Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


ОСТАНЕТЕ ВО ЛЕНТАТА.ОСТАНЕТЕ НА ВИСТИНСКИОТ ПАТ.

Системот за предупредување при напуштање на лента1 ги детектира промените на лента и ве предупредува доколку ненамерно застраните од лентата преку визуелни и акустични сигнали.

 

1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

ПОДОБРЕН ВИДИК.

Системот за помош со долги светла1 автоматски се префрлува на кратки светла кога ќе детектира возила што се пред вас или доаѓаат од спротивна насока, или при посебни временски услови.

 

1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

ЗАКЛУЧЕТЕ НЕПРОБОЈНО И ОСИГУРИТЕ СЕ СО АЛАРМИ.

Movano може да биде опремен со фабрички инсталирани непробојни брави1 за дополнителна сигурност.

 

1Oпционално

 

Непробојните брави1 спречуваат кабинските врати да се отвораат без клуч со механичко заклучување на копчињата на вратите.

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЕЛЕКТРОНСКА ПРОГРАМА ЗА СТАБИЛНОСТ (ESP® ).

ESP® масивно ја зголемува стабилноста и безбедноста. Стандардна опрема на секој Movano и вклучува систем за помош при тргнување на нагорнина, програма за стабилност на приколка и режим на подобрено триење.

 

Стандардна опрема на сите модели на Movano, ESP-плус ја намалува реакцијата на педалата за гас и ја варира силата на сопирање на секое од тркалата кога ќе детектира нерамномерно возење, со што го држи возилото да се движи во правата насока. 

Доколку контролите за триење осетат недостаток на триење за време на забрзувањето, тие реагираат да обезбедат максимален контакт помеѓу површината на патот и гумите. Системот исто така има дополнителни придобивки од функцијата за помош при тргнување на нагорнина и програмата за стабилност на приколка.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

БЕЗБЕДНОСТА Е ПРИМАРНА НА РАБОТА И НА ПАТ.

Безбедноста е секогаш наш приоритет. Затоа стандардната и опционалната безбедносна опрема на Movano е значителна.

 

Како стандардна опрема во Movano се вклучени ESP®, ABS, воздушно перниче на возачот и безбедносни појаси со три точки на врзување за сите патници. Одличната стабилност на силен ветер и погледот со оптимизиран видик на патот го прават бизнисот побезбеден и лесен. Другите карактеристики се:

 

  • Предно воздушно перниче за совозачот1
  • Странични воздушни перничиња1
  • Автоматски предни светла и бришачи за ветробранското стакло1
  • Статични аголни светла1

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАРКИРАЊЕТО Е СЕГА ПОЛЕСНО.

Сензорите за паркирање1 активираат звучно предупредување за да се избегне случајна штета при враќање наназад.

 

1Oпционално