ПОЛНЕЊЕ БЕЗ СТРЕС ДОМА И НА РАБОТА.

Во просек, луѓето возат само 60 километри на ден. Можете да ја наполните погонската батерија сосема доволно за ова растојание преку ноќ, користејќи стандарден електричен приклучок (1,8 kW). Сакате да полните 5 пати побрзо? Тогаш инсталирајте опционална станица за полнење на наизменична струја дома, исто така позната како AC Wallbox. Моделите на AC Wallbox со подобри карактеристики се опремени со мерачи за енергија, овозможувајќи ви да ја следите електричната енергија што се консумира додека полните дома.

 

Полнење дома преку AC Wallbox.

 

AC Wallbox може да се монтира во вашиот дом или на работното место, како и во самостојни згради или станбени блокови доколку имате дозвола за локално планирање. Според европската директива, имате право да инсталирате приватно решение за полнење, така што добивањето дозвола за планирање треба да биде релативно едноставно.

 

Вашиот локален дилер на Opel ќе предложи пакет за полнење што е најдобар за вас, во зависност од вашата употреба, типот на батеријата и опсегот на вашето возило. Вашиот дилер исто така ќе ве упати на дијагностичка служба која ги проценува сите ваши барања за електрична инсталација.

 

Ако не сте сигурни дали Wallbox ќе се исплати долгорочно, универзален кабел за полнење би можел да биде подобра опција. Со него се овозможува побрз проток на струја и работи насекаде: со стандардни приклучоци дома или на работа и со јавни приклучоци за полнење.