Skip To Content
Opel Experimental - Што ако?

Моќта на прашањето „што ако?“

Откријте го новиот Opel
 
Ние веруваме дека целосната посветеност е најдобриот пат кон иднината: до 2028 година ќе произведуваме само електрични автомобили во Европа. Ние сме водени од љубопитноста и страста за иновации. Ова го нарекуваме моќ на прашањето „што ако?“. Истиот пристап го имаме за секој модел и се огледа во секоја карактеристика и детаљ што ги воведуваме. Со иста енергија ја обликуваме суштината на нашата нова веб-страна и лого. Дознајте што претставува новиот Opel.

Opel Experimental
Што ако го создадеме автомобилот за иднината денес?

 

Сите наши визии во еден автомобил. Отелотворување на нашата визија, да ги поместиме границите таму каде тоа е можно. Opel Experimental ќе даде јасна визија не само за нашата гама на автомобили, туку и за брендот Opel како целина. Визионерски концепт автомобил заснован на идеи и верувања кои го водат нашиот пато: детоксирано искуство во возењето, „зелени“ иновации, модерна германска технологија и дизајн. Симбол за она кон кое ние во Opel се стремиме со сета наша енергија.

Opel Experimental
Што ако го создадеме автомобилот за иднината денес?

 

Сите наши визии во еден автомобил. Отелотворување на нашата визија, да ги поместиме границите таму каде тоа е можно. Opel Experimental ќе даде јасна визија не само за нашата гама на автомобили, туку и за брендот Opel како целина. Визионерски концепт автомобил заснован на идеи и верувања кои го водат нашиот пато: детоксирано искуство во возењето, „зелени“ иновации, модерна германска технологија и дизајн. Симбол за она кон кое ние во Opel се стремиме со сета наша енергија.


Што ако ја насочиме целата наша енергија кон една визија?
Запознајте го Opel Experimental.


Што ако автомобилот може да Ви помогне да се фокусирате на она што навистина е важно?

Тоа е нашиот концепт за детоксикација.

 

Детоксикацијата е нашиот пристап кон пофокусирано, безбедно и помоќно возење. Внатрешноста е дизајнирана да создаде едноставно и извонредно искуство, овозможувајќи им на возачите да останат сконцентрирани. Нашиот pure panel ги прикажува само најрелевантните информации. Ништо повеќе, ништо помалку. Го ослободивме просторот со елиминирање на механичките компоненти на управувачот. Нашите ултра лесни седишта, изработени со ткаенини со 3D мрежна технологија, обезбедуваат исклучително искуство при возење.
Што ако автомобилот го покаже патот кон иднината?

Тоа е она што ние го нарекуваме Greennovation.

 

Greenovation за нас значи иновација за одржлива мобилност. Не е само создавање на автомобил, туку преиспитување на карактеристиките кои влијаат врз иднината. Opel Experimental е целосно електрично возило со рециклирани гумени елементи и без никаков хром. Ги заменуваме хромираните дизајнерски елементи со минималистичка и елегантна светлосна технологија. Активните карактеристики ја подобруваат аеро-ефикасноста на автомобилот и обезбедуваат оптимално искуство при возење сега и во иднина.
Што ако повторно размислуваме за дизајнот?

Тоа е нашата модерна германска филозофија за дизајн.

 

Смел и елегантен до секој детаљ. 4D vizor-от напред и експресивниот compass го формираат смелото лице на брендот Opel. Ултра модерната надворешност со својата елегантна силуета го отелотворува нашиот пионерски дух. Најсовременото надворешно осветлување го покажува модерниот карактер на автомобилот и патот за идните дизајни.
Што ако со еден клик откриете сѐ што би сакале да знаете?

Откријте го новиот дигитален Opel.

 

Уживајте во извонреден и беспрекорен дизајн кој ги прикажува само информациите што Ви се потребни. Едноставно откријте ги сите детали на автомобилот без одвлекување на вниманието. Пронаоѓањето на Вашиот нов Opel никогаш не било полесно.

Што ако нашето лого беше повеќе од само обично лого?
Новиот Blitz. Истата енергија.
 
Логото на Opel е порелевантно од кога било досега. Тоа изразува кои сме и каде сакаме да движиме. Тоа го симболизира нашето ветување за демократизација на иновациите и мобилноста, но исто така ја пренесува нашата посветеност да бидеме целосно електричен бренд во Европа до 2028 година. Затоа го редизајниравме и го направивме посмел, поостар и уште посигурен. Откријте го новиот Opel „Blitz“.