Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


СЕКОГАШ ПРЕДУПРЕДЕНИ.

Автоматско сопирање во итни случаи со детекција на пешаци ве предупредува за потенциален судир со пешак или друго возило1. Ако не преземете дејство, автомобилот самиот сопира.

 

1 Работи автоматски при брзини поголеми од 5 km/h и помали од 85 km/h. Oд 0 до 30 km/h метричкото забавување на брзината на ударот во сударот е 0.9g. Од 30 до 85 km/h системот ја намалува брзината до максимум 22 km/h. По тој праг возачот треба самиот да кочи за уште повеќе да ја намали брзината. Оперативниот брзински опсег на AEBPD зависи од детектираната пречка (подвижна цел: од 5 до 85 km/; фиксна цел: од 5 до 80 km/h; пешаци: од 5 до 60 km/h). Системите за асистенција на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на системските иманентни ограничувања. Возачот останува одговорен за возењето.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОСТАНЕТЕ НА ПАТОТ.

Системот за помош при возење во лента го предупредува возачот при напуштање на лента и нежно го коригира курсот ако Combo Life почне неочекувано да застранува од лентата, држејќи ве на вистинскиот пат.

ДРЖЕТЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ.

Автоматскиот темпомат1 ја одржува посакуваната брзина од 30 до 160 km/h и сопира или забрзува за да го одржи одреденото растојание од возилото напред, обезбедувајќи безбедно и опуштено возење.

СЕРИОЗНО ПАМЕТНА БРЗИНА.

Системот за препознавање на знаците за брзина ги чита знаците на патот за да ги препознае промените во ограничувањето на брзината и да му сугерира на возачот да ја прилагоди брзината според нив.

ПРВОКЛАСНА БЕЗБЕДНОСТ.

Шест воздушни перничиња, вклучувајќи ги возачкото, патничкото, страничните и завесестите нудат висок степен на безбедност за вас и вашите патници во секое време.

ОСТАНЕТЕ БУДНИ ЗАД УПРАВУВАЧОТ.

Сигналот за сонливост на возачот1 ја анализира шемата на возење за проверка на знаците дека возачот подлегнува на заморот. Серија на предупредувања го советуваат возачот да преземе дејствија.

1 По 2 часа возење со брзина поголема од 65 km/h, предупредувачки звук го известува возачот.

Истовремено, системот го пресметува нивото на одвлекување на вниманието врз основа на шемата на возење, како и способноста на возачот да остане во лентата.

Во случај да открие опасно однесување на возачот серија на повеќе гласни предупредувања што се засилуваат се дизајнирани да го известат возачот брзо да реагира.

Нивото на привлекување на внимание се намалува по десет минути безбедно возење. Пресметувањето запира кога брзината на возилото ќе падне под 65 km/h.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ