Contents inside this Modal are only authorable inside of this page.

120-ГОДИШНИНА

Искусете повеќе! Едицијата 120 години е прослава на историјата на Opel и се одликува со карактеристики кои ги опфаќаат најдобрите во безбедноста, иновативноста, дизајнот и поврзаноста.

 

На моделите се прикажани стандардни карактеристики и тркала.

Како дополнение на нивото на опременост Enjoy:

 • Ограничена понуда на беџ 120 години
 • Ограничена понуда на 16-инчни тркала 120 години
 • Ограничена понуда на патосници 120 години

Пакет за технологија „Паркирање“:

 • Паркинг сензори напред и назад
 • Задна камера

Пакет за технологија „Поврзаност“:

 • Navi 4.0 IntelliLink
 • Радио DAB+

Пакет за технологија „Осветлување“:

 • Биксенонски светла
 • Предна камера
 • Предни светла за магла

Пакет за удобност:

 • Електронска контрола на климата
 • Кожен управувач

Пакет за дизајн:

 • Двобоен покрив
 • 17-инчни тркала од легура во црна боја

ENJOY

На моделите се прикажани стандардни карактеристики и тркала.

Елементи за стилизирање

 • 14-инчни челични тркала со раткапни
 • B-столбови, црна фолија (во зависност од бојата на каросеријата)
 • Група инструменти, околина во црна боја со висок сјај
 • Управувач со 3-краци со сребрени додатоци
 • Странична средишна линија на прозори, црна
 • Ткаенина Spot Black
 • IP додатоци/декор, еднобојни Gunpowder Grey

Удобност и разновидност

 • Седиште на возачот, прилагодливо во 4 насоки, со заден дел на наслонување
 • Електрика на прозорци, предни
 • Далечинско заклучување за вратите
 • Електрика на надворешни ретровизори, електрично подесување, рачно преклопување

Активна и пасивна безбедност

 • Предни, странични и завесести воздушни перничиња
 • Потсетници за безбедносните ремени на сите седишта
 • ISOFIX, надворешните седишта назад
 • ABS и ESP®Plus со функција за тргнување на нагорнина
 • Халогенски предни светла со Halogen DRL
 • Систем за следење на притисокот во гумите

COLOR EDITION

На моделите се прикажани стандардни карактеристики и тркала.

Елементи за стилизирање

 • 16-инчни челични тркала со раткапни
 • Ткаенина црна Network Moonray Black или Lace Black
 • IP вметнати делови/декорации, еднобојни или двобојни

Удобност и разновидност

 • Спортско седиште за возачот, прилагодливо во 4 насоки, со наслон со навалување
 • Кожен управувач со 3 краци со сребрени детали, контроли за инфозабава на управувачот, темпомат и ограничувач на брзината