Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


ХЕНДЗФРИ ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ВРАТАТА НА БАГАЖНИКОТ.

Интелигентната врата на багажникот1 автоматски се отвора и затвора со едноставно замавнување со стапалото под задниот браник.

 

Можете да го држите вашиот багаж или намирници во раката и да имате пристап до багажникот со пространи 1665 литри. Само ставете го стапалото под багажникот и вратата на багажникот ќе се отвори автоматски.

 

Се разбира, исто така можете да го отворите багажникот преку притискање на копче на вратата на багажникот, во внатрешноста на кабината или на вашиот клуч.

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАПРЕДНО ПРЕДНИ СВЕТЛА INTELLILUX LED® MATRIX.

Предните светла1 IntelliLux LED® Matrix со долги светла без отсјај, автоматски го навалуваат светлото околу други возила, но го одржуваат осветлен остатокот од патот до 400 метри нанапред.

 

  • Без никаков ризик од зашеметување на другите возачи.
  • Возењето ноќе е побезбедно и порелаксирано.
  • Аголното светло им се спротивставува на „црните дупки“ на тесните свиоци. Активно при брзина од 40 km/час до 70 km/час1.

 

1Кога системот е активиран, долгото светло се вклучува при брзина над 50 km/час и автоматски се исклучува при брзина под 35 km/час.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОДРЖУВАЈТЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ.

Автоматскиот темпомат1 помага во спречување судири со возилото пред вас – и ви помага да се опуштите со намалување и зголемување на брзината при одржување на растојанието со возилото пред вас.

 

Автономната1 генерација на системи за помош на возачот пристигна. Тие го скенираат патот и ја штитат Insignia со безбедносна зона за максимална релаксација и минимален ризик.

 

1Oпционално, системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на непосредните ограничувања на системот. Возачот, сепак, е одговорен за возењето.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАПРЕДНИ АСИСТЕНТИ НА ВОЗАЧОТ.

Дисплејот напред1 ви ги прикажува клучните податоци на ветробранското стакло за да можете да внимавате на патот. Во податоците се вклучени брзината, сателитската навигација или предупредувањата за опасности.

 

1Oпционално

НАПРЕЧЕН СООБРАЌАЈ НАЗАД.

Предупредувањето за напречниот сообраќај назад1 ве предупредува за возилата кога излегувате наназад од вашето паркинг-место. Тоа што порано беше невидлива опасност, сега е нешто што можете да го контролирате.

 

1Oпционално

НАПРЕДНИ БЕЗБЕДНОСНИ СИСТЕМИ.

Безбедносните технологии1 на Opel ви нудат карактеристики како:

  • Автоматско итно сопирање со детекција на пешаци.
  • Предупредување за странична слепа точка.
  • Помош при возење во лента.

 

Нашите напредни безбедносни системи1 комбинираат камера и радар и се дизајнирани да ја зголемат будноста на возачот и да помогнат во спречување на блиски судири, казни за неприлагодена брзина и многу повеќе.

 

  • Ви помага да се релаксирате преку континуирана поддршка.
  • Совршени системи за помош за активен стил на возење.
  • Сепак вие имате контрола над вашата Insignia.

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

МАГИЧЕН ДОПИР.

Влезете и тргнете. „Отвори и стартувај без клуч“ на Insignia ви овозможува да влезете и да стартувате само со притискање на копче.