Hybrid Experience

GRANDLAND X HYBRID4.

За сите оние кои сакаат да се фокусираат на нивното влијание: Бескомпромисна SUV-моќ во комбинација со добар ефект на животната средина - невозможно? Не и за Grandland X Hybrid4. Откријте ги неговите карактеристики заедно со комплетно новиот начин на динамично возење. Подгответе се да ја почувствувате флексибилноста на ГРАНДИОЗНОСТА кога почнувате нови авантури.

ДИЗАЈНИРАН ДА БИДЕ ЕФИКАСЕН.

Супериорноста на SUV ги исполнува иновативните хибридни технологии со полнење со приклучување за да ја однесе ефикасноста уште подалеку. Со полнење како целосно електрично возило, Grandland X Hybrid4 може да вози разумно растојание само со електричен мотор. Тоа значи дека ја намалувате емисијата на издувни гасови на нула кога моторот со внатрешно согорување не се користи. И за вас: ефикасно, но исто така возбудливо искуство во возењето.

РЕЖИМИ ЗА СИТЕ РАСПОЛОЖЕНИЈА.

Сакате да возите ефикасно, но обожувате да се чувствувате спортски на патот? Останете потполно флексибилни каде и да сте: со своите различни режими на возење и хибридната технологија, Grandland X Hybrid4 обезбедува максимална флексибилност. Уживајте во сите предности на SUV во комбинација со предностите на електричен автомобил. Лесно ќе менувате меѓу следните режими:

  • 4WD (само за возење со погон на сите тркала)
  • Спорт
  • Хибрид
  • Електричен

ЕДНОСТАВНО НАПОЛНЕТЕ ГО.

Grandland X Hybrid4 го одржува процесот на полнење многу едноставен. Неговата погонска батерија може да се полни исто како електрично возило на сите јавни AC станици за полнење или дома со кабел или Wallbox. Затоа останете целосно наполнети каде и да сте, користете само електричен мотор и намалете ја емисијата на издувни гасови на нула.

НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКА.

Grandland X Hybrid4 е едноставно хибридниот SUV со полнење со приклучување што го чекате. Неговиот храбар изглед станува уште похрабар со опционалната црна хауба во комбинација со црн покрив. Специфичните 19-инчни двобојни тркала од легура во форма на дијамант го нагласуваат неговиот атлетски дизајн. За поголемо задоволство при возењето доаѓа со 8-степенски пренос со менувач како електронски систем за контрола на автоматскиот менувач. Кожниот управувач со рамно дно дава уште поспортски допир. И со 8-инчниот екран во боја, како стандард, вклучувајќи систем за навигација и посебни страници за Hybrid4, сè што ви е потребно е секогаш на допир на прстите.