СИТЕ ТИПОВИ: ОД МИНИ SUV МОДЕЛИ ДО SUV МОДЕЛИ СО ЦЕЛОСНА ГОЛЕМИНА.

Популарноста на SUV возилата е едноставно незапирлива. Бидејќи овие автомобили стануваат сé попопуларни низ светот, многу различни типови SUV возила можат да се видат на секој пат - па, ајде да зборуваме за разликите меѓу нив.

Разлики помеѓу SUV модели, кросовери и теренски возила.

Прво, што всушност значи SUV? Тоа е кратенка од Sports Utility Vehicle (возило за спортска намена), но само за дополнително да ги искомплицираме работите, тука е и CUV - Crossover Utility Vehicle (возило кросовер). Значи, што е разликата?

 

Како што се подразбира под името, кросоверот е хибрид на стилови - има визуелен изглед на традиционален SUV, но наместо со погон на сите тркала 4х4, вообичаено има погон само на две тркала и затоа повеќе се смета за обичен автомобил. Со други зборови, не очекувајте CUV да се справи со карпестиот терен или суровите временски услови во споредба со  SUV модел. Теренските возила, од друга страна, се совршени за патување на нечисти патишта и длабока кал, благодарение на погонот на сите тркала, високото растојание од тлото и другите карактеристики типични за теренот.

Искусете ги SUV моделите на Opel.

Наоѓањето на вистинскиот SUV модел не е секогаш едноставно. Купувачите се разгалени со изборот, со повеќе од 90 различни SUV модели достапни во Европа во моментов. Поделбата во поткласи помага да се поедностави процесот на избор на вистинскиот за вас.

 

Градските SUV возила се генерално компактни и спаѓаат во категоријата на мали CUV, често со главен фокус на стилот и дизајнот, одвнатре и однадвор.

 

Понудата на Opel ги вклучува кросоверите ADAM ROCKS, двата совршени за градските улици.

Компактните SUV возила се направени за секојдневието, комбинирајќи погон 4x4 и вистинска теренска способност со префинето искуство за возење на градските улици и зафатените урбани патишта. И Mokka X и Grandland X од Opel може да се сметаат за компактни SUV возила, со системи со погон на сите тркала и со висок степен на практичност за семејствата кои уживаат во истражувањето. Дознајте повеќе за Grandland X.
SUV-возилата со средна големина нудат многу слични предности на нивните компактни колеги, спакувани во поголем пакет со додадена флексибилност за големи семејства кои редовно треба да превезуваат багаж или опрема. Овие автомобили често имаат премиум кабини полни со најнова технологија. Insignia Country Tourer од Opel не е исклучок, нудејќи динамично искуство во возењето. Дознајте повеќе за Insignia Country Tourer.
Луксузните SUV-возила самите прават сопствена класа. Овие автомобили често се многу големи, со должина над 5 метри, со простор во кабината за седум и многу моќни мотори под хаубата. Хибридните електрични мотори стануваат се почести кај автомобилите со оваа големина. Се подразбира дека луксузните SUV се секогаш скапа инвестиција, а нивната големина често ги прави идеални за авантури на отворено ако се малку големи за тесните градски улици.

Кој вид на SUV-возило ви одговара најмногу?

Значи, јасно е дека без оглед на вашите индивидуални потреби или буџет - дали ви е потребен автомобил за секојдневни патувања, простор за целото семејство, или автомобил за возење на тежок терен - има вид на SUV специјално наменет за вас. Можеби само сакате да возите автомобил со стил. Без оглед на вашите барања, откријте го совршениот SUV за вас во понудата на Opel.
ВРАЌАЊЕ НА ПРЕГЛЕД

CROSSLAND X

Стилизираниот Crossland X испорачува иновации со опциите како Head-up дисплеј и задна камера со преглед од 180°, па сѐ до автоматско сопирање во случај на опасност. Така, градското возење ќе ви биде многу едноставно.

GRANDLAND X

Нашиот атлетски SUV модел импресионира со спортскиот став, динамичниот дизајн, ефикасноста и извонредната технологија - за да можете повторно да ја вратите магијата во возењето.

INSIGNIA COUNTRY TOURER

Со став за земјен пат и опционален погон за сите четири тркала, Insignia Country Tourer секогаш ја завршува работата. Врвната технологија и голем багажен простор ја прават врвен семеен SUV модел.