   

  Во прилог со прописите R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (во соодветни верзии).

   

 • Opel Combo Life, Driving Dynamics, Intelligrip

  ЗАДРЖЕТЕ СЕ НА ПАТОТ.

  Интелигентниот систем IntelliGrip1 се прилагодува на услови со слаб контакт со подлогата како возење по кал, песок или снег и достапен е со пет посебни режими за возење.

   

  1 Опционално

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА - СКРОЕНА ПО ВАША МЕРКА

Со оргиналната Opel додатна опрема изразете се и извлечете најмногу за вашето возило. Дизајнирано и тестирано за вашиот Opel.

Сликите може да се разликуваат од производот во продажба.

Opel кутија на покривот
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
FlexConnect Табела
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Мрежа во багажникот
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Детски Седишта
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Багажник на Покривот
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ

МОДЕЛИ.