Преглед

Crossland X

ОД 19.730 € 

Дизајниран за вас. Работа, одмор, време за нас, време за мене… Crossland X е подготвен за сѐ благодарејќи на неговата исклучителна флексибилност, импресивни иновации и свеж дизајн на SUV.

Стилизиран и високо економичен кросовер и за бизнисот и семејниот живот, благодарение на своите иновации од премиум класата и исклучителната флексибилност.

Атрактивниот и економичен кросовер со SUV дизајн направен за вашиот бизнис: со широк опсег на високоефикасни мотори, иновации од премиум класата и пространа внатрешност.

Кросовер со SUV дизајн за секоја намена. Благодарение на високо ефикасните мотори со ниско издувување, извонредната флексибилност и иновациите водечки во класата.

НАЈЗНАЧАЈНИ ОДЛИКИ.

НОВИОТ CROSSLAND X. ЖИВОТ ПОЛН СО МОЖНОСТИ.

Дизајниран за вас! Работа, одмор, време за нас, време за мене … Crossland X е подготвен за сѐ благодарејќи на неговата исклучителна флексибилност, водечки иновации и свеж дизајн на SUV.

 

ДИЗАЈН.

ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ.

Едицијата Crossland X 120 години веќе доаѓа со импресивна понуда на стандардни карактеристики. Надградете ја дополнително со нашата корисна технологија или пакети за удобност!

 

Стандардната опрема на едицијата Crossland X 120 години содржи:

 

 • Ограничена понуда на беџ 120 години
 • Ограничена понуда на 16-инчни тркала 120 години
 • Ограничена понуда на патосници 120 години
 • Хромиран отвор за дневно светло
 • Двобоен покрив
 • Дневни светла LED
 • Плочи на подвожјето, напред и назад
 • Декоративни лајсни
 • Задни светла LED


Откријте ги моделите 120 години.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАЈДОБРАТА ЕДИЦИЈА НА OPEL.

Повелете во првата класа: искусете го Crossland X со луксузната опрема како стандард.

 

КРОСОВЕР СО ФАКТОР НА ДОБРИ ЧУВСТВА.

Совршен пар со урбаниот животен стилблагодарејќи на виткиот дизајн на SUV и компактната големина: повторно дефиниран но сепак динамичен, новиот Crossland X се истакнува со својата практична и спортска елеганција.

 

ПОВЕЌЕ ОД САМО ДОБАР ИЗГЛЕД.

Премиум дизајн со чувство на германска прецизност: уживајте во новите достапни кожни седишта, интуитивно ракување и подигнатата седечка позиција, типична за SUV, за вашиот совршен паноирамски поглед.

 

 • Првокласна изработка
 • Избор на висококвалитетни материјали, како новите кожни седишта1
 • Велнес луксуз благодарение на ергономски активните седишта (Кампања за здрав 'рбет)1
 • Максимална функционалност со оптимално достапни оперативни елементи


1Не е стандардна опрема на сите нивоа на опременост

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПОКРИВ ВО БОЈА СО ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД.

Уживајте во свежото чувство на просторност: лебдечкиот покрив во различна боја во комбинација со панорамскиот стаклен сончев покрив1 е совршен завршеток на овој кросовер.

 

1Oпционално

 • ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ.

  Едицијата Crossland X 120 години веќе доаѓа со импресивна понуда на стандардни карактеристики. Надградете ја дополнително со нашата корисна технологија или пакети за удобност!

   

  Стандардната опрема на едицијата Crossland X 120 години содржи:

   

  • Ограничена понуда на беџ 120 години
  • Ограничена понуда на 16-инчни тркала 120 години
  • Ограничена понуда на патосници 120 години
  • Хромиран отвор за дневно светло
  • Двобоен покрив
  • Дневни светла LED
  • Плочи на подвожјето, напред и назад
  • Декоративни лајсни
  • Задни светла LED

  Откријте ги моделите 120 години.

 • Opel,Crossland X, Design, Ultimate, Front

  НАЈДОБРАТА ЕДИЦИЈА НА OPEL.

  Повелете во првата класа: искусете го Crossland X со луксузната опрема како стандард.

   

 • Opel, Crossland X, Exterior

  КРОСОВЕР СО ФАКТОР НА ДОБРИ ЧУВСТВА.

  Совршен пар со урбаниот животен стилблагодарејќи на виткиот дизајн на SUV и компактната големина: повторно дефиниран но сепак динамичен, новиот Crossland X се истакнува со својата практична и спортска елеганција.

   

 • Opel, Crossland X, Interior; Leather Seats

  ПОВЕЌЕ ОД САМО ДОБАР ИЗГЛЕД.

  Премиум дизајн со чувство на германска прецизност: уживајте во новите достапни кожни седишта, интуитивно ракување и подигнатата седечка позиција, типична за SUV, за вашиот совршен паноирамски поглед.

   

  • Првокласна изработка
  • Избор на висококвалитетни материјали, како новите кожни седишта1
  • Велнес луксуз благодарение на ергономски активните седишта (Кампања за здрав 'рбет)1
  • Максимална функционалност со оптимално достапни оперативни елементи

  1Не е стандардна опрема на сите нивоа на опременост

 • Opel, Crossland X, Exterior, Two-tone roof, Panorama roof

  ПОКРИВ ВО БОЈА СО ПАНОРАМСКИ ПОГЛЕД.

  Уживајте во свежото чувство на просторност: лебдечкиот покрив во различна боја во комбинација со панорамскиот стаклен сончев покрив1 е совршен завршеток на овој кросовер.

   

  1Oпционално

ИНОВАЦИИ.

30 % ПОСВЕТЛИ ПРЕДНИ СВЕТЛА ЦЕЛОСНО ОД LED.

Предните светла целосно од LED се 30 % посветлиод стандардните халогенски светилки и овозможуваат оптимално осветлување во секоја ситуација при возењето.

 

 • Помош со долги светла: автоматски ги препознава возилата од спротивната насока и ги менува предните светла од долги во кратки – не е ризик за останатите возачи1
 • Аголно светло: обезбедува подобра видливост при вртење и паркирање во кривулести патови. Автоматски се активира кога брзината е под 40 км/час, кога ќе индицирате или ако одреден агол на управувачот ќе се надмине. Ноќното возење е побезбедно и порелаксирано1

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЗАДНА КАМЕРА ОД 180°.

Јасен преглед кога возите наназад: додека панорамската задна камера од 180° ви дозволува да гледате дури и зад свиоците, автоматската помош при паркирање ви овозможува излегување од паркинг местото без раце.

 

Достапно како стандардна верзија или панорама од 180°, задната камера ви помага со оптимална видливост на сите страни, птичја перспектива и функција за зумирање. Што порано беа невидливи опасности, како приближување објекти од страна или напречен сообраќај назад, тргнувањето станува многу полесно и побезбедно. Зумирањето автоматски се вклучува ако предметите се поблиску од 70 сантиметри. Наоѓањето паркинг простор станува порелаксирано бидејќи автоматскиот асистент за паркирање го прави тоа наместо вас. Тој исто така ви овозможува да излезете од местата за паркирање покрај коловозот без употреба на рацете и маневрирање во која било насока.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДИСПЛЕЈ HEAD-UP.

Опционалниот дисплеј Head-up ви прикажува клучни податоци на ветробранското стакло, па можете очите да ги држите на патот. 

Овие корисни функции автоматски се прикажуваат на вашиот дисплеј напред:

 

 • брзина
 • препознавање на сообраќајни знаци за брзински ограничувања и нивно поништување
 • поставување на темпоматот и ограничувањето
 • предупредување за судир нанапред и навигација.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ИНТЕЛИГЕНТНО ИТНО СОПИРАЊЕ.

За секој случај: Благодарение на автоматското итно сопирање со препознавање пешаци1, патувањето станува побезбедно за вас и другите.

 

Автоматското итно сопирање1 ги детектира пешаците и возилата што сте ги превиделе. За брзина помеѓу 5 и 85 km/час, системот постојано го мери растојанието до другите возила и ве предупредува ве предупредува доколку пребрзо се намалува / доколку е прекратко. Доколку не реагирате, системот автоматски иницира итно сопирање и ја намалува брзината на возилото. При брзина помала од 30 km/час, тоа целосно застанува.

 

1Oпционално. Автоматски работи над 5 km/час и под 85 km/час. Од 5 до 30 km/час метриката на забавувањето за да се намали влијанието на брзината на судир е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината на максимум 22 km/час. При брзина помала од оваа, возачот треба да сопира сам за уште повеќе да ја намали брзината. Оперативниот опсег на брзината на автоматскиот систем за итно сопирање зависи од детектираната пречка (мобилна пречка: од 5 до 85 km/час; фиксна пречка: од 5 до 80 km/час; пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот се наменети за поддршка на возачот во состав на системските ограничувања. Возачот сѐ уште е одговорен за возењето. Се очекува да биде достапно од есен 2017 год.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • 30 % ПОСВЕТЛИ ПРЕДНИ СВЕТЛА ЦЕЛОСНО ОД LED.

  Предните светла целосно од LED се 30 % посветлиод стандардните халогенски светилки и овозможуваат оптимално осветлување во секоја ситуација при возењето.

   

  • Помош со долги светла: автоматски ги препознава возилата од спротивната насока и ги менува предните светла од долги во кратки – не е ризик за останатите возачи1
  • Аголно светло: обезбедува подобра видливост при вртење и паркирање во кривулести патови. Автоматски се активира кога брзината е под 40 км/час, кога ќе индицирате или ако одреден агол на управувачот ќе се надмине. Ноќното возење е побезбедно и порелаксирано1

   

  1Oпционално

 • Opel Crossland X, Rear View Camera & Parking Assistant, Detail

  ЗАДНА КАМЕРА ОД 180°.

  Јасен преглед кога возите наназад: додека панорамската задна камера од 180° ви дозволува да гледате дури и зад свиоците, автоматската помош при паркирање ви овозможува излегување од паркинг местото без раце.

   

  Достапно како стандардна верзија или панорама од 180°, задната камера ви помага со оптимална видливост на сите страни, птичја перспектива и функција за зумирање. Што порано беа невидливи опасности, како приближување објекти од страна или напречен сообраќај назад, тргнувањето станува многу полесно и побезбедно. Зумирањето автоматски се вклучува ако предметите се поблиску од 70 сантиметри. Наоѓањето паркинг простор станува порелаксирано бидејќи автоматскиот асистент за паркирање го прави тоа наместо вас. Тој исто така ви овозможува да излезете од местата за паркирање покрај коловозот без употреба на рацете и маневрирање во која било насока.

   

 • Opel, Crossland X, Head-Up Display, Detail

  ДИСПЛЕЈ HEAD-UP.

  Опционалниот дисплеј Head-up ви прикажува клучни податоци на ветробранското стакло, па можете очите да ги држите на патот. 

  Овие корисни функции автоматски се прикажуваат на вашиот дисплеј напред:

   

  • брзина
  • препознавање на сообраќајни знаци за брзински ограничувања и нивно поништување
  • поставување на темпоматот и ограничувањето
  • предупредување за судир нанапред и навигација.

   

 • Opel, Crossland X, Exterior, Autonomous Brake

  ИНТЕЛИГЕНТНО ИТНО СОПИРАЊЕ.

  За секој случај: Благодарение на автоматското итно сопирање со препознавање пешаци1, патувањето станува побезбедно за вас и другите.

   

  Автоматското итно сопирање1 ги детектира пешаците и возилата што сте ги превиделе. За брзина помеѓу 5 и 85 km/час, системот постојано го мери растојанието до другите возила и ве предупредува ве предупредува доколку пребрзо се намалува / доколку е прекратко. Доколку не реагирате, системот автоматски иницира итно сопирање и ја намалува брзината на возилото. При брзина помала од 30 km/час, тоа целосно застанува.

   

  1Oпционално. Автоматски работи над 5 km/час и под 85 km/час. Од 5 до 30 km/час метриката на забавувањето за да се намали влијанието на брзината на судир е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината на максимум 22 km/час. При брзина помала од оваа, возачот треба да сопира сам за уште повеќе да ја намали брзината. Оперативниот опсег на брзината на автоматскиот систем за итно сопирање зависи од детектираната пречка (мобилна пречка: од 5 до 85 km/час; фиксна пречка: од 5 до 80 km/час; пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот се наменети за поддршка на возачот во состав на системските ограничувања. Возачот сѐ уште е одговорен за возењето. Се очекува да биде достапно од есен 2017 год.

РАЗНОВИДНОСТ.

ЗАЗЕМЕТЕ ОНОЛКУ ПРОСТОР КОЛКУ ШТО САКАТЕ.

Crossland X совршено се вклопува во вашиот животен стил, нудејќи исклучителна разновидност и простор за складирање на SUV – за што и да ви притреба.

 

Со капацитет на багажникот од 410 литри, Crossland X со неговиот типичен дизајн на SUV го нуди еден од најголемиот капацитет на товар во неговата класа - може дури и да се прошири до 1.255 литри. Исто така има многу можности да се направи автомобилот попросторен: задните седишта можат да се поместуваат1 и да се превиткуваат во соодносот 40/60, наслоните за раце можат да се преклопуваат за транспорт на подолги предмети, а дното на багажникот може да се удвои во прилагодлива висина.

 

1Вклучено во опционалниот пакет.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

РЕЛАКСИРАНО СЕДЕЊЕ БЕЗ БОЛКИ ВО ГРБОТ.

Пристигнете релаксирани: Благодарение на нашите ергономски активни седишта што го носат печатот за квалитет на AGR (Кампања за поздрави грбови)1 вкл. 16 опции за прилагодување.

 

Со неговата подигната позиција на седење, Crossland нуди повеќе од само добар поглед. Благодарение на неговите специјални ергономски седишта (сертифицирани од „Кампања за поздрави грбови“), Crossland ја поддржува здравата положба при возењето. Во автомобил по мерка, сите можат удобно да седат преку прилагодливите седишта, наслони за грбот и главата.

 

1Опционалните ергономски седишта докажаа дека се одлични за вашиот грб во здруженето „Aktion Gesunder Rücken e.V.“, кое е составено од независна експертска комисија на медицински доктори и терапевти од разни установи, чија цел е да ги спречат болките во грбот.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ЗАЗЕМЕТЕ ОНОЛКУ ПРОСТОР КОЛКУ ШТО САКАТЕ.

  Crossland X совршено се вклопува во вашиот животен стил, нудејќи исклучителна разновидност и простор за складирање на SUV – за што и да ви притреба.

   

  Со капацитет на багажникот од 410 литри, Crossland X со неговиот типичен дизајн на SUV го нуди еден од најголемиот капацитет на товар во неговата класа - може дури и да се прошири до 1.255 литри. Исто така има многу можности да се направи автомобилот попросторен: задните седишта можат да се поместуваат1 и да се превиткуваат во соодносот 40/60, наслоните за раце можат да се преклопуваат за транспорт на подолги предмети, а дното на багажникот може да се удвои во прилагодлива висина.

   

  1Вклучено во опционалниот пакет.

 • Opel, Crossland X, Interior, Ergonomic seats, AGR

  РЕЛАКСИРАНО СЕДЕЊЕ БЕЗ БОЛКИ ВО ГРБОТ.

  Пристигнете релаксирани: Благодарение на нашите ергономски активни седишта што го носат печатот за квалитет на AGR (Кампања за поздрави грбови)1 вкл. 16 опции за прилагодување.

   

  Со неговата подигната позиција на седење, Crossland нуди повеќе од само добар поглед. Благодарение на неговите специјални ергономски седишта (сертифицирани од „Кампања за поздрави грбови“), Crossland ја поддржува здравата положба при возењето. Во автомобил по мерка, сите можат удобно да седат преку прилагодливите седишта, наслони за грбот и главата.

   

  1Опционалните ергономски седишта докажаа дека се одлични за вашиот грб во здруженето „Aktion Gesunder Rücken e.V.“, кое е составено од независна експертска комисија на медицински доктори и терапевти од разни установи, чија цел е да ги спречат болките во грбот.

   

КОНЕКТИВНОСТ.

R 4.0 INTELLILINK. КОНЕКТИВНОСТ НА ПОВИК.

Беспрекорно поврзете го вашиот паметен телефон преку Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM2со системот за инфозабава Радио R 4.0 IntelliLink – и користете го вашиот телефон без да ви се одвлекува вниманието.

 

 • 7-инчен екран на допир со висока резолуција
 • Беспрекорно поврзување со дигитални уреди3
 • Хендзфри телефонирање и пристап до слики

 

1Apple CarPlayTM и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

2Android AutoTM е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.android.com.

3Компатибилноста и одредени функционалности H83Nможе да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот дилер на Opel.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАЈДОБРА САТЕЛИТСКА НАВИГАЦИЈА.

Карактеристиките лесни за употреба се: Navi 5.0 IntelliLink1 со гласовно препознавање и екран во боја на допир ве носат до вашата дестинација на брз и удобен начин.

 

 • Приказ на паметен телефон на Apple CarplayTM2 и Android AutoTM3
 • 3D сателитска невигација во европа со канал за пораки за сообраќајот
 • 8-инчен екран на допир во боја LCD, 3,5-инчен инфодисплеј за возачот во боја
 • Вградена гласовна контрола, читање текст / одговарање
 • Bluetooth® аудио стриминг
 • Безжично полнење на вашиот паметен телефон4

 

1Oпционално. Компатибилноста и одредени функционалности може да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот продавач на Opel.

2Apple CarPlayTM и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

3Android AutoTM е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.android.com.

4Oпционално: индуктивно полнење со паметни телефони компатибилни со PMA или Qi.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАС.

Останете безбедни и поврзани на патот со понуда на паметни услуги - исто така кога возите електрично.

 

 • Мир на душа: чувствувајте се безбедно со функцијата за повик во итен случај, дефект и редовните информации за статусот на возилото.
 • Практичност: Користете го вашиот мобилен телефон за нашите далечински функции (на пр. заклучување/отклучување на вратата). Нашите услуги особено за електрични возила: далечинска проверка на нивото на погонската батерија и поставување на климата, управување со полнењето и услугите за е-мобилност - ви помагаме да продолжите понатаму!
 • Паметно возење: уживајте во релаксирано возење благодарение на навигацијата во живо1 и управувањето со патувањето.  

 

1Услугите Оpel Connect се очекуваат од есен 2019 година. За услугите може да е потребна регистрација/плаќање и се предмет на покриеноста и достапноста на мобилната мрежа.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • R 4.0 INTELLILINK. КОНЕКТИВНОСТ НА ПОВИК.

  Беспрекорно поврзете го вашиот паметен телефон преку Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM2со системот за инфозабава Радио R 4.0 IntelliLink – и користете го вашиот телефон без да ви се одвлекува вниманието.

   

  • 7-инчен екран на допир со висока резолуција
  • Беспрекорно поврзување со дигитални уреди3
  • Хендзфри телефонирање и пристап до слики

   

  1Apple CarPlayTM и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

  2Android AutoTM е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.android.com.

  3Компатибилноста и одредени функционалности H83Nможе да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот дилер на Opel.

 • Opel, Crossland X, Navigation, Navi 5.0

  НАЈДОБРА САТЕЛИТСКА НАВИГАЦИЈА.

  Карактеристиките лесни за употреба се: Navi 5.0 IntelliLink1 со гласовно препознавање и екран во боја на допир ве носат до вашата дестинација на брз и удобен начин.

   

  • Приказ на паметен телефон на Apple CarplayTM2 и Android AutoTM3
  • 3D сателитска невигација во европа со канал за пораки за сообраќајот
  • 8-инчен екран на допир во боја LCD, 3,5-инчен инфодисплеј за возачот во боја
  • Вградена гласовна контрола, читање текст / одговарање
  • Bluetooth® аудио стриминг
  • Безжично полнење на вашиот паметен телефон4

   

  1Oпционално. Компатибилноста и одредени функционалности може да се разликуваат во зависност од типот на уредот и од верзијата на оперативниот систем. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, одете на www.apple.com или www.android.com, или контактирајте со вашиот продавач на Opel.

  2Apple CarPlayTM и Apple се регистрирани трговски марки на Apple Inc. во САД и други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

  3Android AutoTM е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапна во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот ОС. Ве молиме посетете ја www.android.com.

  4Oпционално: индуктивно полнење со паметни телефони компатибилни со PMA или Qi.

 • Opel, Opel Connect, Connectivity and Support

  СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАС.

  Останете безбедни и поврзани на патот со понуда на паметни услуги - исто така кога возите електрично.

   

  • Мир на душа: чувствувајте се безбедно со функцијата за повик во итен случај, дефект и редовните информации за статусот на возилото.
  • Практичност: Користете го вашиот мобилен телефон за нашите далечински функции (на пр. заклучување/отклучување на вратата). Нашите услуги особено за електрични возила: далечинска проверка на нивото на погонската батерија и поставување на климата, управување со полнењето и услугите за е-мобилност - ви помагаме да продолжите понатаму!
  • Паметно возење: уживајте во релаксирано возење благодарение на навигацијата во живо1 и управувањето со патувањето.  

   

  1Услугите Оpel Connect се очекуваат од есен 2019 година. За услугите може да е потребна регистрација/плаќање и се предмет на покриеноста и достапноста на мобилната мрежа.

ДИНАМИКА НА ВОЗЕЊЕТО.

ЗАШТЕДАТА НА ГОРИВО НИКОГАШ НЕ БИЛА ТОЛКУ ЗАБАВНА.

Бензин, дизел или ТНГ (плински) мотори од 81 до 130 КС – Разновидна како и самиот Crossland X, таква е понудата на динамични и ефикасни бензиски и дизел мотори.

 

Crossland X има широка понуда на мотори. Сите модерни дизели се опремени со 14.8-литарски резервоар AdBlue, осигурувајќи одлична економичност додека истовремено ги одржуваат издувувањата на минимум. Како дополнение, системот старт/стоп1 ви помага дополнително да заштедите гориво.

 

 

1Достапно како стандардна или опционална опрема со одредени мотори. Сите мотори се во согласност со Euro 6 D-temp.

 

Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 6,5 - 4,4, на отворено 5,0 - 3,5, комбинирано 5,6 - 4,0; издувување CO2 во g/km: комбинирано 127-105.

 

Според регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветната верзија).

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

МЕНУВАЈТЕ СО ЛЕСНО.

Менувајте со лесно со рачниот 5 или 6-брзински пренос . Или само оставете 6-брзинскиот автоматски пренос  да ве води - за релаксирано и глатко возење.

ЗАШТЕДЕТЕ НА ГОРИВО И ИЗДУВУВАЊА.

Нашите мотори ECOTEC® нудат совршен баланс на динамичност, ефикасност и економска вредност.

 

Нашите мотори ECOTEC® помагаат да се намали потрошувачката и издувувањето. Тие се поддржани од аеродинамичниот дизајн за да се намали отпорот на воздухот и тркалата за помал отпор при тркалање. Заштедете уште повеќе гориво на семафорите со нашиот систем старт/стоп. 

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ЗАШТЕДАТА НА ГОРИВО НИКОГАШ НЕ БИЛА ТОЛКУ ЗАБАВНА.

  Бензин, дизел или ТНГ (плински) мотори од 81 до 130 КС – Разновидна како и самиот Crossland X, таква е понудата на динамични и ефикасни бензиски и дизел мотори.

   

  Crossland X има широка понуда на мотори. Сите модерни дизели се опремени со 14.8-литарски резервоар AdBlue, осигурувајќи одлична економичност додека истовремено ги одржуваат издувувањата на минимум. Како дополнение, системот старт/стоп1 ви помага дополнително да заштедите гориво.

   

   

  1Достапно како стандардна или опционална опрема со одредени мотори. Сите мотори се во согласност со Euro 6 D-temp.

   

  Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 6,5 - 4,4, на отворено 5,0 - 3,5, комбинирано 5,6 - 4,0; издувување CO2 во g/km: комбинирано 127-105.

   

  Според регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветната верзија).

 • Opel, Crossland X, Transmission

  МЕНУВАЈТЕ СО ЛЕСНО.

  Менувајте со лесно со рачниот 5 или 6-брзински пренос . Или само оставете 6-брзинскиот автоматски пренос  да ве води - за релаксирано и глатко возење. 
 • Opel, Crossland X, ECOTEC, Fuel saving

  ЗАШТЕДЕТЕ НА ГОРИВО И ИЗДУВУВАЊА.

  Нашите мотори ECOTEC® нудат совршен баланс на динамичност, ефикасност и економска вредност.

   

  Нашите мотори ECOTEC® помагаат да се намали потрошувачката и издувувањето. Тие се поддржани од аеродинамичниот дизајн за да се намали отпорот на воздухот и тркалата за помал отпор при тркалање. Заштедете уште повеќе гориво на семафорите со нашиот систем старт/стоп. 

   

САМО ЗА ВАС.

Со оригиналните делови на Opel, можете да се искажете себе си и да искористите најмногу од вашиот Crossland X. 

 

Сликите може да се разликуваат од реалниот производ.

МОДЕЛИ.