Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


НАПРЕДНО ПРЕДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ LED

Паметното напредно предно осветлување LED1 овозможува 30 % подобра видливост од халогенските светла. Овој подобрен ноќен видик значително ќе ви ја подобри безбедноста.

 

Системот за помош со долги светла базиран на камера автоматски ги исклучува долгите светла кога има автомобили од спротивната насока. Ова ќе би овозможи најдобар видик на поголемо растојание без да ги заслепувате другите возачи.

Какви и да се условите, системот автоматски ќе ги прилагоди предните светла за да ви овозможи максимална видливост:

 

 • Светло за во природа
 • Светло за на автопат
 • Светло за во град
 • Аголно светло
 • Светло за неповолни временски услови
 • Динамично светло за свиоци

 

1Опционално за Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардна опрема со Ultimate. Не е достапно со Essentia.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПОСТАВЕТЕ ЈА БРЗИНАТА И ТЕМПОМАТОТ.

Пристигна автономната1 генерација на системи за помош на возачот. Го скенираат патот и го штитат Grandland X со безбедната зона за максимална релаксација и минимален ризик.

 

 • Активен систем за возење во лента1: Ви помага да избегнете судири преку спречување на возилото од ненамерно застранување од лентата преку нежно враќање на возилото назад во лентата.
 • Предупредување при застранување од лента: Спречува сообраќајни незгоди преку предупредување на возачот со звучен и визуелен сигнал.
 • Предупредување за странична слепа точка2: Ултрасоничните сензори ги следат околните настани. Оптички сигнал ќе го предупреди возачот доколку има подвижни возила во мртвиот агол.
 • Предупредување при сонливост на возачот1: Го анализира времето на возење и траекторијата на возилото и поставува аларми за предупредување.

 

1Oпционално со Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардно со Ultimate.

2Стандардна опрема со Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

АВТОМАТСКО ИТНО СОПИРАЊЕ.

Системот1 акустично го предупредува возачот за опасните ситуации. Ако друг автомобил или пешак се приближи премногу, ја намалува брзината или целосно го сопира возилото.

 

1 Автоматското сопирање во итен случај со детекција на пешаци работи автоматски над 5 km/час и под 140 km/ч. Од 5 до 30 km/час, метриката на успорувањето при намалувањето на брзината на судирот е 0,9 g. Од 30 до 140 km/час системот ја намалува брзината за најмногу 50 km/час. Над овој праг, возачот треба да сопира за да ја намали брзината уште повеќе. Оперативниот опсег на автоматското итно сопирање со детекција на пешаци зависи од детектираната пречка (подвижна пречка: од 5 до 140 km/час, фиксна пречка: од 5 до 80 km/час, пешаци: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на ограничувањата кои се суштински за системот. Возачот останува одговорен за задачата за возење.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ВОДЕЧКА БЕЗБЕДНОСНА ТЕХНОЛОГИЈА.

Grandland X ве чува безбедни во секоја ситуација: опремен со врвна технологија, го олеснува возењето и го прави побезбедно повеќе од кога било порано.

 

 • Активен систем за возење во лента1: Ви помага да избегнете судири преку спречување на возилото од ненамерно застранување од лентата преку нежно враќање на возилото назад во лентата.
 • Предупредување при застранување од лента: Спречува сообраќајни незгоди преку предупредување на возачот со звучен и визуелен сигнал.
 • Предупредување за странична слепа точка2: Ултрасоничните сензори ги следат околните настани. Оптички сигнал ќе го предупреди возачот доколку има подвижни возила во мртвиот агол.
 • Предупредување при поспаност на возачот1: Го анализира времето на возење и траекторијата на возилото и поставува аларми за предупредување.

 

1Oпционално со Enjoy и Innovation. Стандардно со Ultimate.

2Oпционално со Enjoy. Стандардно со Innovation и Ultimate.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

КАМЕРА СО ПОГЛЕД НА ОКОЛИНАТА ОД 360°

Целосна доверба, дури и во затворени простори. Напредните камери од 360°1 детектираат предмети на вашиот пат. Гледате што се случува на екранот, со што вашето паркирање и враќање наназад ќе биде песна.

 

1 Oпционално со Enjoy и Innovation со пакетот Park & Go 3. Стандардно со Ultimate. Не е достапно со Edition. Пакетот Park & Go 3 вклучува: Navi 5.0 IntelliLink, 8-инчен екран на допир во боја со напреден интерфејс, радио AM/FM, 2 USB, интерфејс за iPod, хендзфри и стриминг преку Bluetooth® , гласовно препознавање, проекција на паметен телефон, навигација, контроли на управувачот, антена-ајкула, напредна помош при паркирање, Visio Park 2 – камера за преглед на околината од 360°, електрика и греење на надворешни ретровизори (во боја на каросеријата, електрично преклопување), предупредување за страничните слепи точки со функција за навалување на ретровизорите при возење наназад.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЕКСПЕРТ ЗА ПАРКИРАЊЕ.

Никогаш повеќе не плашете се од тесни места. Активирајте го системот1 преку притискање на копче. Grandland X ја презема контролата на управувачот, а вие управувате со забрзувањето и сопирањето.

 

1 Oпционално со Enjoy и Innovation. Стандардна опрема со Ultimate. Не е достапно со Selection. Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачите во рамките на ограничувањата на системот. Возачот сѐ уште е одговорен за возењето.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ