Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


ГPИЖETE CE ЗA BAШATA CMETКA BO БAHКA.

Сообразност со Еуро 5 за уздувувања, монотурбо или битурбо технологија, масивен вртежен момент при работа и чиста енергија, долги сервисни интервали и кратки интервали за одмор. Новиот Opel Vivaro едноставно е економски шампион.

 

Намалените мотори со турбополнење 1,6 CDTI кои испорачуваат повеќе моќ со помала потрошувачка се типични за генијот на новиот Opel Vivaro. Резултатот е водечки во класата на потрошувачката на гориво и издувувањето на CO2.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПOBEЌE MOЌ, ПOMAЛКУ ЖEД

Новиот Opel Vivaro воведува нова палета на common rail дизел мотори. Со само 1,6 литри капацитет, тие испорачуваат моќност од 66 kW (90 КС) до 103 kW (140 КС) со вреден вртежен момент, скромна потрошувачка и ниска емисија на гасови.

BPBHA TEXHOЛOГИJA

Моторот на новиот Opel Vivaro содржи голем број на технички напредоци, вклучувајќи:

 

Променлива геометрија на турбо-полнењето или biturbo технологија за зголемување на моќта, се елиминирање на турбо заостанувањето, намалување на издувувањето од работата со ефикасно рабоптење системот за согорување со променлив вител.

 

Регенерација на филтерот за честички значи дека во периодични интервали кратки пост-вбризгувања овозможуваат потребната температура на издувните линија без да влијаат на перформансите на моторот. Рециркулацијата на издувните гасови со низок притисок (EGR) дополнително го намалува издувувањето без загуби на моќта.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

VIVARO ECOFLEX

ecoFLEX значката кажува многу за вашиот однос кон животната средина и оперативната ефикасност.

 

Високо штедливиот 1,6 CDTI ecoFLEX со 66 kW (90 КС), заедно со стандардниот старт/стоп систем, ја намалува потрошувачката на нула секогаш кога новиот Opel Vivaro ќе застане, намалувајќи го изгубеното горивото и вашето влијание врз животната средина. И споделува цела низа на други технологии за заштеда на енергија, како што се регенеративно сопирање, филтер за дизелски честички на кој не му треба одржување и врвно вбризгување на гориво и променливо геометрија на турбо полнење. Без оглед на вашите лесни комерцијални потреби, пробајте го ecoFLEX како еден дополнителен чекор кон почисто, поефикасно бизнис присуство.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДOПOЛHИTEЛHO ШTEДEЊE HA TPOШOЦИTE

Во прилог на изборниот систем старт/стоп, пумпа за вода за штедење на енергија, која работи само кога е потребно и пумпа за масло со променливо поместување, која ја обезбедува токму вистинската количина на лубрикант за намалување на трошењето на природната енергија.

 

Паметното регенеративно полнење ја намалува потрошувачката и издувувањето со селективно полнење на батеријата само главно кога постои резервна енергија на располагање за време на сопирање и забавување.

 

Тајминг синџирот без одржување и филтер за дизел честички помагаат да се намалат трошоците за сервис и прекините благодарејќи на големите сервисни интервали до 2 години / 40.000 км.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

PEЖИM ECODRIVE

Режимот EcoDrive може да биде вклучен или исклучен во секое време. Со притискање на копчето се активира и може да се исклучи со намалување или едноставно исклучување. 

 

Во EcoDrive режимот: 

  • вртежниот момент на моторот и моќноста се намалени, 
  • забрзувањето е изменето,
  • потрошувачката на енергија на климатизација и греење е намалено. 

 

EcoDrive режимот му овозможува на возачот да знае точно во која брзина треба да вози за да заштеди гориво со давање на светлосен сигнал кога е најефикасно да се смени брзина. Ако има и навигацијата, се покажуваат економски податоци и инструкции за возењето врз основа на влезните податоци од системот.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ