Skip To Content
Преглед

Ви го претставуваме Opel Connect

Опсегот на паметни услуги Opel Connect ви нуди ново ниво на безбедност и поддршка - секаде и во секое време.1

 

1Достапност на помош на патот и повик во итен случај како опција за избрани возила што се очекуваат од мај 2019 година, Opel Connect, со понатамошни услуги достапни како опција за избрани возила што се очекуваат од октомври 2019 година. За услугите може да е потребна претплата/надомест и се предмет на покриеност и достапност на мобилна мрежа.

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
Безгрижност
 • Повик во итни случаи: автоматско поврзување со служби за итни случаи во случај на незгода
 • Повик за дефект: брза поправка и помош кога е потребно
 • Статус и информации за возилото1: одржувањето, предупредувањата и податоците за возилата обезбедуваат непосредни информации за состојбата на автомобилот

 

1 Воведувањето е планирано за 2021 година.

 
Погодност
 • Далечински функции1: заклучете/отклучете ги вратите, свирете со сирената или вклучете ги трепкачите од далечина преку мобилна апликација.

 

 

Искусете електрично возење без вознемиреност за опсегот:

                             

 • Charge My Car2: со Trip Planner & Charging Pass: Планирање и организирање на долги патувања, вклучително и пристап до јавни станици за полнење преку Charge my Car, обезбеден од Free2Move, брендот за мобилност на PSA.                                                                                                

 

2 Достапно со дополнителни трошоци.

Возете паметно
 • Навигација во живо1: онлајн сообраќај, информации за паркирање, цени на гориво, временски услови, предупредувања за безбедноста во сообраќајот.
 • Управување со патувањето и возењето1 : детали за патувањето, позицијата на возилото и водичот за автомобил.

 

1Воведувањето е планирано за 2021 година.

 

 

За попаметна флота                                                                                        

Откријте ги нашите поврзани услуги за флота преку Free2Move, брендот за мобилност на групацијата PSA:

 

 • Управување со флота: поминати часови и растојание, анализа на потрошувачката на гориво, известување во реално време за предупредувања за дефект на возилото, предупредување за сервисирање и одржување. 
 • Еко возење: Анализа на однесување во возење и прилагодени совети за возачот
 • Геолокација: Геолокација на возниот парк во реално време, следење и анализа на рутата / трасата на возење, намалување на непотребна употреба со прилагодливиот гео-локатор со предупредување и пребарување возилата.      

 

1Вклучено за 3 години                                                                                        

2Недостапно во Германија и Чешка                                                            

Достапноста на услугите OpelConnect се разликува од земја до земја и од возило до возило. За услугите може да е потребна претплата/надомест и подлежат на покриеноста и достапноста на мобилната мрежа.

Како да го активирате Opelconnect

Вашиот нов автомобил содржи OpelConnect? Едноставно регистрирајте се во продавницата на OpelConnect:

 

 • Прво креирајте профил.
 • Активирајте ги вашите бесплатни услуги OpelConnect.
 • Резервирајте ги вашите дополнителни услуги OpelConnect.

Изберете го вашиот модел со OpelConnect