Преглед

Movano combi

ОД 40.976 €

Совршен партнер за превоз на патници - до 17 седишта - со ергономски оптимизирана внатрешност и удобен фокус на возачот.

Совршен партнер за превоз на патници - до 17 седишта - со ергономски оптимизиран внатрешен и фокус на удобност за возачот.

Со ниски оперативни трошоци и одлична економичност, ова е вашиот совршен партнер за превоз на патници со макс. 17 ергономски седишта.

Со ниски оперативни трошоци и одлична економичност, ова е совршено решение за превоз на патници со макс. 17 ергономски седишта.

ДИЗАЈН.

MOVANO COMBI. НИЕДНА РАБОТА НЕ Е ПРЕГОЛЕМА.

Запознајте се со Opel Movano. Големо комбе што е дизајнирано, конструирано и направено за вас и вашите деловни потреби. Изберете Combi со 6 или 9 седишта со врвни нивоа на безбедност и удобност.

 

Со 2 должини и 2 висини на покривот, Movano Combi овозможува удобен транспорт за максимум 9 лица плус флексибилен товарен простор за нивната опрема. Откријте ги неговите:

 

 • Широк став
 • Истакнати лакови на тркалата
 • Врати што се отвораат широко
 • Одлична економичност и перформанси
 • Удобност водечка во класата

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

КОМБИНАЦИЈА НА УДОБНОСТ ЗА ПАТНИЦИТЕ И ФЛЕКСИБИЛЕН ТОВАРЕН ПРОСТОР.

Movano ги крена границите на внатрешниот дизајн на комбиња и нуди практична, доброопремена кабина и удобност како во автомобил за сите патници. Отстранете ги двата задни реда за да направите повеќе простор. 

 

Combi е совршена комбинација на можност за превоз на патници и потенцијал за носење товар. Безбедноста е очигледен приоритет, со дијагонални безбедносни појаси со точка на врзување на скутот и меки наслони за главата за секое седиште. Со неговата клупа за патниците напред, како и за патниците од вториот и третиот ред, по тројца во ред, и единечна лизгачка врата од страната, Combi со 9 седишта овозможува удобно седење за сите шест патници со лесен пристап.

 

Двете задни клупи можат да се отстранат без употреба на алати, со што, по потреба, се ослободува дополнителен простор за товарење брзо и лесно.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАМЕТНА ПОНУДА НА БОИ.

Со максимум 100 специјални бои1 од кои можете да бирате, вашиот Movano може да биде направен по мерка за да биде одраз на вашето деловно брендирање - поефективно од која било деловна картичка или налепница.

 

1Oпционално

 • MOVANO COMBI. НИЕДНА РАБОТА НЕ Е ПРЕГОЛЕМА.

  Запознајте се со Opel Movano. Големо комбе што е дизајнирано, конструирано и направено за вас и вашите деловни потреби. Изберете Combi со 6 или 9 седишта со врвни нивоа на безбедност и удобност.

   

  Со 2 должини и 2 висини на покривот, Movano Combi овозможува удобен транспорт за максимум 9 лица плус флексибилен товарен простор за нивната опрема. Откријте ги неговите:

   

  • Широк став
  • Истакнати лакови на тркалата
  • Врати што се отвораат широко
  • Одлична економичност и перформанси
  • Удобност водечка во класата

   

 • Opel, Movano Combi, design, interior

  КОМБИНАЦИЈА НА УДОБНОСТ ЗА ПАТНИЦИТЕ И ФЛЕКСИБИЛЕН ТОВАРЕН ПРОСТОР.

  Movano ги крена границите на внатрешниот дизајн на комбиња и нуди практична, доброопремена кабина и удобност како во автомобил за сите патници. Отстранете ги двата задни реда за да направите повеќе простор. 

   

  Combi е совршена комбинација на можност за превоз на патници и потенцијал за носење товар. Безбедноста е очигледен приоритет, со дијагонални безбедносни појаси со точка на врзување на скутот и меки наслони за главата за секое седиште. Со неговата клупа за патниците напред, како и за патниците од вториот и третиот ред, по тројца во ред, и единечна лизгачка врата од страната, Combi со 9 седишта овозможува удобно седење за сите шест патници со лесен пристап.

   

  Двете задни клупи можат да се отстранат без употреба на алати, со што, по потреба, се ослободува дополнителен простор за товарење брзо и лесно.

   

 • Opel, Movano Combi, design, colours

  ПАМЕТНА ПОНУДА НА БОИ.

  Со максимум 100 специјални бои1 од кои можете да бирате, вашиот Movano може да биде направен по мерка за да биде одраз на вашето деловно брендирање - поефективно од која било деловна картичка или налепница.

   

  1Oпционално

ЕФИКАСНОСТ ВО ВОЗЕЊЕТО.

ПЕТ ЕФИКАСНИ ОПЦИИ НА МОЌ.

Изберете помеѓу напредните Turbo и BiTurbo дизел мотори со вредниот вртежен момент, економичната потрошувачка и ниските издувувања.

 

Movano е опремен со системот старт/стоп, што ги намалува издувувањата и потрошувачката на гориво на нула кога и да застанете. Зо разновидноста од три мотори со моќност од 110 КС па сѐ до 170 КС, Movano ги намалува трошоците за гориво и издувувањата. Автоматскиот пренос Easytronic® е исто така достапен.

 

Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 8,1-7,1, на отворено 6,3-5,8, комбинирано 6,9-6,3; издувување CO2 во g/km: комбинирано 179-163.
Според регулативата R (EC) No. 715/2007 (во соодветната верзија).

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПРОФИТ ОД НИСКИТЕ ТРОШОЦИ ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ.

Дизајниран да ви овозможи долготрајна стабилна услуга со минимално неопходно одржување, Movano овозможува ниски вкупни трошоци за сопствениците преку комбинација на карактеристики што заштедуваат пари.

 

ДИГИТАЛЕН ТАХОГРАФ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВОЗЕН ПАРК.

Прецизно го запишува и пресметува времето за возење и одмор, овозможувајќи податоците за управување со возниот парк да се анализираат. Лесен за ракување од страна на возачот. 

 

 • ПЕТ ЕФИКАСНИ ОПЦИИ НА МОЌ.

  Изберете помеѓу напредните Turbo и BiTurbo дизел мотори со вредниот вртежен момент, економичната потрошувачка и ниските издувувања.

   

  Movano е опремен со системот старт/стоп, што ги намалува издувувањата и потрошувачката на гориво на нула кога и да застанете. Зо разновидноста од три мотори со моќност од 110 КС па сѐ до 170 КС, Movano ги намалува трошоците за гориво и издувувањата. Автоматскиот пренос Easytronic® е исто така достапен.

   

  Потрошувачка на гориво во l/100 km: во град 8,1-7,1, на отворено 6,3-5,8, комбинирано 6,9-6,3; издувување CO2 во g/km: комбинирано 179-163. Според регулативата R (EC) No. 715/2007 (во соодветната верзија).

   

 • Opel, Movano Combi, cost of ownership, operating costs

  ПРОФИТ ОД НИСКИТЕ ТРОШОЦИ ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ.

  Дизајниран да ви овозможи долготрајна стабилна услуга со минимално неопходно одржување, Movano овозможува ниски вкупни трошоци за сопствениците преку комбинација на карактеристики што заштедуваат пари.

   

 • Opel, Movano Combi, Driving Efficiency, Fleet Management

  ДИГИТАЛЕН ТАХОГРАФ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВОЗЕН ПАРК.

  Прецизно го запишува и пресметува времето за возење и одмор, овозможувајќи податоците за управување со возниот парк да се анализираат. Лесен за ракување од страна на возачот. 

   

РАЗНОВИДНОСТ.

УДОБНОСТ ЗА ПАТНИЦИТЕ, ПРОСТОР ЗА ТОВАРОТ.

Простор за максимум 9 лица и вашиот багаж: За уште поголема удобност на патниците, можете да изберете удобни седишта1 за да го персонализирате вашиот Combi според вашите потреби за патници и товар.

 

Combi  е совршена комбинација на можност за превоз на патници и потенцијал за носење товар. Безбедноста е очигледен приоритет, со дијагонални безбедносни појаси со точка на врзување на скутот и меки наслони за главата за секое седиште.

 

 • Двојна клупа за седење на патниците напред
 • Клупа за седење за патниците од вториот и третиот ред, по тројца во ред
 • Единечна лизгачка врата од страната
 • Целосна флексибилност: Отстранливи двете задни клупи за седење2

 

1Oпционално.

2За Movano Combi со 9 седишта

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ИЗОБИЛСТВО ОД ПРАКТИЧНО СКЛАДИРАЊЕ ВО КАБИНАТА.

Movano е полн со практични места за складирање и за возачот и за патниците, вклучувајќи и дарежливи прегради на вратите каде што можат да се постават 2-литарски шишиња со вода.

 

 • УДОБНОСТ ЗА ПАТНИЦИТЕ, ПРОСТОР ЗА ТОВАРОТ.

  Простор за максимум 9 лица и вашиот багаж: За уште поголема удобност на патниците, можете да изберете удобни седишта1 за да го персонализирате вашиот Combi според вашите потреби за патници и товар.

   

  Combi  е совршена комбинација на можност за превоз на патници и потенцијал за носење товар. Безбедноста е очигледен приоритет, со дијагонални безбедносни појаси со точка на врзување на скутот и меки наслони за главата за секое седиште.

   

  • Двојна клупа за седење на патниците напред
  • Клупа за седење за патниците од вториот и третиот ред, по тројца во ред
  • Единечна лизгачка врата од страната
  • Целосна флексибилност: Отстранливи двете задни клупи за седење2

   

  1Oпционално.

  2За Movano Combi со 9 седишта

   

 • Opel, Movano Combi, versatility, storage

  ИЗОБИЛСТВО ОД ПРАКТИЧНО СКЛАДИРАЊЕ ВО КАБИНАТА.

  Movano е полн со практични места за складирање и за возачот и за патниците, вклучувајќи и дарежливи прегради на вратите каде што можат да се постават 2-литарски шишиња со вода.

   

ИНОВАЦИИ.

АВТОМАТСКИ ЈА ЗГОЛЕМУВААТ ВИДЛИВОСТА.

Намалете го одвлекувањето на вниманието на возачот и зголемете ја безбедноста со автоматските предни светла и бришачи1. Системот моментално реагира на промена на светлосните и временските услови.

 

Изберете го пакетот за осветлување1 за следнава помошна опрема за видливост:


• Автоматски предни светла и бришачи на ветробранското стакло
• Предни светла за магла
• Осветленост од врата до врата
• Статично аголно светло

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ВО ВАШАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА ТРКАЛА.

Ако го користите вашиот Opel Movano и како подвижна канцеларија, дефинитивно ќе ја засакате опцијата за преклопување на централното седиште, каде што има подлога на вртење за лаптоп-компјутерот на возачот. 

 

Movano ви нуди многу опционални карактеристики што ќе ви помогнат да се организирате.

 

 • Седиште за возачот со потпирач за раката и поддршка за 'рбетот
 • Двојно седиште за совозачите со простор за складирање и преклопување на централното седиште
 • Подлога на вртење за лаптоп-компјутерот
 • Интегриран држач за документи што се извлекува од контролната табла

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • АВТОМАТСКИ ЈА ЗГОЛЕМУВААТ ВИДЛИВОСТА.

  Намалете го одвлекувањето на вниманието на возачот и зголемете ја безбедноста со автоматските предни светла и бришачи1. Системот моментално реагира на промена на светлосните и временските услови.

   

  Изберете го пакетот за осветлување1 за следнава помошна опрема за видливост:

  • Автоматски предни светла и бришачи на ветробранското стакло • Предни светла за магла • Осветленост од врата до врата • Статично аголно светло

   

  1Oпционално

 • Opel, Movano Combi, innovation, office bench

  ВО ВАШАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА ТРКАЛА.

  Ако го користите вашиот Opel Movano и како подвижна канцеларија, дефинитивно ќе ја засакате опцијата за преклопување на централното седиште, каде што има подлога на вртење за лаптоп-компјутерот на возачот. 

   

  Movano ви нуди многу опционални карактеристики што ќе ви помогнат да се организирате.

   

  • Седиште за возачот со потпирач за раката и поддршка за 'рбетот
  • Двојно седиште за совозачите со простор за складирање и преклопување на централното седиште
  • Подлога на вртење за лаптоп-компјутерот
  • Интегриран држач за документи што се извлекува од контролната табла

   

КОНЕКТИВНОСТ.

ИНТЕЛИГЕНТНА НАВИГАЦИЈА И ИНФОЗАБАВА.

Navi 50 IntelliLink1 ви дава прецизна и достапна навигација заедно со радио систем со модерни решенија за конективност.

 

Клучните карактеристики вклучуваат:

 

 • 7-инчен екран на допир во боја
 • Поврзување преку Bluetooth®
 • Контроли вградени во управувачот
 • Поврзување преку USB
 • Аудио стриминг преку Bluetooth®
 • Дигитално радио1
 • Мапи за Европа
 • Бесплатна апликација ‘aha’ за радио стриминг преку Интернет и пристап до социјални медиуми
 • Предупредувања за ограничување на брзината преку навигацискиот систем

 

1Oпционално

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОНЛАЈН НАВИГАЦИЈАТА ВИ ПОМАГА ДА СТЕ НА ВРЕМЕ.

Премиум системот Navi 80 IntelliLink1 има 7-инчен екран на допир во боја, напредно гласовно управување и бесплатни услуги во живо преку TomTom за сообраќајни информации во реално време и многу повеќе. 

 

IntelliLink1 ги интегрира функциите и поставките на вашиот паметен телефон во вашиот Movano.

 • CD-плеер
 • Bluetooth® за аудио стриминг и хендзфри управување со телефонот
 • Aux-in и USB за универзални уреди
 • 7-инчен екран на допир во боја, поставување на максимум 60 фаворити како телефонски контакти, плејлисти, радио станици, адреси, итн.
 • Гласовно управување за телефон, аудио и навигација
 • Гласно читање на СМС пораки
 • Разгледување на слики/видеа преку USB

 

1Oпционално

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ВКЛУЧЕТЕ, НАПОЛНЕТЕ И ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ.

Вклучете и пуштете. Сите системи за инфозабава на Movano се опремени со поврзување преку Aux-in и USB како стандардна опрема. 

 

Приклучоците за aux-in и USB дозволуваат поврзување на мобилни дигитални уреди со звучниците во возилото. Поврзаните уреди можат да се контролираат далечински. Системот CD 16 BT USB нуди два USB-приклучоци за поврзување и пренос на дигитално радио (DAB)1.

 

1Oпционално

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ИНТЕЛИГЕНТНА НАВИГАЦИЈА И ИНФОЗАБАВА.

  Navi 50 IntelliLink1 ви дава прецизна и достапна навигација заедно со радио систем со модерни решенија за конективност.

   

  Клучните карактеристики вклучуваат:

   

  • 7-инчен екран на допир во боја
  • Поврзување преку Bluetooth®
  • Контроли вградени во управувачот
  • Поврзување преку USB
  • Аудио стриминг преку Bluetooth®
  • Дигитално радио1
  • Мапи за Европа
  • Бесплатна апликација ‘aha’ за радио стриминг преку Интернет и пристап до социјални медиуми
  • Предупредувања за ограничување на брзината преку навигацискиот систем

   

  1Oпционално

   

 • Opel, Movano, Connectivity, NAVI 80 IntelliLink

  ОНЛАЈН НАВИГАЦИЈАТА ВИ ПОМАГА ДА СТЕ НА ВРЕМЕ.

  Премиум системот Navi 80 IntelliLink1 има 7-инчен екран на допир во боја, напредно гласовно управување и бесплатни услуги во живо преку TomTom за сообраќајни информации во реално време и многу повеќе. 

   

  IntelliLink1 ги интегрира функциите и поставките на вашиот паметен телефон во вашиот Movano.

  • CD-плеер
  • Bluetooth® за аудио стриминг и хендзфри управување со телефонот
  • Aux-in и USB за универзални уреди
  • 7-инчен екран на допир во боја, поставување на максимум 60 фаворити како телефонски контакти, плејлисти, радио станици, адреси, итн.
  • Гласовно управување за телефон, аудио и навигација
  • Гласно читање на СМС пораки
  • Разгледување на слики/видеа преку USB

   

  1Oпционално

   

 • Opel, Movano Combi, infotainment, Auxiliary input (aux-in) and USB connection

  ВКЛУЧЕТЕ, НАПОЛНЕТЕ И ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ.

  Вклучете и пуштете. Сите системи за инфозабава на Movano се опремени со поврзување преку Aux-in и USB како стандардна опрема. 

   

  Приклучоците за aux-in и USB дозволуваат поврзување на мобилни дигитални уреди со звучниците во возилото. Поврзаните уреди можат да се контролираат далечински. Системот CD 16 BT USB нуди два USB-приклучоци за поврзување и пренос на дигитално радио (DAB)1.

   

  1Oпционално

   

БЕЗБЕДНОСТ.

ОСТАНЕТЕ НА ВИСТИНСКИОТ ПАТ.

Системот за предупредување при напуштање на лента1 ги детектира промените на лента и ве предупредува доколку ненамерно застраните од лентата преку визуелни и акустични сигнали.

1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

 

ПОДОБРЕН ВИДИК.

Системот за помош со долги светла1 автоматски се префрлува на кратки светла кога ќе детектира возила што се пред вас или доаѓаат од спротивна насока, или при посебни временски услови.

 

1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

ЗАКЛУЧЕТЕ НЕПРОБОЈНО И ОСИГУРИТЕ СЕ СО АЛАРМИ.

Movano може да биде опремен со фабрички инсталирани непробојни брави1 за дополнителна сигурност.

 

Непробојните брави1 спречуваат кабинските врати да се отвораат без клуч со механичко заклучување на копчињата на вратите.

 

1Oпционално

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЕЛЕКТРОНСКА ПРОГРАМА ЗА СТАБИЛНОСТ (ESP® ).

ESP® масивно ја зголемува стабилноста и безбедноста. Стандардна опрема на секој Movano вклучува систем за помош при тргнување на нагорнина, програма за стабилност на приколка и режим на подобрено триење.

 

Стандардна опрема на сите модели на Movano, ESP-плус ја намалува реакцијата на педалата за гас и ја варира силата на сопирање на секое од тркалата кога ќе детектира нерамномерно возење, со што го држи возилото да се движи во правата насока. 
Доколку контролите за триење осетат недостаток на триење за време на забрзувањето, тие реагираат да обезбедат максимален контакт помеѓу површината на патот и гумите. Системот исто така има дополнителни придобивки од функцијата за помош при тргнување на нагорнина и програмата за стабилност на приколка.

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

БЕЗБЕДНОСТА Е ПРИМАРНА НА РАБОТА И НА ПАТ.

Безбедноста е секогаш наш приоритет. Затоа стандардната и опционалната безбедносна опрема на Movano е значителна. 

 

Како стандардна опрема во Movano се вклучени ESP®, ABS, воздушно перниче на возачот и безбедносни појаси со три точки на врзување за сите патници. Одличната стабилност на силен ветер и погледот со оптимизиран видик на патот го прават бизнисот побезбеден и лесен. Другите карактеристики се:

 

 • Предно воздушно перниче за совозачот1
 • Странични воздушни перничиња1
 • Автоматски предни светла и бришачи за ветробранското стакло1
 • Статични аголни светла1

 

1Oпционално

 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАРКИРАЊЕТО Е СЕГА ПОЛЕСНО.

Сензорите за паркирање1 активираат звучно предупредување за да се избегне случајна штета при враќање наназад.

 

1Oпционално

 

 • ОСТАНЕТЕ НА ВИСТИНСКИОТ ПАТ.

  Системот за предупредување при напуштање на лента1 ги детектира промените на лента и ве предупредува доколку ненамерно застраните од лентата преку визуелни и акустични сигнали. 1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

   

 • Opel, Movano, Safety, High and Low Beam Assist

  ПОДОБРЕН ВИДИК.

  Системот за помош со долги светла1 автоматски се префрлува на кратки светла кога ќе детектира возила што се пред вас или доаѓаат од спротивна насока, или при посебни временски услови.

   

  1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

 • Opel, Movano Combi, safety, security

  ЗАКЛУЧЕТЕ НЕПРОБОЈНО И ОСИГУРИТЕ СЕ СО АЛАРМИ.

  Movano може да биде опремен со фабрички инсталирани непробојни брави1 за дополнителна сигурност.

   

  Непробојните брави1 спречуваат кабинските врати да се отвораат без клуч со механичко заклучување на копчињата на вратите.

   

  1Oпционално

   

 • Opel, Movano, Safety, ESP

  ЕЛЕКТРОНСКА ПРОГРАМА ЗА СТАБИЛНОСТ (ESP® ).

  ESP® масивно ја зголемува стабилноста и безбедноста. Стандардна опрема на секој Movano вклучува систем за помош при тргнување на нагорнина, програма за стабилност на приколка и режим на подобрено триење.

   

  Стандардна опрема на сите модели на Movano, ESP-плус ја намалува реакцијата на педалата за гас и ја варира силата на сопирање на секое од тркалата кога ќе детектира нерамномерно возење, со што го држи возилото да се движи во правата насока.  Доколку контролите за триење осетат недостаток на триење за време на забрзувањето, тие реагираат да обезбедат максимален контакт помеѓу површината на патот и гумите. Системот исто така има дополнителни придобивки од функцијата за помош при тргнување на нагорнина и програмата за стабилност на приколка.

   

 • Opel, Movano Combi, safety, passenger safety and airbags

  БЕЗБЕДНОСТА Е ПРИМАРНА НА РАБОТА И НА ПАТ.

  Безбедноста е секогаш наш приоритет. Затоа стандардната и опционалната безбедносна опрема на Movano е значителна. 

   

  Како стандардна опрема во Movano се вклучени ESP®, ABS, воздушно перниче на возачот и безбедносни појаси со три точки на врзување за сите патници. Одличната стабилност на силен ветер и погледот со оптимизиран видик на патот го прават бизнисот побезбеден и лесен. Другите карактеристики се:

   

  • Предно воздушно перниче за совозачот1
  • Странични воздушни перничиња1
  • Автоматски предни светла и бришачи за ветробранското стакло1
  • Статични аголни светла1

   

  1Oпционално

   

 • Opel, Movano Combi, safety, ADAS systems

  ПАРКИРАЊЕТО Е СЕГА ПОЛЕСНО.

  Сензорите за паркирање1 активираат звучно предупредување за да се избегне случајна штета при враќање наназад.

   

  1Oпционално

   

ДОДАТНА ОПРЕМА - НАПРАВЕНА ПО ВАША МЕРКА.

Со оригиналната додатна опрема на Opel, изразете се себе си и целосно искористете ги придобивките од вашето возило. Дизајнирана и тестирана за вашиот Opel.

 

Сликите може да се разликуваат од производот што се продава.