Skip To Content
Преглед

Едноставно електрична

Олеснета е-мобилност: го направивме искуството со електричните автомобили да биде лесно како полнењето на паметен телефон. Како придружен подарок, услугите на Opel за електрични возила* ви помагаат да стартувате и да не застанувате

*Повеќето услуги се очекува да се достапни од есен 2023 година.

Услуги на Opel за електрични возила

Вашиот електричен Opel доаѓа со целосен асортиман на корисни е-услуги. Слушавме што кажаа луѓето за поседување електрично возило. Потоа размислувавме за сѐ од секој агол. Повторно и повторно. Врз основа на ова, бевме во можност да испорачаме навистина корисен, интегриран опсег на услуги што ја прават е-мобилноста лесна и забавна.
Приватно полнење
Нудиме широк избор на решенија за полнење дома и на работа.
 
Дознајте повеќе
Јавно полнење
Останете флексибилни во движење: Планот за јавно полнење на Opel преку услугите Free2Move обезбедува пристап до широка мрежа на точки за полнење низ цела Европа.
 
Дознајте повеќе
Trip Planner1
Збогум на стравот за опсегот. Здраво Trip Planner, мобилна услуга базирана на Интернет што ги олеснува е-патувањата.
 
Дознајте повеќе
Услуга за е-мобилност
Не само што услугата за е-мобилност ви покажува како да го максимизирате опсегот и да заштедите пари во реално време, туку исто така можете да видите колку добро се снаоѓате во споредба со другите корисници.
 
Дознајте повеќе
Далечински функции
Сакате да направите промени во распоредот за полнење на погонската батерија, да го загреете автомобилот или да го изладите? Само користете го вашиот паметен телефон!
 
Дознајте повеќе
Договори за сервисирање електрични возила
Електричните возила имаат помалку подвижни делови на моторот отколку возилата со термички мотори, што значи пониски трошоци за сервисирање. Договорите за сервисирање на Opel FlexCare обезбедуваат експертска, посебна грижа за е-возилата и исклучителна вредност.
 
Гаранција за погонската батерија
Сите наши електрични возила имаат гаранција за погонската батерија од осум години или 160.000 километри за најмалку 70 % од својот оригинален капацитет за полнење по ова време или растојание. Нашата сертификација на капацитетот на погонската батерија го потврдува капацитетот на погонската батерија на вашето возило и помага во препродавањето на возилото.
 
Телефонски центар за електрични возила
Нашите телефонски центри работат специјално за електрични возила на погонска батерија (BEV) и сопствениците на хибридни електрични возила (PHEV). Специјално обучен персонал обезбедува техничка поддршка и совети за локациите за полнење, сервисирање и одржување.
 
Помош на патот 24/7
Услугата помош на патот е достапна 24/7 во сите европски земји што соработуваат (за листа на земји-соработници, видете овде). Вклучено во услугата е идентификација на дилерите на Groupe PSA опремени со точки за полнење и, во случај на дефект, влечење до само овластени дилери 
 

Искусете ги нашите електрични автомобили