Карактеристики

ПОДГОТВЕН ЗА СÈ. ПОДГОТВЕН ЗА ЖИВОТ.

ДИЗАЈН.

НАДВОРЕШНОСТ
Совршен пар со урбаниот животен стил благодарејќи на виткиот дизајн на  SUV и компактната големина: повторно дефиниран но сепак динамичен, новиот Crossland X се истакнува со својата практична и спортска елеганција. 
ВНАТРЕШНОСТ
Врвен дизајн со германска прецизност: уживајте во првокласните материјали, интуитивното ракување и типичната подигната положба на седење на SUV за вашиот совршен панорамски поглед. 
 • Првокласна изработка
 • Избор на висококвалитетни материјали, како новите кожни седишта1
 • Велнес луксуз благодарение на ергономски активните седишта (Кампања за здрав 'рбет)1
 • Максимална функционалност со оптимално достапни оперативни елементи

 

1Не е стандардна опрема на сите нивоа на опременост

ПОКРИВ ВО БОЈА СО ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД

Уживајте во свежото чувство на просторност: лебдечкиот покрив во различна боја во комбинација со панорамскиот стаклен сончев покрив1 е совршен завршеток на овој кросовер.

 

1Oпционално

 

ИНОВАЦИИ.

ИНОВАТИВНИ ПРЕДНИ СВЕТЛА ЦЕЛОСНО ОД LED
Предните светла целосно од LED се 30% посветли од стандардните халогенски светилки и овозможуваат оптимално осветлување во секоја ситуација при возењето. 
 • Помош со долги светла: автоматски ги препознава возилата од спротивната насока и ги менува предните светла од долги во кратки – не е ризик за останатите возачи
 • Аголно светло: обезбедува подобра видливост при вртење и паркирање во кривулести патови. Автоматски се активира кога брзината е под 40 км/час, кога ќе индицирате или ако одреден агол на управувачот ќе се надмине. Ноќното возење е побезбедно и порелаксирано1

 

1Oпционално

ЗАДНА КАМЕРА И АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАЊЕ

Јасен поглед кога возите наназад: додека панорамската задна камера од 180°1 ви дозволува да гледате дури и зад свиоците, автоматската помош при паркирање ви овозможува излегување од паркинг местото без раце.

 

1Oпционално

 
Достапно како стандардна верзија или панорама од 180°, задната камера ви помага со оптимална видливост на сите страни, птичја перспектива и функција за зумирање. Што порано беа невидливи опасности, како приближување објекти од страна или напречен сообраќај назад, тргнувањето станува многу полесно и побезбедно. Зумирањето автоматски се вклучува ако предметите се поблиску од 70 сантиметри. Наоѓањето паркинг простор станува порелаксирано бидејќи автоматскиот асистент за паркирање го прави тоа наместо вас. Тој исто така ви овозможува да излезете од местата за паркирање покрај коловозот без употреба на рацете и маневрирање во која било насока.
HEAD-UP DISPLAY
Опционалниот дисплеј Head-up ви прикажува клучни податоци на ветробранското стакло, па можете очите да ги држите на патот.  

Овие корисни функции автоматски се прикажуваат на вашиот дисплеј напред: 

 • брзина
 • препознавање на сообраќајни знаци за брзински ограничувања и нивно поништување
 • поставување на темпоматот и ограничувањето
 • предупредување за судир нанапред и навигација. 

 

1Oпционално

АВТОМАТСКО ИТНО СОПИРАЊЕ СО ПРЕПОЗНАВАЊЕ ПЕШАЦИ
За секој случај: Благодарение на автоматското итно сопирање со препознавање пешаци1, патувањето станува побезбедно за вас и другите. 

Автоматското итно сопирање1 ги детектира пешаците и возилата што сте ги превиделе. За брзина помеѓу 5 и 85 km/час, системот постојано го мери растојанието до другите возила и ве предупредува ве предупредува доколку пребрзо се намалува / доколку е прекратко. Доколку не реагирате, системот автоматски иницира итно сопирање и ја намалува брзината на возилото. При брзина помала од 30 km/час, тоа целосно застанува.

 

1Oпционално. Автоматски работи над 5 km/час и под 85 km/час. Од 5 до 30 km/час метриката на забавувањето за да се намали влијанието на брзината на судир е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината на максимум 22 km/час. При брзина помала од оваа, возачот треба да сопира сам за уште повеќе да ја намали брзината. Оперативниот опсег на брзината на автоматскиот систем за итно сопирање зависи од детектираната пречка (мобилна пречка: од 5 до 85 km/час; фиксна пречка: од 5 до 80 km/час; пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот се наменети за поддршка на возачот во состав на системските ограничувања. Возачот сѐ уште е одговорен за возењето. Се очекува да биде достапно од есен 2017 год.

РАЗНОВИДНОСТ.

ДЕЛ ЗА БАГАЖОТ
The Crossland X perfectly fits to your lifestyle, offering exceptional versatility and the storage space of a SUV – for whatever your day brings. 

Со капацитет на багажникот од 410 литри, Crossland X со неговиот типичен дизајн на SUV го нуди најголемиот капацитет на товар во неговата класа - може дури и да се прошири до 1.255 литри. Исто така има многу можности да се направи автомобилот попросторен: задните седишта можат да се поместуваат1 и да се превиткуваат во соодносот 40/60, наслоните за раце можат да се преклопуваат за транспорт на подолги предмети, а дното на багажникот може да се удвои во прилагодлива висина.

 

1Вклучено во опционалниот пакет.

AGR ПЕЧАТ ЗА КВАЛИТЕТНИ СЕРТИФИЦИРАНИ ЕРГОНОМСКИ СЕДИШТА
Пристигнете релаксирани: Благодарение на нашите сертифицирани ергономски седиште што го носат печатот за квалитет на AGR (Кампања за поздрави грбови)1 вкл. 16 опции за прилагодување. 

Со неговата подигната позиција на седење, Crossland X нуди повеќе од само добар поглед. Благодарение на неговите специјални ергономски седишта (сертифицирани од „Кампања за поздрави грбови“), Crossland ја поддржува здравата положба при возењето. Во автомобил по мерка, сите можат удобно да седат преку прилагодливите седишта, наслони за грбот и главата.

 

1Опционалните ергономски седишта докажаа дека се одлични за вашиот грб во здруженето „Aktion Gesunder Rücken e.V.“, кое е составено од независна експертска комисија на медицински доктори и терапевти од разни установи, чија цел е да ги спречат болките во грбот.

КОНЕКТИВНОСТ.

ИНФОЗАБАВА
Едноставно поврзете го вашиот паметен телефон преку Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM2 со инфозабавниот систем Radio R 4.0 IntelliLink – и користете го без пречки. 
 •     7-инчен екран на допир со висока резолуција
 •     Беспрекорно поврзување со дигитални уреди3
 •     Хендзфри телефонирање и пристап до слики

 

1Apple CarPlay™ и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlay™ може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

2Android Auto™ е трговска марка на Google Inc. Android Auto™ може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.android.com.

3Компатибилноста и одредени функционалности H83Nможе да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот дилер на Opel.

НАВИГАЦИЈА
Карактеристиките лесни за употреба се: Navi 5.0 IntelliLink1 со гласовно препознавање и екран во боја на допир ве носат до вашата дестинација на брз и удобен начин. 
 • Приказ на паметен телефон на Apple CarplayTM2 и Android AutoTM3
 • 3D сателитска невигација во европа со канал за пораки за сообраќајот
 • 8-инчен екран на допир во боја LCD, 3,5-инчен инфодисплеј за возачот во боја
 • Вградена гласовна контрола, читање текст / одговарање
 • Bluetooth® аудио стриминг
 • Безжично полнење на вашиот паметен телефон4

 

1Oпционално. Компатибилноста и одредени функционалности може да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот продавач на Opel.

2Apple CarPlay и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlay™ може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

3Android Auto™ е трговска марка на Google Inc. 

4Oпционално: индуктивно полнење со паметни телефони компатибилни со PMA или Qi.

СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАС
Останете безбедни и поврзани на патот со понуда на паметни услуги - исто така кога возите електрично. 
 • Мир на душа: чувствувајте се безбедно со функцијата за повик во итен случај, дефект и редовните информации за статусот на возилото.
 • Практичност: Користете го вашиот мобилен телефон за нашите далечински функции (на пр. заклучување/отклучување на вратата). Нашите услуги особено за електрични возила: далечинска проверка на нивото на погонската батерија и поставување на климата, управување со полнењето и услугите за е-мобилност - ви помагаме да продолжите понатаму!
 • Паметно возење: уживајте во релаксирано возење благодарение на навигацијата во живо1 и управувањето со патувањето.  

 

1Услугите Оpel Connect се очекуваат од есен 2019 година. За услугите може да е потребна регистрација/плаќање и се предмет на покриеноста и достапноста на мобилната мрежа.

ДИНАМИКА НА ВОЗЕЊЕТО.

МОТОРИ
Бензин, дизел или ТНГ (плински) мотори од 81 до 130 КС – Разновидна како и самиот Crossland X, таква е понудата на динамични и ефикасни бензиски и дизел мотори. 

Crossland X има широка понуда на мотори. Сите модерни дизели се опремени со 14.8-литарски резервоар AdBlue, осигурувајќи одлична економичност додека истовремено ги одржуваат издувувањата на минимум. Како дополнение, системот старт/стоп1 ви помага дополнително да заштедите гориво.

 

1Достапно како стандардна или опционална опрема со одредени мотори. Сите мотори се во согласност со Euro 6 D-temp.

 

Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 4,4 - 5,9, на отворено 3,6 - 4,5, комбинирано 4,0 - 5,0; издувување CO2 во g/km: комбинирано 104-114.

 

Според регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветната верзија). */**/***/****

ПРЕНОС
Менувајте со лесно со рачниот 5 или 6-брзински пренос. Или само оставете 6-брзинскиот автоматски пренос да ве води - за релаксирано и глатко возење. 

СПЕЦИЈАЛНИ МОДЕЛИ.

CROSSLAND X 2020. СО МНОГУ ДОДАТОЦИ. КАКО СТАНДАРД.
Моделите Opel 2020 на клиентите им го даваат точно она што го сакаат, при тоа нудејќи комплетна опрема со иновативни решенија како стандард, за да одговараат на сечии потреби. 
ULTIMATE
Повелете во првата класа: искусете го Crossland X со луксузната опрема како стандард. 

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА OPEL+.

САМО ЗА ВАС.

Со оригиналните делови на Opel, можете да се искажете себе си и да искористите најмногу од вашиот Crossland X. 

 

Сликите може да се разликуваат од реалниот производ..

Странични скалила 
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Закачалка за капути FlexConnect
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Минидржач FlexConnect за iPad
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Решетка за кучиња
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Подлога за товар
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Кутија на покривот Opel
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ

КАКВО СЛЕДВА?