Преглед

Corsa 5-врати

ОД 10.636 €

Полесно, побезбедно, попаметно: извонредниот градски автомобил со 3 врати со технологии од премиум класата и најдобрите германски инженерски иновации.

Полесно, побезбедно, попаметно: со технологија на премиум класа, германски инженерски иновации и низок данок за бенефиции на вработени (BIK).

Полесно, побезбедно, попаметно за вашиот бизнис. Бестселерот на Opel е опремен со технологии од премиум класата и германски инженеринг.

Автомобил со олеснување за данок со избор на штедливите бензински, ТНГ и дизел мотори. Полесен, побезбеден и попаметен избор за бизнис.

ДИЗАЈН.

ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ.

Едицијата Corsa X 120 години веќе доаѓа со импресивна понуда на стандардни карактеристики. Надградете ја дополнително со нашите роденденски пакети за технологија, удобност или дизајн!

 

Стандардната опрема на едицијата Corsa 120 години:

 

 • Ограничена понуда на беџ 120 години 
 • Ограничена понуда на 15-инчни тркала од легура, техничко сиво 120 години
 • Ограничена понуда на ткаенина 120 години 
 • Ограничена понуда на патосници 120 години
 • Рамка на групата инструменти во црна боја со висок сјај
 • Седиште на возач прилагодливо во 4 насоки, со заден дел на навалување
 • Плочки на праговите

 

Откријте ги моделите 120 години. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ИЗВОНРЕДЕН СТИЛ.

Уникатно извајана и атрактивна, Corsa ве вовлекува во својот свет. Спортска решетка, прецизни предни светла, изгладена линија на покривот, моќни задни пропорции. Внатре изработена со висококвалитетни матријали и сребрени детали. Брилијантна од секој агол.

СТИЛ, БОЈА И УДОБНОСТ.

Чистите, извајани форми на кабината нудат висококвалитетни материјали, премиум ткаенини и тактилни рамни површини. Долгите хоризонтални линии го зголемуваат просторот.

ТЕХНОЛОГИЈА НА СВЕТЛАТА.

Вклучете ги биксенонските предни светла за извонредна ноќна видливост. Интегрираните аголни светла ви помагаат во маневрирањето. Со препознатливите дневни светла LED на Opel дефинитивно ќе бидете видени.

ВООДУШЕВУВАЧКИ ТРКАЛА.

Тркалата кажуваат многу за вас. Брилијантните дизајни на 15 до 17-инчните тркала ги отсликуваат вашите индивидуални моменти и ја намалуваат тежината при отскокнувањето за подобро чувство при возењето.

МЕШАЈТЕ И КОМБИНИРАЈТЕ!

Надградете ја со спортски седишта, кожен управувач и специјалните 16-инчни или 17-инчни алу тркала. Изберете ги вашите комбинации на бои и одвнатре и однадвор. За уште поголема персонализација, проверете ги специјалните пакети.

ВИЗУЕЛНА И СПОРТСКА ВОЗБУДА.

Опремете ја вашата Corsa со шизичка експлозија на секојдневната возбуда. Пакетот Турбо Плус додава визуелна и спортска возбуда, и одвнатре и однадвор.

 

Пакетот Turbo Plus ги додава следниве карактеристики:

 • Пакет Carbon со решетка и ретровизори во дизајн Carbon
 • Копче за менување на менувачот OPC линија
 • Кожен управувач со рамно дно
 • Кожна рачна сопирачка
 • Спортски педали
 • Специјални 17-инчни тркала од легура
 • Предни и задни спојлери
 • Странични спуштени спојлери
 • Хромиран издувен врв
 • Затемнети задни прозорци
 • Опционални спортски седишта Recaro со кожа
 • Шлагот на тортата: основен мотор 1.4 Turbo ECOTEC® со 110 kW (150 КС).

 

Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 8,0 - 7,7, на отворено 5,5 - 5,1 , комбинирано 6,4 - 6,1; издувување CO2 во g/km: комбинирано 147-139.

 

Во согласност со регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветните верзии).

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ.

  Едицијата Corsa X 120 години веќе доаѓа со импресивна понуда на стандардни карактеристики. Надградете ја дополнително со нашите роденденски пакети за технологија, удобност или дизајн!

   

  Стандардната опрема на едицијата Corsa 120 години:

   

  • Ограничена понуда на беџ 120 години 
  • Ограничена понуда на 15-инчни тркала од легура, техничко сиво 120 години
  • Ограничена понуда на ткаенина 120 години 
  • Ограничена понуда на патосници 120 години
  • Рамка на групата инструменти во црна боја со висок сјај
  • Седиште на возач прилагодливо во 4 насоки, со заден дел на навалување
  • Плочки на праговите

   

  Откријте ги моделите 120 години. 

 • Opel, Corsa 5-door, design

  ИЗВОНРЕДЕН СТИЛ.

  Уникатно извајана и атрактивна, Corsa ве вовлекува во својот свет. Спортска решетка, прецизни предни светла, изгладена линија на покривот, моќни задни пропорции. Внатре изработена со висококвалитетни матријали и сребрени детали. Брилијантна од секој агол.
 • Opel, Corsa 5-door, design, trims & fabrics

  СТИЛ, БОЈА И УДОБНОСТ.

  Чистите, извајани форми на кабината нудат висококвалитетни материјали, премиум ткаенини и тактилни рамни површини. Долгите хоризонтални линии го зголемуваат просторот.
 • Opel, Corsa 5-door, design, Bi-Xenon light technology

  ТЕХНОЛОГИЈА НА СВЕТЛАТА.

  Вклучете ги биксенонските предни светла за извонредна ноќна видливост. Интегрираните аголни светла ви помагаат во маневрирањето. Со препознатливите дневни светла LED на Opel дефинитивно ќе бидете видени.
 • Opel, Corsa 5-door, design, wheels

  ВООДУШЕВУВАЧКИ ТРКАЛА.

  Тркалата кажуваат многу за вас. Брилијантните дизајни на 15 до 17-инчните тркала ги отсликуваат вашите индивидуални моменти и ја намалуваат тежината при отскокнувањето за подобро чувство при возењето.
 • Opel, Corsa 5-door, design, color edition

  МЕШАЈТЕ И КОМБИНИРАЈТЕ!

  Надградете ја со спортски седишта, кожен управувач и специјалните 16-инчни или 17-инчни алу тркала. Изберете ги вашите комбинации на бои и одвнатре и однадвор. За уште поголема персонализација, проверете ги специјалните пакети.
 • Opel, Corsa 5-door, design, Turbo Plus Pack

  ВИЗУЕЛНА И СПОРТСКА ВОЗБУДА.

  Опремете ја вашата Corsa со шизичка експлозија на секојдневната возбуда. Пакетот Турбо Плус додава визуелна и спортска возбуда, и одвнатре и однадвор.

   

  Пакетот Turbo Plus ги додава следниве карактеристики:

  • Пакет Carbon со решетка и ретровизори во дизајн Carbon
  • Копче за менување на менувачот OPC линија
  • Кожен управувач со рамно дно
  • Кожна рачна сопирачка
  • Спортски педали
  • Специјални 17-инчни тркала од легура
  • Предни и задни спојлери
  • Странични спуштени спојлери
  • Хромиран издувен врв
  • Затемнети задни прозорци
  • Опционални спортски седишта Recaro со кожа
  • Шлагот на тортата: основен мотор 1.4 Turbo ECOTEC® со 110 kW (150 КС).

   

  Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 8,0 - 7,7, на отворено 5,5 - 5,1 , комбинирано 6,4 - 6,1; издувување CO2 во g/km: комбинирано 147-139.

   

  Во согласност со регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветните верзии).

ИНОВАЦИИ.

ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ.

Премиум системот Opel Eye е еден од најбезбедните и најнапредните системи за помош што до сега е направен за автомобили. Така што не грижете се за ништо.

 

 • Системот за препознавање на сообраќајни знаци ги препознава и прикажува ограничувањата на брзините и другите знаци сообраќајни знаци.
 • Системот за предупредување при напуштање на лента звучно ве предупредува при напуштање на лентата без соодветна индикација.
 • Системот за прикажување на растојание нанапред ве информира за растојанието до возилото што е пред вас.
 • Системот за предупредување за судир нанапред ве предупредува звучно при опасност од судир.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАПРЕДНА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ.

Гледајте подобро, возете посамоуверено: со задната камера паркирањето ќе ви биде мачкина кашлица.

 

Задната камера ви овозможува да имате подобар преглед и го штити грбот од напрегање со постојано вртење наназад. Едноставно поставете го менувачот во рикверц и гледајте во 7-инчниот монитор.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

САМО ПОЛЕКА.

Електриката на управувачот во зависност од брзината ја зголемува прецизноста и заштедува гориво. Употребете го копчето City Mode за да ја зголемите помоша при паркирање или маневрирање при мали брзини.

ПАКЕТ ЗА ВИДЛИВОСТ И СВЕТЛА.

За порелаксирано возење, Corsa реагира на времето и условите на осветленост со опционалниот пакет Sight & Light.

 

При слаба осветленост, вашата Corsa ги вклучува предните светла. Кога детектира дожд, ги активира бришачите. Електрохроматскиот ретровизор автоматски го поништува ноќното зашеметување од светла.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ.

  Премиум системот Opel Eye е еден од најбезбедните и најнапредните системи за помош што до сега е направен за автомобили. Така што не грижете се за ништо.

   

  • Системот за препознавање на сообраќајни знаци ги препознава и прикажува ограничувањата на брзините и другите знаци сообраќајни знаци.
  • Системот за предупредување при напуштање на лента звучно ве предупредува при напуштање на лентата без соодветна индикација.
  • Системот за прикажување на растојание нанапред ве информира за растојанието до возилото што е пред вас.
  • Системот за предупредување за судир нанапред ве предупредува звучно при опасност од судир.
 • Opel, Corsa 5-door, innovation, Park Assistance

  НАПРЕДНА ПОМОШ ПРИ ПАРКИРАЊЕ.

  Гледајте подобро, возете посамоуверено: со задната камера паркирањето ќе ви биде мачкина кашлица.

   

  Задната камера ви овозможува да имате подобар преглед и го штити грбот од напрегање со постојано вртење наназад. Едноставно поставете го менувачот во рикверц и гледајте во 7-инчниот монитор.
 • Opel, Corsa 5-door, innovation, city mode

  САМО ПОЛЕКА.

  Електриката на управувачот во зависност од брзината ја зголемува прецизноста и заштедува гориво. Употребете го копчето City Mode за да ја зголемите помоша при паркирање или маневрирање при мали брзини.
 • Opel, Corsa 5-door, innovation, Sight & Light Pack

  ПАКЕТ ЗА ВИДЛИВОСТ И СВЕТЛА.

  За порелаксирано возење, Corsa реагира на времето и условите на осветленост со опционалниот пакет Sight & Light.

   

  При слаба осветленост, вашата Corsa ги вклучува предните светла. Кога детектира дожд, ги активира бришачите. Електрохроматскиот ретровизор автоматски го поништува ноќното зашеметување од светла.

КОНЕКТИВНОСТ.

СЕКОГАШ НА ПРАВИОТ ПАТ.

Означете ја точната и практична маршута со вградениот Navi 4.0 IntelliLink, кој содржи врвни можности за поврзување.

 

Navi 4.0 IntelliLink ги вклучува следниве карактеристики:

 • Вградена сателитска навигација
 • Структуриран внес на дестинација во еден ред
 • 7-инчен екран во боја на допир
 • Компатибилен со Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM2
 • Поврзување преку Bluetooth® за хендзфри разговори, аудио стриминг и пристап до телефонскиот именик3
 • Радио функција AM/FM 
 • Репродукција на фотографии и видео преку USB3

 

1Apple CarPlay и Apple се трговски марки на Apple Inc., регистрирана во САД и во други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативниот систем. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

2Android е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативниот систем. Ве молиме посетете ја www.android.com

3Само со компатибилни уреди

 

Вредностите не ги земаат предвид специјалното користење, условите за возење, опремата или опциите, и може да варираат во зависност од формата на гумите. За повеќе информации за вредностите на официјалната потрошувачка на гориво и вредностите на издувување CO2, ве молиме прочитајте ги насоките „Насоки за потрошувачка на гориво, издувување CO2 на новите патнички автомобили“, бесплатно достапни во сите продажни места или кај назначениот државен орган.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПОДОБРО ПОВРЗАНИ.

Поврзете се лесно и зборувајте слободно сo мултимедијалниот систем сѐ во едно Intellilink, сега исто така компатибилен и со Android AutoTM3 од Google или Apple CarPlayTM3

 

R 4.0 IntelliLink нуди хендзфри телефонирање и аудио стриминг преку Bluetooth.

Исто така е компатибилен со Apple CarPlayTM1,3 и Android AutoTM2,3, овозможувајќи лесен пристап до карактеристиките на паметен телефон и функциите на 7-инчниот екран на допир во боја за да можете да уживате во Maps, TuneIn или Spotify преку екранот на допир или гласовната контрола.

 

1Apple CarPlay и Apple се трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји.

2Android е трговска марка на Google Inc.

3Apple CarPlayTM и Android AutoTM можеби не се достапни во сите земји и можат да зависат од верзијата на вашиот Оперативен систем. Ве молиме посетете ги www.apple.com или www.android.com

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЛЕСНО СЛУШАЊЕ.

Радиото R 3.0 има 4 x 20 W и опционален DAB+. CD 3.0 BT содржи CD плеер, Bluetooth® аудио стриминг и хендзфри работа со телефонот, USB и DAB+ доаѓаат како опција.
 • СЕКОГАШ НА ПРАВИОТ ПАТ.

  Означете ја точната и практична маршута со вградениот Navi 4.0 IntelliLink, кој содржи врвни можности за поврзување.

   

  Navi 4.0 IntelliLink ги вклучува следниве карактеристики:

  • Вградена сателитска навигација
  • Структуриран внес на дестинација во еден ред
  • 7-инчен екран во боја на допир
  • Компатибилен со Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM2
  • Поврзување преку Bluetooth® за хендзфри разговори, аудио стриминг и пристап до телефонскиот именик3
  • Радио функција AM/FM 
  • Репродукција на фотографии и видео преку USB3

   

  1Apple CarPlay и Apple се трговски марки на Apple Inc., регистрирана во САД и во други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативниот систем. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

  2Android е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативниот систем. Ве молиме посетете ја www.android.com

  3Само со компатибилни уреди

   

  Вредностите не ги земаат предвид специјалното користење, условите за возење, опремата или опциите, и може да варираат во зависност од формата на гумите. За повеќе информации за вредностите на официјалната потрошувачка на гориво и вредностите на издувување CO2, ве молиме прочитајте ги насоките „Насоки за потрошувачка на гориво, издувување CO2 на новите патнички автомобили“, бесплатно достапни во сите продажни места или кај назначениот државен орган.

 • Opel, Corsa 3-door, connectivity, infotainment

  ПОДОБРО ПОВРЗАНИ.

  Поврзете се лесно и зборувајте слободно сo мултимедијалниот систем сѐ во едно Intellilink, сега исто така компатибилен и со Android AutoTM3 од Google или Apple CarPlayTM3

   

  R 4.0 IntelliLink нуди хендзфри телефонирање и аудио стриминг преку Bluetooth.

  Исто така е компатибилен со Apple CarPlayTM1,3 и Android AutoTM2,3, овозможувајќи лесен пристап до карактеристиките на паметен телефон и функциите на 7-инчниот екран на допир во боја за да можете да уживате во Maps, TuneIn или Spotify преку екранот на допир или гласовната контрола.

   

  1Apple CarPlay и Apple се трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји.

  2Android е трговска марка на Google Inc.

  3Apple CarPlayTM и Android AutoTM можеби не се достапни во сите земји и можат да зависат од верзијата на вашиот Оперативен систем. Ве молиме посетете ги www.apple.com или www.android.com

 • Opel, Corsa 3-door, connectivity, radios

  ЛЕСНО СЛУШАЊЕ.

  Радиото R 3.0 има 4 x 20 W и опционален DAB+. CD 3.0 BT содржи CD плеер, Bluetooth® аудио стриминг и хендзфри работа со телефонот, USB и DAB+ доаѓаат како опција.

ДОБРОСОСТОЈБА.

ФУНКЦИЈА ГРЕЕЊЕ.

Угодете си со пријатното чувство на седиштата со греење и управувачот со греење, греење на задниот прозорец и ретровизорите. Заборавете на чистењето на мразот, предното стакло ThermaTec нежно се загрева и го отстранува.

 

Сликата може да се разликува од производот што е на продажба.

ФЛЕКСИБИЛНОСТ НА ПРОСТОРОТ.

Спорт, пазарување, одмори… Вашата Corsa е флексибилна. Нејзиниот товарен под прилагодлив на висината лесен е за употреба и брзо и лесно се адаптира на товари со нетипични форми.
 • ФУНКЦИЈА ГРЕЕЊЕ.

  Угодете си со пријатното чувство на седиштата со греење и управувачот со греење, греење на задниот прозорец и ретровизорите. Заборавете на чистењето на мразот, предното стакло ThermaTec нежно се загрева и го отстранува.

   

  Сликата може да се разликува од производот што е на продажба.

 • Opel, Corsa 5-door, well-being, load space

  ФЛЕКСИБИЛНОСТ НА ПРОСТОРОТ.

  Спорт, пазарување, одмори… Вашата Corsa е флексибилна. Нејзиниот товарен под прилагодлив на висината лесен е за употреба и брзо и лесно се адаптира на товари со нетипични форми.

ДИНАМИКА ВО ВОЗЕЊЕТО.

МОЌТА НА ИЗБОРОТ.

Целосна понуда Euro 6 од 51 kW (70 КС) до 110 kW (150 КС). Висока моќ, ниска жед - моторите со 3 цилиндри ги редефинираат перформансите и изгладеноста на градските автомобили.

 

Потрошувачка на гориво l/100 km: во град 9,8 - 5,7, на отворено 6,6 - 4,4, комбинирано 7,8 - 4,8; издувување CO2 во g/km: комбинирано 149–111 g/km.

 

Според регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветната верзија).

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

БРЗО МЕНУВАЊЕ.

Corsa има 6-брзински рачен пренос и 6-брзински автоматски пренос. Заедно со докажаните 5 брзини, тие нудат прецизност, уживање и одлична економичност.

 

Сликата може да се разликува од производот на продажба.

ДОБРА ЗА СИТЕ: ПАМЕТНА ЕФИКАСНОСТ.

Ефикасност е кога максимален успех се постигнува со минимален напор. Како кај моторите на Corsa - трошат малку, но забавни се многу.

 

Опсегот на моторите ECOTEC® исто така го вклучува 1.3 diesel ECOTEC® 70 kW (95 КС) со 5-брзинскиот пренос Easytronic® .
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДИНАМИЧНО ВОЗЕЊЕ.

Искусете извонредна удобност и прецизност при ракување. Суспензијата на Corsa значително ги намалува бучавата, вибрациите и грубоста. Опционалната спортска шасија дополнително ја подобрува динамиката.
 • МОЌТА НА ИЗБОРОТ.

  Целосна понуда Euro 6 од 51 kW (70 КС) до 110 kW (150 КС). Висока моќ, ниска жед - моторите со 3 цилиндри ги редефинираат перформансите и изгладеноста на градските автомобили.

   

  Потрошувачка на гориво l/100 km: во град 9,8 - 5,7, на отворено 6,6 - 4,4, комбинирано 7,8 - 4,8; издувување CO2 во g/km: комбинирано 149–111 g/km.

   

  Според регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветната верзија).

 • Opel, Corsa 5-door, driving pleasure, transmission

  БРЗО МЕНУВАЊЕ.

  Corsa има 6-брзински рачен пренос и 6-брзински автоматски пренос. Заедно со докажаните 5 брзини, тие нудат прецизност, уживање и одлична економичност.

   

  Сликата може да се разликува од производот на продажба.

 • Opel, Corsa 5-door, driving pleasure, ecotec

  ДОБРА ЗА СИТЕ: ПАМЕТНА ЕФИКАСНОСТ.

  Ефикасност е кога максимален успех се постигнува со минимален напор. Како кај моторите на Corsa - трошат малку, но забавни се многу.

   

  Опсегот на моторите ECOTEC® исто така го вклучува 1.3 diesel ECOTEC® 70 kW (95 КС) со 5-брзинскиот пренос Easytronic® .
 • Opel, Corsa 5-door, driving pleasure, driving dynamics

  ДИНАМИЧНО ВОЗЕЊЕ.

  Искусете извонредна удобност и прецизност при ракување. Суспензијата на Corsa значително ги намалува бучавата, вибрациите и грубоста. Опционалната спортска шасија дополнително ја подобрува динамиката.

ДОДАТНА ОПРЕМА - СПЕЦИЈАЛНО НАПРАВЕНА ЗА ВАС

Изразете се со оригиналната додатна опрема на Opel и искористете го целосно вашето возило.

Дизајнирано и тестирано за вашиот Opel. Сликите можат да се разликуваат од производот на продажба.

Подлога за цврст товар
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Компет за внатрешност, прекинувач
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
FlexConnect iPad држач (2/3/4)
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Алу тркало 17 инчи - 5-Y-краци
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
OPC линија спортски издувен пригушувач
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Патосници, велурни - Jet Black
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ

МОДЕЛИ.