Skip To Content
Преглед

Новата Opel Astra Electric

Возете кон иднината!

Добре дојдовте во најелегантната Astra што некогаш сме ја направиле. Смелиот изглед, високо-технолошкиот и спортскиот стил кај новата Opel Astra сега е надополнет со 100%  електричен погон.

Достапна како спортски хечбег и разновиден Sports Tourer.

Конфигурирајте ја Вашата од април 2023.


до   416 km*
Електричен опсег
30  мин.
Полнење со еднонасочна струја: 20 - 80%
156  KC
Моќност
* Се однесува на хечбек верзијата.


Едноставен напредок

Формата ја следи функцијата, а неверојатната нова Opel Astra Electric го води патот кон новата ера на возење. Комбинирајќи го самоуверениот став со напредните технологии за возење и целосно електричниот погон со нула емисии, тоа е суштината на прогресивното германско инженерство.

Изберете ја Вашата омилена боја


Зачекорете во внатрешноста


Astra Electric Hatchback

Превземете контрола
Возачачкото искуство кај Astra навлегува во ново електрифицирано ниво. Возете глатко и тивко или напојувајте и откријте ја возбудата на моменталниот вртежен момент. Со новата Opel Astra Electric ќе доживеете целесно електрично уживање при возење. Одговорното возење никогаш не било толку забавно.

Astra Sports Tourer Electric

Просторност и елегантност
Целата динамика и агилност на Astra се засилени со разновидноста за да се надополни Вашиот животен стил и семејство. Електричниот погон е комбиниран со брилијантно управување и стабилност при големи брзини, додека во внатрешноста иновативниот систем Intelli-Space овозможува просторност која Ве е потребна.

Which model is right for you?

 
 

Elegance

Возете на свој начин.

Among others, adds on top of Edition:

 • Пакет Chrome и затемнети стакла
 • Камера за возење наназад од 180°
 • Возачко AGR седиште
 • Пасивен влез и старт (PEPS)
 • Двозонски клима уред

 
 

GS Line

Смелоста ја остава здодевноста зад вас.

Among others, adds on top of Elegance:

 • Black Pack за надворешноста
 • Двобоен покрив
 • Спортски предни седишта (ткаенина / PVC)
 • Функција за греење на предните седишта и управувачот
 • Intelli-Vision

 
 

Ultimate

Елегантно најдобар дизајн и инженеринг.

Among others, adds on top of GS Line:

 • Intelli-Drive 1.0
 • Intelli-Lux® Pixel светла
 • DAB Navi WiFi радио со OTA ажурирање и гласовна контрола
 • Проширен head-up дисплеј
 • Alcantara пакет седишта


Чисто електрично. Смела Аstra.

Влезете внатре, стартувајте и возете по својот пат.

Конфигурирајте го Вашиот хечбег од април 2023 и

Вашиот Sports Tourer од есен 2023.

Wall boxes

Get all the details you need about wall boxes & home charging in our e-mobility hub.

Charging & Range

We've got loads more information about charging and range on our e-mobility content hub. Check it out now.

Financing & Subsidies

Most countries offer generous subsidies to prospective electric car buyers. We've got all the information you need.

1 Please insert consumption values and/or local footnote here.

2 Please insert consumption values and/or local footnote here.