Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


ПАМЕТНИ БЕЗБЕДНОСНИ СИСТЕМИ.

Автоматското сопирање во итни случаи1 со детекција на пешаци предупредува за потенцијален судир со пешак или друго возило2. Ако не се преземе никакво дејство, возилото автоматски ќе сопира.

 

1Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

2Работи автоматски над 5 km/час и под 85 km/час. Од 0 до 30 km/час, метриката на успорувањето за намалување на ударната брзина на судирот е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината до максимум 22 km/час. По овој праг, возачот треба да сопира сам да ја намали брзината уште повеќе. Оперативната брзина на AEBPD зависи од откриената пречка (мобилна цел: од 5 до 85 km/час, фиксна цел: од 5 до 80 km/час, пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на системските ограничувања. Возачот останува одговорен за задачата за возење.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СЕКОГАШ ВО ЛЕНТА.

Системот за помош за возење во лента1 го предупредува возачот со предупредување при напуштање на лентата и нежни поправки на курсот ако вашиот Combo неочекувано започне да забегува, држејќи ве во лентата.

 

1 Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАМЕТЕН ЗА БРЗИНАТА.

Системот за препознавање знаци за брзински ограничувања ги чита знаците за да ги препознае промените во ограничувањето на брзината и укажува дека возачот треба соодветно да ја прилагоди брзината.

 

1Стандардна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection

ДРЖЕТЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ.

Автоматскиот темпомат1 ја одржува посакуваната брзина од 30-160 km/час и сопира или забрзува за да одржи фиксна оддалеченост од возилото напред, овозможувајќи безбедно, релаксирано возење.

 

1 Стандардна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОГРОМНА БЕЗБЕДНОСТ.

Четирите воздушни перничиња вклучувајќи ги возачкото, совозачкото и страничните нудат високо ниво на безбедност за вас и вашите патници на патот.

ОСТАНЕТЕ БУДНИ НАД УПРАВУВАЧОТ.

Предупредувањето за сонливост на возачот1 ги анализира шемите на возење за да провери дали има знаци дека возачот подлегнува на замор. Низата предупредувања го советуваат возачот да преземе нешто

 

1 По 2 часа возење со брзина над 65 km/час, предупредувачки звук го известува возачот. Истовремено, системот пресметува ниво на одвлекување на вниманието врз основа на шемите на возење, како што е способноста на возачот да остане во лента. Во случај да се открие опасно однесување при возењето, серија на повеќе гласни аудиосигнали е дизајнирана за да го извести возачот да реагира. Нивото на одвлекување на вниманието се намалува по десет минути безбедно возење. Пресметувањето ќе прекине кога брзината на возилото ќе падне под 65 km/час.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СЕНЗОРИ ЗА СТРАНИЧНИТЕ ДЕЛОВИ НА ВОЗИЛОТО.

Сензорите за страничните делови на возилото1 вклучуваат 12 сензори да предупредат за пречки кои можеби не се видливи при вртење на свиоци со ниски брзини, преку визуелни и аудиосигнали на инфозабавниот екран.

 

1Oпционално