Contents inside this Modal are only authorable inside of this page.

ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ

Искусете повеќе! Едицијата 120 години е прослава на историјата на Opel и се одликува со карактеристики кои ги опфаќаат најдобрите во безбедноста, иновативноста, дизајнот и поврзаноста.

Сликите може да се разликуваат од производите што се продаваат.

Како дополнение на нивото на опременост Enjoy:

 • Ограничена понуда на беџ 120 години
 • Ограничена понуда на 17-инчни тркала 120 години
 • Ограничена понуда на патосници 120 години

Пакет за технологија „Поврзаност“:

 • Navi 5.0 IntelliLink
 • Радио DAB+
 • Индуктивно безжично полнење

Пакет за технологија „Осветлување“:

 • Напредно предно осветлување LED
 • Предупредување за судир нанапред

Пакет за возење:

 • IntelliGrip
 • 18-инчни сребрени тркала од легура

Пакет за удобност:

 • Ергономски активни седишта, сертифицирани од „Кампања за здрав 'рбет“ (AGR)
 • Електронска контрола на климата

ULTIMATE

Одете до крај! Ultimate не прави компомиси за разлика од вас и списокот на карактеристики е како компилација од најдоброто од вашите омилени опции.

Ultimate го подготвува Grandland X со највисоките и технолошки напредни иновации.

Сликите може да се разликуваат од производите што се продаваат.

Изглед и дизајн

 • 19-инчни тркала од лесна легура обработени со дијамантско сечење
 • Двобоен покрив во црно
 • Спортски педали од легура 
 • Предни светла за магла

Удобност и функционалност

 • Електрика на врата на багажникот
 • Надворешни светла AFL напред
  - Фарови: LED
  - Стоп-светла: LED
  - Индикатори: халогенски
 • Надворешни светла задни
  - Светло: LED
  - Стоп-светла: LED
  - Индикатори: халогенски 
 • Систем за инфозабава Navi 5.0
  - 8-инчен екран во боја на допир
  -Вградена навигација
  - Мапи за Европа
  - Поврзување преку USB и Bluetooth®
  - 6 звучници
  - Радио DAB
 • Предни седишта AGR1
 • Греење на седишта (напред и назад) 
 • на управувачот
 • Греење на ветробранско стакло
 • Систем за помош при паркирање

Безбедност

 • Предна камера Opel Eye 
 • 360® камера
 • Помош при возење во лента
 • Автономно сопирање за итни случаи
 • Сигнализација за сонливост на возачот
 
1Сертификатот е доказ за квалитет доделен од независна комисија за тестирање, составена од експерти од различни медицински дисциплини.

SELECTION

Сликите може да се разликуваат од производите што се продаваат.

Премиум изглед за елегантно чувство.

 

Стандардното ниво Selection вклучува:

Изглед и дизајн

 • 16-инчни челични тркала
 • Црн отвор за дневно светло

Удобност и функционалност

 •  Прилагодлив темпомат со прилагодливо ограничување на брзината 
 • Електрика на прозорци, предни и задни (со автоматско отворање и затворање) 
 • Надворешни светла, предни
  - Фарови: халогенски
  - Светла за дневно возење: LED
  - Индикатори: LED 
 • Надворешни светла, задни
  - Светло: LED
  - халогенски
  - халогенски 
 • Рачна климатизација со филтер за честички и мирис, една зона
 • Радио R 4.0
  - Поврзување преку USB и Bluetooth®
  - Радио AM/FM
  - 4 звучници
 • Кластер за информации за возачот
  - 3,5-инчен дисплеј во боја

Безбедност

 • системи базирани на предната камера
  - Предупредување за напуштање на лента
  - Интелигентна адаптација на брзината
  - Препознавање на брзината
  - Автоматска контрола на предните светла
 • Помош при тргнување на нагорнина
 • Управувач чувствителен на брзина 
 • Електронска паркирна сопирачка 
 • Електронска програма за стабилност (ESP) со анти-блокирачки 
 • систем за сопирање (ABS) 
 • Систем за следење на притисокот во гумите на интервали (iTMPS) 
 • Воздушни перничиња
  - Предни воздушни перничиња (возач и совозач)
  - Странични воздушни перничиња напред
  - Кровни воздушни перничиња
  - Задни странични воздушни перничиња
  - Прекинувач на воздушните перничиња за предните и страничните воздушни перничиња за совозачот 
 • Седишта и појаси
  - Двојни затегнувачи на сигурносни појаси (возач и совозач)
  - Затегнувачи на еден сигурносен појас (задни седишта)
  - Предупредување за безбедносен појас
  - Isofix® со горно прицврстување (задни надворешни седишта)

ENJOY

Сликите може да се разликуваат од производите што се продаваат.

 

Изглед и дизајн

 • 17-инчни тркала од лесна легура

 

Удобност и функционалност

 •  R 4.0 IntelliLink
  - 7 инчен екран во боја на допир
  - Радио AM/FM радио
  -Поврзување преку USB и Bluetooth®
  - Хендзфри Bluetooth®
  -Контроли на управувачот
  - 6 звучници
 • Куполна светилка
  - Места за читање (напред)

INNOVATION

Сликите може да се разликуваат од производите што се продаваат.

Врвот на луксузната линија.

Стандардна опрема како дополнение или различна од Enjoy:

Изглед и дизајн

 • 18-инчни тркала од лесна легура
 • Плочки против пролизгување
  - Сребрена обработка
  - Напред и назад
  - Задно ветробранско стакло
  - Задни прозорци
 • Хромиран отвор за дневно светло

Удобност и функционалност

 •  Ергономски активно седишта
 •  Помош при паркирање напред и назад
 •  Сензор за дожд
 •  Електро-хроматско огледало на ретровизор
 •  Надворешни ретровизори
  - Електрика и греење
  - Во боја на каросеријата
  - Електрично преклопување
  - Предупредување за зона на слепа точка
 •  Странично светло
 •  Можност за скии
 •  Електронска контрола на климата со двојна зона
  - Филтер за честички и мирис
 •  Амбиентално осветлување
  - Централна конзола
  - Светилка во задниот товарен простор
  - Предни врати
  - Далечинска рачка за LED осветлување
 •  Кожен управувач
 •  Штитници за сонце
  - Осветлено огледало (возач)
 •  Централна конзола на повисоко ниво
 •  Куполна светилка
  - Места за читање (напред и назад) Карго светилка