Skip To Content

Приватност и политика на колачиња

Оваа веб-страница е управувана од од Opel Southeast Europe LLC, Representative Office Belgrade. Сите други микро-страници управувани од од Opel Southeast Europe LLC, Representative Office Belgrade се хостираат во Европа од страна на нашиот ИТ-добавувач MRM (Франкфурт на Мајна, Германија). Регистрираното седиште на од Opel Southeast Europe LLC, Representative Office Belgrade на Bulevar Mihajla Pupuna 165g, 11000 Belgrade, Serbia.

 

Ве молиме прочитајте ја оваа политика внимателно пред да ја користите веб-страницава бидејќи во неа е објаснето како ние ги обработуваме личните податоци и како ги користиме колачињата. Со користењето на веб-страницава вие ја прифаќате оваа политика.

 

1. Типови податоци што се обработуваат / линкови до други веб-страници

Opel се грижи за вашата приватност. Преку веб-страницава, ние собираме различни видови на лични информации. Тука спаѓаат:

 

 • Информации што ни ги доставувате при регистрација, барање и користење на нашите услуги и нашата веб-страница, како што се име, адреса, е-пошта, како и датотеки со слики што сте ги поставиле како корисник.
 • Информации што ни требаат кога ќе пријавувате проблем на нашата веб-страница,
 • Информации собрани со колачиња.

 

За повеќе детали, видете го делот 2.

 

Веб-страницава може да содржи линкови до други веб-страници на Opel или веб-страници на партнер на на Opel, овластени сервисери, други поврзани компании или социјални медиуми. Кога ќе кликнете на таков линк до која било од тие други веб-страници на Opel или на трети лица, ве молиме имајте предвид дека овие веб-страници имаат сопствени политики за приватност за личните податоци. Ве молиме проверете ги нивните политики за приватност при користење на овие веб-страници.

 

Веб-страницава може да содржи iFrames со содржина на други веб-страници на Opel или на трети лица. Opel не е одговорен за содржините на трети лица презентирани во iFrames. Информациите презентирани во нив се одговорност единствено на сопствениците на тие веб-страници. Opel нема контрола ниту одговорност за содржината на независните страници и ја обезбедува оваа надворешна содржина за погодноста на своите посетители. Како резултат на тоа, кога ќе посетите страница со таква содржина, вам може да ви бидат презентирани колачиња од овие веб-страници на трети лица. Opel не ја контролира дистрибуцијата на овие колачиња. Ве молиме проверете ја политиката на приватност на третото лице за повеќе информации.

 

Ве молиме имајте предвид дека Opel не може да прифаќа каква било одговорност или обврска за веб-страниците на трети лица.

 

2. Информации за обработката на личните податоци

Вашите лични податоци ќе се обработат за да се администрираат и исполнат вашите барања и, кога е применливо, за индивидуализиран маркетинг и истражување на пазарот од нас и од Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Германија) како контролори според следново:

 

Обработката на податоците се базира на чл. 6 (1) (а) од Регулативата за заштита на општите податоци (GDPR) доколку ја доставите вашата соодветна согласност, и/или на чл. 6 (1) (б) од Регулативата за заштита на општите податоци (GDPR) за онлајн барања.

 

Ние како контролори ги обработуваме вашите лични податоци на следниов начин:

 

Податоци (задолжителните податоци се означени со *) & Цел(и)

 

Податоци за идентификација и контакт:

 • контактни информации: пол, титула*, име*, презиме*, адреса*, поштенски број, град, телефонски број, е-пошта*
  • За да го исполниме вашето барање(а) - барање за тест возење, барање за ценовна понуда, барање за сервис, барања за билтен, општи прашања.

 

Според природата на вашето барање, дополнителни елементи за податоци може да бидат задолжителни:

 • Информации за моделот од интерес: модел, стил на каросеријата, ниво на опременост, мотори
  • За да го исполниме барањето за тест-возење и ценовна понуда
 • Тековни информации за возилото: бр. на шасија (VIN), регистарски таблички, модел, вид на гориво на возилото, датум на прва регистрација, отчитување на километража, датум/време за оставање на возилото, датум/време за земање на возилото, вид на сервис*, заменско возило, префериран метод на контакт
  • За да го исполниме вашето барање за сервис
 • Индивидуални коментари, тип на барање*
  • За да го исполниме вашето барање за услуги или општо барање
 • Информации за финансирање: датум/траење на финансирањето, учество, осигурување за преостанатиот кредит
  • За да го исполниме вашето барање за ценовна понуда за половeн автомобил
 • Избраниот партнер на Opel
  • За да го исполниме вашето барање за тест возење, барање за ценовна понуда (ново и половно возило) или барање за сервис

 

Податоци за бизнис клиенти

 • Големина на возен парк, структура на возниот парк (патнички возила или комерцијални возила), одговорност (корисник или избирач), информации дали возилата на Opel се веќе користени во возниот парк
  • За да го исполниме вашето општо барање информации поврзано со услуги на клиентите, услуги за финансирање, производи на Opel и теми поврзани со претпријатието

 

Маркетиншки податоци со избор - кога е применливо

 • Титула, име*, презиме*, е-пошта*, телефонски број и информации поврзани со вас (како дел од/во врска со вашите барања - видете ги податоците во делот 1 а-д)
  • Услуга на купувачи: на пр. покани за настани, информации за (технички) ажурирања во врска со моето возило/возилото од интерес или какви било услуги за возила, известување за датуми на достасување за одржување/проверка/сервисирање или помош за дефекти.
  • Информации за клиенти: контакт за пр. за комуникација за нови и половни возила, понуди за финансирање и лизинг, услуги за сервисирање на дилери, проверки и работилници или мерки за подобрување на квалитетот за моето возило.
  • Рекламирање: индивидуални или персонализирани понуди за рекламирање, производи и услуги.
  • Анкети за задоволство на купувачите: контакт по купувањето/услугата, на пр. во врска со задоволството со моето возило или со обезбедените услуги.

 

Информации собрани со колачиња

 

Елементите на податоци обележани со * наведени погоре се задолжителни и неопходни за да се исполни вашето барања. Поради тоа, вие сте обврзани да ги обезбедите податоците. Во случај да не ги доставите податоците, нема да можеме да го исполниме вашето барање.

 

Врз основа на вашето однесување како корисник при прегледување на нашата веб-страница, може да ви се прикаже скокачка понуда за тест возење или ваучер за моделот што ве интересира. Ве молиме погледнете во точка 7 за подетални информации во врска со колачиња.

 

Вашите лични податоци ќе бидат складирани за горенаведените цели уште три години по последниот контакт со Opel.

 

Вашите лични податоци наведени во делот 1 ќе се чуваат три години по прекин на договорот. Личните податоци наведени погоре во делот 3 ќе бидат складирани за горенаведените цели уште три години по последниот контакт со Opel.

 

 

Примачи

 

Ние ги споделуваме вашите лични податоци за подолу наведените цели со следните примачи:

 

Податоци / Цел(и) / Примач(и)

 

Идентификација и податоци за контакт во врска со:

 • Информации за моделот на интерес, Реални информации за возилото, Индивидуални коментари, Информации за финансирање, Избраниот партнер на Opel
  • За да се исполнат барањата на (потенцијалните) клиентите, услуги за клиентите, информации за купувачи, рекламирање, анкети за задоволство на купувачите
   • Ние и Opel Automobile GmbH ги споделуваме вашите лични податоци со соодветните ангажирани обработувачи (добавувачи на ИТ-услуги, истражување на пазарот и маркетиншки услуги):

    MRM McCann GmbH
    Großer Hasenpfad 44
    60598 Frankfurt

 

Податоци за бизнис клиентите

 • За да се исполнат барањата на (потенцијалните) клиентите, услуги за клиентите, информации за купувачи, рекламирање, анкети за задоволство на купувачите
  • Посебно ги споделуваме вашите лични податоци со следните даватели на услуги:

   Conteam Below GmbH
   Am Brand 41
   55116 Mainz

 

Маркетиншки податоци со избор - кога е применливо

 • За да се исполнат барањата на (потенцијалните) клиентите, услуги за клиентите, информации за купувачи, рекламирање, анкети за задоволство на купувачите

3. Употреба на колачиња

Оваа веб-страница, пораките преку е-пошта, онлајн услугите, рекламите и интерактивните активности користат „колачиња“ за оптимизација на нашите услуги.

 

Што е „колаче“?

„Колаче“ претставува мала датотека, која вообичаено се состои од букви и броеви кои ги праќаме во датотеката на колачето на пребарувачот на хард-дискот на Вашиот компјутер од страна на нашиот веб-сервер. Главната цел на колачето е да му овозможи на нашиот веб-сервер да му ги покаже на корисникот прилагодените веб-страници кои го прават искуството кога се посетува веб-страницата на Opel поперсонално и посоодветно на индивидуалните потреби на корисникот.

 

Некои колачиња се важни за функционалноста на оваа веб-страница и автоматски се активираат кога ги посетуваат корисниците. Некои колачиња ни овозможуваат да им обезбедиме на корисниците услуги и функции кои најдобро одговараат на нивните потреби и да ги прилагодиме нашите услуги за да обезбедиме лесно и брзо работење на веб-страницата.

 

Какви видови на колачиња користи оваа веб-страница?

 

Opel Southeast Europe LLC, Representative Office Belgrade, Bulevar Mihajla Pupuna 165g, 11000 Belgrade, Serbia може да користи три вида колачиња:

 

Колачињата се категоризираат на следниов начин:

 

 • Суштински колачиња
 • Колачиња за перформанси
 • Упорни колачиња

 

Суштинските колачиња им овозможуваат на нашите корисници да се движат низ веб-страницата и да ги користат нејзините карактеристики. Без овие колачиња, бараните услуги не може да се обезбедат, како нашиот конфигуратор на возила, локаторот на дилери или формулари за барање.

 

Ние користиме суштински колачиња за:

 

 • да се осигуриме дека веб-страницата функционира и функциите се извршуваат правилно, и
 • да ви овозможиме да го зачувате изборот во конфигураторот на возилото и
 • да ви овозможиме да ја планирате маршрутата до најблискиот дилер во Локаторот на дилери.

 

Колачиња за перформанси

Колачињата за перформанси собираат информации за тоа како корисниците ја користат нашата веб-страница. Тие ни помагаат да ја подобриме функционалноста на нашата веб-страница, да видиме кои области се од поголем интерес за нашите клиенти и да дознаеме повеќе во врска со ефикасноста на нашите рекламни кампањи. Сето ова ни помага да им понудиме на нашите корисници услуги и функции кои најдобро ги задоволуваат нивните потреби.

 

Ние користиме колачиња за перформанси за:

 

 • Креирање статистика за како се користи нашата веб-страница,
 • Преглед на ефикасноста на нашите рекламни кампањи и
 • Преглед на групното однесување на корисниците, а со тоа и подобрување на нашата веб-страница.

 

Некои од колачињата за перформанси се обезбедени од овластени трети лица, но не дозволуваме колачињата да се користат за цели различни од оние споменати погоре.

 

Таканаречените упорни колачиња се складираат на компјутерот или уредот на корисникот помеѓу сесиите на пребарувачот. Тие се користат за одржување на параметрите и за подобрување на употребата на веб-страницата при следната посета. Некои од овие колачиња се обезбедени од овластени трети лица.

 

Ние ги користиме упорните колачиња за:

 

 • да обезбедиме [внесете локално име на веб-страница] понуди што мислиме дека може да бидат од интерес за нашите корисници,
 • да им овозможиме на нашите медиуми и партнери за рекламирање информации за вашата посета за да можат да нудат насочени реклами;
 • да споделуваме информации со партнери кои нудат услуга на нашата веб страница. Информациите се споделуваат само за да се обезбеди услуга, производ или функција (на пример, функција за избор на боја во конфигураторот на возилото) и не се користат за други цели.

 

Некои, упорни колачиња се обезбедени од овластени трети лица, но ние не дозволуваме колачињата да се користат за цели различни од оние споменати погоре.

4. Веб-бикони и пиксели

Оваа веб-страница содржи веб-бикони (исто така наречени „пиксел тагови“). Веб-бикон е често пати транспарентен графички приказ, вообичаено не поголем од 1 пиксел x 1 пиксел, кој е поставен на веб-страница или во е-пошта, а кој се користи за следење на онлајн однесувањето на корисникот кој ја посетува веб-страницата или испраќа е-пошта. Веб-биконите се користат од страна на технологиите на трети лица (на оваа веб-страница се користат тие на Omniture Publish) за да ја следат активноста на корисниците на оваа веб-страница. Тие дозволуваат да се следи кој компјутер пристапил на одредена веб-страница, кога и од каде (држава/ниво на град).

5. Следење и анализа

За континуирана оптимизација на својата маркетиншка комуникација Opel го користи аналитичкиот софтвер „Adobe Analytics“ на Adobe Inc., кој овозможува следење на онлајн-однесувањето во однос на времето, географската локација и користењето на оваа веб-страница. Овие информации се собираат преку следење на пиксели и/или колачиња. Информациите добиени преку следење на пиксели и/или колачиња се анонимни и нема да бидат поврзани со личните податоци. Сите информации кои се потребни за оваа анализа се зачувуваат на серверите на Adobe Systems Incorporated во Лондон, Обединетото Кралство. Opel не ги споделува овие информации со трети лица за нивна употреба. Ако не се согласувате со анализите, тоа можете да го сторите тука.

6. Пренасочување

Со користење на колачиња за повторно таргетирање, ние сме во можност да направиме нашите понуди да се поинтересни за нашите корисници. Колачињата за повторно таргетирање се складираат на компјутерот или уредот на Интернет корисникот во текот на сесиите на пребарување. Тие им овозможуваат рекламирање на производи на партнерите на Opel и на веб-страниците на социјалните медиуми за корисници кои се заинтересирани за производите на Opel.

 

Вметнувањето на овие реклами е целосно анонимно врз основа на технологијата на колачиња. Никакви лични податоци (како што е IP адреса или слично) не се зачувуваат, ниту пак кориснички профили се спојуваат со вашите лични податоци.

Исто така, никакви податоци поврзани со корисникот нема да бидат доставени до некој партнер или веб-страница на социјални медиуми. Рекламирањето, исто така, е целосно анонимно.

7. Колачиња што ги употребуваме

Во овој дел, ќе ве информираме за колачињата што се користат на нашата веб-страница. Ако не се согласувате со поставувањето на одделни колачиња, можете да го деактивирате соодветното колаче со кликнување на името на колачето. Ако нема директни врски за деактивирање за некои колачиња, можете да го ограничите користењето на колачиња во поставките на вашиот Интернет-пребарувач, види точка 8.

Колачиња за десктоп веб-страница

 

Колачиња: Google Doubleclick

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за веб-сајтовите кои сте ги посетиле и огласените кампањи кои сте ги прегледале или кликнале

Цел(и): Овие онлајн-колачиња за следење реклами ќе ви прикажат релевантно онлајн-рекламирање врз основа на она што сте го виделе и кликнале, како и страниците од нашата веб-страница што сте ги посетиле

Провајдер: https://www.google.com/policies/privacy

 

Колачиња: Google Adwords

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за веб-сајтовите кои сте ги посетиле и огласените кампањи кои сте ги прегледале или кликнале

Цел(и): Овие онлајн-колачиња за следење реклами ќе ви прикажат релевантно онлајн-рекламирање врз основа на она што сте го виделе и кликнале, како и страниците од нашата веб-страница што сте ги посетиле

Провајдер: https://www.google.com/policies/privacy

 

Колачиња: Facebook pixel

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за веб-сајтовите кои сте ги посетиле и огласените кампањи кои сте ги прегледале или кликнале

Цел(и): Овие онлајн-колачиња за следење реклами ќе ви прикажат релевантно онлајн-рекламирање врз основа на она што сте го виделе и кликнале, како и страниците од нашата веб-страница што сте ги посетиле

Провајдер: https://www.facebook.com/policy.php

 

Колачиња: Twitter

Податоци собрани преку колачиња: Применетите колачиња ги содржат информациите во врска со страниците на нашата веб-страница што сте ги посетиле и рекламните кампањи што ги гледате или кликнувате.

Цел(и): Овие информации се користат во псевдонимизирана форма за прилагодување на онлајн рекламните пораки и искуства специфични за вашите желби.

Провајдер: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

Колачиња: LinkedIn

Податоци собрани преку колачиња: Применетите колачиња ги содржат информациите во врска со страниците на нашата веб-страница што сте ги посетиле и рекламните кампањи што ги гледате или кликнувате.

Цел(и): Овие информации се користат во псевдонимизирана форма за прилагодување на онлајн рекламните пораки и искуства специфични за вашите желби.

Провајдер: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

 

Колачиња: Bing

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за веб-сајтовите кои сте ги посетиле и огласените кампањи кои сте ги прегледале или кликнале

Цел(и): Овие онлајн-колачиња за следење реклами ќе ви прикажат релевантно онлајн-рекламирање врз основа на она што сте го виделе и кликнале, како и страниците од нашата веб-страница што сте ги посетиле

Провајдер: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

 

Колачиња: Google Tag Manager

Податоци собрани преку колачиња: Opel го користи Google Tag Manager за да управува со работата на овој веб-сајт.

Цел(и): Google Tag Manager е решение за управување со тагови, кое ги пренесува податоците.

Провајдер: https://www.google.com/policies/privacy

 

- - -

 

Колачиња: Signal (Email: contact@brighttag.com)

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња овозможуваат да ги следиме посетите и конверзациите на веб-сајтот, како корисниците ја користат веб-локацијата и како доаѓаат до нашиот веб-сајт

Цел(и): Овие колачиња се користат за броење посетители на нашата веб-страница и за мерење на користењето на веб-страницата

Провајдер: https://www.signal.co/privacy-policy/

 

Колачиња: Adobe Analytics

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња овозможуваат да ги следиме посетите и конверзациите на веб-сајтот, како корисниците ја користат веб-локацијата и како доаѓаат до нашиот веб-сајт

Цел(и): Овие колачиња се користат за броење посетители на нашата веб-страница и за мерење на користењето на веб-страницата

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy/policy.html

 

Колачиња: Adobe SiteCatalyst

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња овозможуваат да ги следиме посетите и конверзациите на веб-сајтот, како корисниците ја користат веб-локацијата и како доаѓаат до нашиот веб-сајт

Цел(и): Овие колачиња се користат за броење посетители на нашата веб-страница и за мерење на користењето на веб-страницата

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy/policy.html

 

Колачиња: Google Universal Analytics

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња овозможуваат да ги следиме посетите и конверзациите на веб-сајтот, како корисниците ја користат веб-локацијата и како доаѓаат до нашиот веб-сајт

Цел(и): Овие колачиња се користат за броење посетители на нашата веб-страница и за мерење на користењето на веб-страницата

Провајдер: https://www.google.com/policies/privacy

 

- - -

 

Колачиња: Sophus3 (Email: contact@sophus3.com)

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации само за посетите на сајтот и времето на отварање заради оптимизација на веб-страницата, заради подобро функционирање на самиот сајт и впечатоците на корисниците.

Цел(и): Овие колачиња се користат за да се испита употребата на нашата веб-страница за нејзина опримизација

Провајдер: https://www.sophus3.com/privacy

 

Колачиња: iPerceptions (Email: support@iperceptions.com)

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации само за посетите на сајтот и времето на отварање заради оптимизација на веб-страницата, заради подобро функционирање на самиот сајт и впечатоците на корисниците.

Цел(и): Овие колачиња се користат за да се испита употребата на нашата веб-страница за нејзина опримизација

Провајдер: https://www.iperceptions.com/en/legal/privacy-policy

 

Колачиња: Netmining (Email: privacy@ignitionone.com)

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации само за посетите на сајтот и времето на отварање заради оптимизација на веб-страницата, заради подобро функционирање на самиот сајт и впечатоците на корисниците.

Цел(и): Овие колачиња се користат за да се испита употребата на нашата веб-страница за нејзина опримизација

Провајдер: https://www.ignitionone.com/privacy-policy/

 

Колаче: _atuvc, _atuvs: Addthis

Податоци собрани преку Колачињата: Овие колачиња од _atuvc и _atuvs од 1-ва партија се постојани колачиња кои се создадени и прочитани на AddThis сајтот за социјално споделување со цел да се осигура дека корисникот го гледа ажурираниот бро,ј доколку корисникот споделува веб-страница и се враќа на истата пред меморијата за споделување на Монсанто се ажурира. Ниту еден податок од тоа колаче се враќаа во AddThis.

Цел (и): Овие колачиња се користат за да се испита употребата на нашата веб-страница за оптимизациски цели.

Добавувач: Addthis http://www.addthis.com/contact

- - -

 

Колачиња: Youtube

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации само за прегледаните видео матерјали и бројот на емитувања во плеерот.

Цел(и): Овие колачиња се користат за прикажување и пуштање на видео материјал на веб-страницата

Провајдер: https://www.youtube.com/about/policies/community-guidelines

 

Колачиња: JW Player

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации само за прегледаните видео матерјали и бројот на емитувања во плеерот.

Цел(и): Овие колачиња се користат за прикажување и пуштање на видео материјал на веб-страницата

Провајдер: https://www.jwplayer.com/privacy/

Колачиња за веб-страници на мобилни телефони

 

Колачиња: FITSID

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за корисниците во анонимна форма.

Цел(и): Овие колачиња собираат информации за корисниците анонимно.

 

- - -

 

Колачиња: lgin

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: lastUrl

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s*

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_cpc

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_fid

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_nr

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_ppv

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_sq

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_vi

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_nr1

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: s_nr2

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за движењата на корисниците низ веб-локацијата на нашиот сајт

Цел(и): Овие колачиња собираат информации преку веб – локација за движењата на корисникот низ вебсајтот.

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колаче: _pk_id, _pk_ref, _pk_ses (Matamo)

Податоци собрани преку Колачињата: За да ги следи посетителите, Matomo (Piwik) стандардно користи колачиња од 1 партија, поставени на доменот на вашата веб-страница. Колачињата создадени од Matomo започнуваат со: _pk_ref, _pk_cvar, _pk_id, _pk_ses. Кога користите приклучок за Heatmap & Session Recording

Цел (и): Овие колачиња се користат за броење на посетители на нашата веб-страница и мерење на тоа како се користи веб-страницата

Добавувач: https://matomo.org/faq/general/faq_146/

 

- - -

 

Колачиња: S_cc

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња собираат информации за можностите за прифаќање на колачињата во веб-пребарувачот

Цел(и): Овие колачиња собираат информации за можноста на прифаќање на колачиња при преглед на вебсајтот

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

- - -

 

Колачиња: Adobe SiteCatalyst

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња овозможуваат да ги следиме посетите и конверзациите на веб-сајтот, како корисниците ја користат веб-локацијата и како доаѓаат до нашатат веб-локација

Цел(и): Овие колачиња овозможуваат да ги евидентираме посетите и конверзациите на вебсајтот, како корисниците ја користат веб- локацијата и како стигнале до нашиот сајт

Провајдер: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Колачиња: Netmining

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња овозможуваат да ги следиме посетите и конверзациите на веб-сајтот, како корисниците ја користат веб-локацијата и како доаѓаат до нашатат веб-локација

Цел(и): Овие колачиња овозможуваат да ги евидентираме посетите и конверзациите на вебсајтот, како корисниците ја користат веб- локацијата и како стигнале до нашиот сајт

Провајдер: https://www.ignitionone.com/privacy-policy

 

Колачиња: Signal

Податоци собрани преку колачиња: Овие колачиња овозможуваат да ги следиме посетите и конверзациите на веб-сајтот, како корисниците ја користат веб-локацијата и како доаѓаат до нашатат веб-локација

Цел(и): Овие колачиња овозможуваат да ги евидентираме посетите и конверзациите на вебсајтот, како корисниците ја користат веб- локацијата и како стигнале до нашиот сајт

Провајдер: https://www.signal.co/privacy-policy/

 

Kolačić: nm_carusseldwt_opel_mk

Податоци собрани преку Колачињата: ID на сесија

Цел (и): Овие колачиња се користат за да се испита употребата на нашата веб-страница за оптимизациски цели.

Добавувач: Carussel

 

Kolačić: Tag Inspector

Податоци собрани преку колачиња: Tag Inspector може да собира псевдомизирани лични податоци во текот на тестирањето и потврдувањето на собирањето на податоци и неовластеното однесување на ознаките на оваа веб-страница. Овие податоци се користат за да се идентификуваат условите под кои се случува неовластено однесување за брза и ефикасна санација на какви било проблеми при собирањето податоци

Употреба на собраните колачиња: Тестирање и потврдување на правилно однесување на ознаките на веб-страницата.

Политика на приватност надавателот на колачиња: https://app.taginspector.com/privacy_policy

Овозможување или блокирање колачиња: https://app.taginspector.com/opt_out

 

Колаче:TV Squared (WyWy)

Податоци собрани преку колачиња: назначени услуги за ТВ.

Употреба на собраните колачиња: Со цел генерирање резултати, преку порталот TV Squared, во однос на една или повеќе кампањи кои овозможуваат Opel/Vauxhall (и нејзината агенција) да ги измери и оптимизира перформансите на ТВ рекламирањето на Opel/Vauxhall; и за креирање анонимизација и агрегација на ваквите податоци.

Политика на приватност надавателот на колачиња: https://tvsquared.com/privacy-policy/

Овозможување или блокирање колачиња: https://tvsquared.com/privacy-policy/

 

Име на колаче: AppNexus

Податоци собрани преку колачиња: Информации за страниците на нашата веб-страница што сте ги посетиле и информации за рекламните кампањи што сте ги виделе или кликнале.

Употреба на собраните колачиња: Собраните информации ќе се користат во псевдонимизирана форма за да ви овозможат прилагодено искуство врз основа на вашите преференци на нашите веб-страници и во рамките на нашите онлајн рекламни кампањи.

Политика на приватност на давателот на колачиња: https://www.appnexus.com/en/company/privacy-policy/display.html

Овозможување или блокирање колачиња: https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de1#choices

 

Име на колаче: [m] Insights Pixel

Податоци собрани преку колачиња: Колаче / ИД на уред; URL на страница/ИД на апликација; Кориснички Agent String; IР-адреса; Временска ознака; Макроа на ознаките (како што е посебно договорено помеѓу Stellantis и Mediacom); ИД на рекламирач.

Употреба на собраните колачиња: Собраните податоци им овозможуваат на агенцијата/клиентот да дознаат повеќе за особините на посетителите. Овие податоци може да се искористат за изградба на сегменти за повторно таргетирање за активација или за изградба на сидови за моделирање.

Политика на приватност на давателот на колачиња: https://www.groupm.com/mplatform-privacy-notice

Овозможување или блокирање колачиња: https://www.groupm.com/mplatform-privacy-notice

8. Активирање и деактивирање колачиња и слични технологии

Менито „Помош“ во лентата со мени на Интернет-прелистувачот на вашиот компјутер им кажува на корисниците:

 

 • како да спречат прифаќање нови колачиња во пребарувачот;
 • како да го постават прелистувачот да ги известува кога ќе примат ново колаче;
 • како целосно да ги деактивираат колачињата.

 

Ако колачињата се деактивирани, тогаш поголемиот дел од содржината на www.opel.mk, исто така, ќе биде деактивирана, на пр., локацијата на дилерот, конфигураторот на возила и соодветните кориснички понуди може да не се прикажат правилно. За да го спречите ова, препорачуваме да ги овозможите колачињата.

 

Има многу онлајн-публикации за колачиња во случај да сакате да прочитате повеќе. Погледнете на пример: http://www.allaboutcookies.org

9. Интеракција со социјални медиуми

Грижа за корисници и помош преку социјални медиуми

 

Можете да контактирате со Opel Southeast Europe LLC, Representative Office Belgrade преку нашите профили на социјалните медиуми. На пример, ако ни испратите порака или објавите нешто на нашите социјални медиуми, ние може да ги користиме информациите од вашата порака или објава за да ви одговориме за проблемите поради кои сте контактирале со нас. За да ви ја дадеме помошта што сте ја побарале, може да побараме преку директна или приватна порака да ни дадете дополнителни информации, како што се детали за прашањето, име, е-пошта, бр. на шасија, телефон, локација (град/држава) и/или марка, модел и годината на возилото. Информациите што ќе ни ги дадете нема да се користат за директен маркетинг; истражувањето на пазарот за подобрување на услуги и производи ќе се врши само врз основа на агрегирани (анонимизирани) податоци.

 

Ве молиме имајте во предвид дека не треба да вклучувате чувствителни податоци (како што се информации за расно или етничко потекло, политички мислења, религиозни или филозофски убедувања или здравје) во вашата објава или порака. Бидете свесни дека ако објавите нешто на јавен социјален медиум, секој може да биде во можност да го прочита.

 

Линкови до социјални медиуми / приклучоци за социјални медиуми

 

Нашата веб-страница вклучува линкови до социјални мрежи.

Со цел да ги заштитиме вашите лични податоци додека ја посетувате нашата веб-страница, ние не ги користиме социјалните приклучоци. Наместо тоа, HTML-линковите се вградени на веб-страницата, овозможувајќи лесно споделување на платформите на социјалните медиуми. Вградувањето на линковите спречува директна врска со разни мрежи на социјалните медиуми кога отвора страница од нашата веб-страница. При кликнување на едно од копчињата, се отвара прозорец на пребарувачот и го насочува корисникот до соодветната веб-страница на провајдерот на кој (на пример, откако ќе се најавите) може да се користи копчето „Ми се допаѓа“ или „Сподели“.

 

За повеќе информации за целта и обемот на обработката на податоците и натамошна употреба на вашите лични податоци од страна на давателите и нивните веб-страници, како и вашите права и можни поставки за заштита на вашата приватност, ве молиме погледнете ги информациите за заштита на податоци на соодветниот давател на услуги.

 

10. Вашите права

Како субјект на податоците, имате право на пристап, право на исправка, право на бришење (право да бидете заборавени), право на ограничување на обработката, право на преносливост на податоците, право на приговор за обработка на лични податоци во врска со вас, член 6 (1) е) или ф) GDPR или кога личните податоци се обработуваат за цели на директен маркетинг во согласност со важечкиот закон.

 

Ве молиме имајте предвид дека вашите горенаведени права се ограничени со закон и мора да бидат исполнети од нас, најверојатно, само под одредени услови.

 

Ако сакате да ги побарате вашите горенаведени права, испратете е-пошта до privacyrights-opel@mpsa.com.

 

За да го остварите вашето право да поднесете жалба (член 77 GDPR) ве молиме контактирајте со Дирекција за заштита на личните податоци на Република Македонија, бул.„Гоце Делчев“бр. 18, (зградата на Македонска радио телевизија МРТВ - кат 14) Поштенски фах 417 1000 Скопје, www.dzlp.mk,

 

Право да ја повлечете согласноста

 

Имате право да ја повлечете вашата согласност во секое време. За ова ве молиме да ги промените вашите поставки или да испратите е-пошта на privacyrights-opel@mpsa.com. Повлекувањето на согласноста не влијае на законитоста на обработката врз основа на согласноста пред нејзиното повлекување.

 

11. Измени на политиката за приватност

Сите идни измени во нашата политика за приватност ќе бидат објавени на оваа веб-страница. Затоа, треба периодично да ја проверувате нашата политика на приватност за измени.

12. Контакт

Доколку имате прашања за нашите стручни лица за заштита на личните податоци, Ве молиме испратете го вашето барање на Opel Southeast Europe LLC, Representative Office, Belgrade Bulevar Mihajla Pupina 165g, Belgrade, Serbia и по e-mail: privacyrights@opel.com.