Преглед

Grandland X

ОД 23.677 €

Овој доминантен SUV е подготвен за секоја авантура. Со најсовремената технологија и возбудливиот дизајн, Grandland X е подготвен за 'рок ен рол'.

Grandland X е силен, цврст и моќен партнер за деловниот и семејниот живот. Имајте свој став со интригантниот нов дизајн и супериорната и најсовремена технологија.

Grandland X го отелотворува квалитетното германско инженерство и однадвор и одвнатре, ефикасно користејќи го просторот и најсовремената технологија на стилизиран начин.

На Grandland X отелотворува најсовремена технологија на стилски начин.

ДИЗАЈН.

ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ.

Едицијата Grandland X 120 години веќе доаѓа со импресивна понуда на стандардни карактеристики. Надградете ја дополнително со нашите пакети за технологија, удобност или возење!

 

Стандардната опрема на едицијата Grandland X 120 години:

 

 • Ограничена понуда на беџ 120 години
 • Ограничена понуда на 17-инчни тркала 120 години
 • Ограничена понуда на патосници 120 години
 • Плочи на подвожјето

 

> Откријте ги моделите 120 години.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАЈДОБРОТО ИЗДАНИЕ OPEL ULTIMATE.

Качете се во прва класа: искусете го Grandland X со луксузните одлики како стандардна опрема.

ДОБРЕДОЈДЕ ЗА ВОЗБУДАТА.

Авантурата ве повикува, а Grandland X е тука да одговори. Загадочниот SUV ги задржува погледите со острите линии, мускулестиот став и атлетскиот стил.

 

Совршен од секој агол, и одвнатре и однадвор! Сакате да го направите вашиот Grandland X уште повозбудлив? Тогаш додадете стилизиран двобоен покрив1.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СИЛЕН ОДНАДВОР, НЕЖЕН ОДВНАТРЕ.

Кога патиштата ќе станат заморни, релаксирајте се на меките врвни материјали, форми со контури и прилагодлив внатрешен дизајн. Направете го Grandland X совршената зона што ве претставува вас.

 

 • Премиум материјали
 • Ергономски седишта (AGR) за здрав 'рбет1
 • Простран багажник (514-1652 l)
 • Дарежлив избор на нивоа на пакети за внатрешноста

 

1Cтандардна опрема со Ultimate. Опционална со Enjoy, Design Line и Innovation. Не се достапни за Selection. Предните седишта AGR на Opel се сертифицирани од Кампањата за здрав 'рбет (AGR), центар за совршенство во ергономијата. Сертификатот е доказ на квалитет доделен од независна комисија за тестирање составена од експерти од различни медицински дисциплини.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

КАКОВ Е ВАШИОТ ВКУС?

Паметен избор или храбра изјава – изберете ниво на опременост и додајте ги карактеристиките што ви одговараат.

 

 • Стилизиран двобоен покрив1 или панорамски сончев покрив2
 • Кожни седишта3 и управувач
 • Амбиентално осветлување4

 

Изберете го нивото Ultimate за најлуксузното искуство на Grandland X!

 

1Стандардна опрема со Ultimate, Design Line и опционална со Innovation. Не е достапен со Selection и Enjoy.

2Опционално, не е достапен со Selection

3Опционално, не се достапни со Selection

4Cтандардна опрема со Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection, Enjoy и Design Line.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ФЕЛНИТЕ ГО ПРАВАТ ВОЗЕЊЕТО.

Изберете од широката понуда на впечатливите 16-19-инчни тркала од лесна легура. Сакате вашиот Grandland X да сјае уште повеќе? Изберете ги атлетските 19-инчни двобојни тркала од лесна легура, обработени со дијамантско сечење.

И ПОКРИВОТ Е ВАЖЕН.

Пофалете им се на пријателите со вашиот стилизиран двобоен покрив1. Додајте повеќе шарм со извонредниот панорамски сончев покрив2. Сончевите денови никогаш повеќе нема да бидат исти - тие ќе бидат подобри!

 

1Стандардна опрема со Ultimate, Design Line и опционална за Innovation. Не е достапен со Selection и Enjoy.

2Опционално, не е достапен со Selection

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПОСТАВЕТЕ ГО ТОНОТ.

Музика за вашите очи. Осветлете ги централната конзола и предните врати на вашиот Grandland X.1

 

1Cтандардна опрема со Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection, Enjoy и Design Line.

 • ЕДИЦИЈА 120 ГОДИНИ.

  Едицијата Grandland X 120 години веќе доаѓа со импресивна понуда на стандардни карактеристики. Надградете ја дополнително со нашите пакети за технологија, удобност или возење!

   

  Стандардната опрема на едицијата Grandland X 120 години:

   

  • Ограничена понуда на беџ 120 години
  • Ограничена понуда на 17-инчни тркала 120 години
  • Ограничена понуда на патосници 120 години
  • Плочи на подвожјето

   

  > Откријте ги моделите 120 години.

 • Opel, Grandland X, Design, Ultimate, Front

  НАЈДОБРОТО ИЗДАНИЕ OPEL ULTIMATE.

  Качете се во прва класа: искусете го Grandland X со луксузните одлики како стандардна опрема.
 • Opel, Grandland X, Design, Exterior, Front

  ДОБРЕДОЈДЕ ЗА ВОЗБУДАТА.

  Авантурата ве повикува, а Grandland X е тука да одговори. Загадочниот SUV ги задржува погледите со острите линии, мускулестиот став и атлетскиот стил.

   

  Совршен од секој агол, и одвнатре и однадвор! Сакате да го направите вашиот Grandland X уште повозбудлив? Тогаш додадете стилизиран двобоен покрив1.
 • Opel, Grandland X, Design, Interior, Dashboard

  СИЛЕН ОДНАДВОР, НЕЖЕН ОДВНАТРЕ.

  Кога патиштата ќе станат заморни, релаксирајте се на меките врвни материјали, форми со контури и прилагодлив внатрешен дизајн. Направете го Grandland X совршената зона што ве претставува вас.

   

  • Премиум материјали
  • Ергономски седишта (AGR) за здрав 'рбет1
  • Простран багажник (514-1652 l)
  • Дарежлив избор на нивоа на пакети за внатрешноста

   

  1Cтандардна опрема со Ultimate. Опционална со Enjoy, Design Line и Innovation. Не се достапни за Selection. Предните седишта AGR на Opel се сертифицирани од Кампањата за здрав 'рбет (AGR), центар за совршенство во ергономијата. Сертификатот е доказ на квалитет доделен од независна комисија за тестирање составена од експерти од различни медицински дисциплини.

 • Opel, Grandland X, Design, Interior, Seats

  КАКОВ Е ВАШИОТ ВКУС?

  Паметен избор или храбра изјава – изберете ниво на опременост и додајте ги карактеристиките што ви одговараат.

   

  • Стилизиран двобоен покрив1 или панорамски сончев покрив2
  • Кожни седишта3 и управувач
  • Амбиентално осветлување4

   

  Изберете го нивото Ultimate за најлуксузното искуство на Grandland X!

   

  1Стандардна опрема со Ultimate, Design Line и опционална со Innovation. Не е достапен со Selection и Enjoy.

  2Опционално, не е достапен со Selection

  3Опционално, не се достапни со Selection

  4Cтандардна опрема со Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection, Enjoy и Design Line.

 • Opel, Grandland X, Design, Wheels

  ФЕЛНИТЕ ГО ПРАВАТ ВОЗЕЊЕТО.

  Изберете од широката понуда на впечатливите 16-19-инчни тркала од лесна легура. Сакате вашиот Grandland X да сјае уште повеќе? Изберете ги атлетските 19-инчни двобојни тркала од лесна легура, обработени со дијамантско сечење.
 • Opel, Grandland X, Design, Exterior, Rear

  И ПОКРИВОТ Е ВАЖЕН.

  Пофалете им се на пријателите со вашиот стилизиран двобоен покрив1. Додајте повеќе шарм со извонредниот панорамски сончев покрив2. Сончевите денови никогаш повеќе нема да бидат исти - тие ќе бидат подобри!

   

  1Стандардна опрема со Ultimate, Design Line и опционална за Innovation. Не е достапен со Selection и Enjoy.

  2Опционално, не е достапен со Selection

 • Opel, Grandland X, Design, Interior, Cladding

  ПОСТАВЕТЕ ГО ТОНОТ.

  Музика за вашите очи. Осветлете ги централната конзола и предните врати на вашиот Grandland X.1

   

  1Cтандардна опрема со Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection, Enjoy и Design Line.

НОВИОТ АВАНТУРИСТИЧКИ SUV НА OPEL.

ИНОВАЦИИ.

НАПРЕДНО ПРЕДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ LED

Паметното напредно предно осветлување LED1 овозможува 30 % подобра видливост од халогенските светла. Овој подобрен ноќен видик значително ќе ви ја подобри безбедноста.

 

Системот за помош со долги светла базиран на камера автоматски ги исклучува долгите светла кога има автомобили од спротивната насока. Ова ќе би овозможи најдобар видик на поголемо растојание без да ги заслепувате другите возачи.

Какви и да се условите, системот автоматски ќе ги прилагоди предните светла за да ви овозможи максимална видливост:

 

 • Светло за во природа
 • Светло за на автопат
 • Светло за во град
 • Аголно светло
 • Светло за неповолни временски услови
 • Динамично светло за свиоци

 

1Опционално за Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардна опрема со Ultimate. Не е достапно со Essentia.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПОСТАВЕТЕ ЈА БРЗИНАТА И ТЕМПОМАТОТ.

Пристигна автономната1 генерација на системи за помош на возачот. Го скенираат патот и го штитат Grandland X со безбедната зона за максимална релаксација и минимален ризик.

 

 • Активен систем за возење во лента1: Ви помага да избегнете судири преку спречување на возилото од ненамерно застранување од лентата преку нежно враќање на возилото назад во лентата.
 • Предупредување при застранување од лента: Спречува сообраќајни незгоди преку предупредување на возачот со звучен и визуелен сигнал.
 • Предупредување за странична слепа точка2: Ултрасоничните сензори ги следат околните настани. Оптички сигнал ќе го предупреди возачот доколку има подвижни возила во мртвиот агол.
 • Предупредување при сонливост на возачот1: Го анализира времето на возење и траекторијата на возилото и поставува аларми за предупредување.

 

1Oпционално со Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардно со Ultimate.

2Стандардна опрема со Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

АВТОМАТСКО ИТНО СОПИРАЊЕ.

Системот1 акустично го предупредува возачот за опасните ситуации. Ако друг автомобил или пешак се приближи премногу, ја намалува брзината или целосно го сопира возилото.

 

1 Автоматското сопирање во итен случај со детекција на пешаци работи автоматски над 5 km/час и под 140 km/ч. Од 5 до 30 km/час, метриката на успорувањето при намалувањето на брзината на судирот е 0,9 g. Од 30 до 140 km/час системот ја намалува брзината за најмногу 50 km/час. Над овој праг, возачот треба да сопира за да ја намали брзината уште повеќе. Оперативниот опсег на автоматското итно сопирање со детекција на пешаци зависи од детектираната пречка (подвижна пречка: од 5 до 140 km/час, фиксна пречка: од 5 до 80 km/час, пешаци: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на ограничувањата кои се суштински за системот. Возачот останува одговорен за задачата за возење.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ВОДЕЧКА БЕЗБЕДНОСНА ТЕХНОЛОГИЈА.

Grandland X ве чува безбедни во секоја ситуација: опремен со врвна технологија, го олеснува возењето и го прави побезбедно повеќе од кога било порано.

 

 • Активен систем за возење во лента1: Ви помага да избегнете судири преку спречување на возилото од ненамерно застранување од лентата преку нежно враќање на возилото назад во лентата.
 • Предупредување при застранување од лента: Спречува сообраќајни незгоди преку предупредување на возачот со звучен и визуелен сигнал.
 • Предупредување за странична слепа точка2: Ултрасоничните сензори ги следат околните настани. Оптички сигнал ќе го предупреди возачот доколку има подвижни возила во мртвиот агол.
 • Предупредување при поспаност на возачот1: Го анализира времето на возење и траекторијата на возилото и поставува аларми за предупредување.

 

1Oпционално со Enjoy и Innovation. Стандардно со Ultimate.

2Oпционално со Enjoy. Стандардно со Innovation и Ultimate.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

КАМЕРА СО ПОГЛЕД НА ОКОЛИНАТА ОД 360°

Целосна доверба, дури и во затворени простори. Напредните камери од 360°1 детектираат предмети на вашиот пат. Гледате што се случува на екранот, со што вашето паркирање и враќање наназад ќе биде песна.

 

1 Oпционално со Enjoy и Innovation со пакетот Park & Go 3. Стандардно со Ultimate. Не е достапно со Edition. Пакетот Park & Go 3 вклучува: Navi 5.0 IntelliLink, 8-инчен екран на допир во боја со напреден интерфејс, радио AM/FM, 2 USB, интерфејс за iPod, хендзфри и стриминг преку Bluetooth® , гласовно препознавање, проекција на паметен телефон, навигација, контроли на управувачот, антена-ајкула, напредна помош при паркирање, Visio Park 2 – камера за преглед на околината од 360°, електрика и греење на надворешни ретровизори (во боја на каросеријата, електрично преклопување), предупредување за страничните слепи точки со функција за навалување на ретровизорите при возење наназад.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЕКСПЕРТ ЗА ПАРКИРАЊЕ.

Никогаш повеќе не плашете се од тесни места. Активирајте го системот1 преку притискање на копче. Grandland X ја презема контролата на управувачот, а вие управувате со забрзувањето и сопирањето.

 

1 Oпционално со Enjoy и Innovation. Стандардна опрема со Ultimate. Не е достапно со Selection. Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачите во рамките на ограничувањата на системот. Возачот сѐ уште е одговорен за возењето.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • НАПРЕДНО ПРЕДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ LED

  Паметното напредно предно осветлување LED1 овозможува 30 % подобра видливост од халогенските светла. Овој подобрен ноќен видик значително ќе ви ја подобри безбедноста.

   

  Системот за помош со долги светла базиран на камера автоматски ги исклучува долгите светла кога има автомобили од спротивната насока. Ова ќе би овозможи најдобар видик на поголемо растојание без да ги заслепувате другите возачи.

  Какви и да се условите, системот автоматски ќе ги прилагоди предните светла за да ви овозможи максимална видливост:

   

  • Светло за во природа
  • Светло за на автопат
  • Светло за во град
  • Аголно светло
  • Светло за неповолни временски услови
  • Динамично светло за свиоци

   

  1Опционално за Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардна опрема со Ultimate. Не е достапно со Essentia.

 • Opel, Grandland X, Innovations, Safety Systems, Scanning

  ПОСТАВЕТЕ ЈА БРЗИНАТА И ТЕМПОМАТОТ.

  Пристигна автономната1 генерација на системи за помош на возачот. Го скенираат патот и го штитат Grandland X со безбедната зона за максимална релаксација и минимален ризик.

   

  • Активен систем за возење во лента1: Ви помага да избегнете судири преку спречување на возилото од ненамерно застранување од лентата преку нежно враќање на возилото назад во лентата.
  • Предупредување при застранување од лента: Спречува сообраќајни незгоди преку предупредување на возачот со звучен и визуелен сигнал.
  • Предупредување за странична слепа точка2: Ултрасоничните сензори ги следат околните настани. Оптички сигнал ќе го предупреди возачот доколку има подвижни возила во мртвиот агол.
  • Предупредување при сонливост на возачот1: Го анализира времето на возење и траекторијата на возилото и поставува аларми за предупредување.

   

  1Oпционално со Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардно со Ultimate.

  2Стандардна опрема со Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection. 

 • Opel, Grandland X, Innovations, Camera, Pedestrian

  АВТОМАТСКО ИТНО СОПИРАЊЕ.

  Системот1 акустично го предупредува возачот за опасните ситуации. Ако друг автомобил или пешак се приближи премногу, ја намалува брзината или целосно го сопира возилото.

   

  1 Автоматското сопирање во итен случај со детекција на пешаци работи автоматски над 5 km/час и под 140 km/ч. Од 5 до 30 km/час, метриката на успорувањето при намалувањето на брзината на судирот е 0,9 g. Од 30 до 140 km/час системот ја намалува брзината за најмногу 50 km/час. Над овој праг, возачот треба да сопира за да ја намали брзината уште повеќе. Оперативниот опсег на автоматското итно сопирање со детекција на пешаци зависи од детектираната пречка (подвижна пречка: од 5 до 140 km/час, фиксна пречка: од 5 до 80 km/час, пешаци: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на ограничувањата кои се суштински за системот. Возачот останува одговорен за задачата за возење.
 • Opel, Grandland X, Innovations, Safety Systems, Scanning

  ВОДЕЧКА БЕЗБЕДНОСНА ТЕХНОЛОГИЈА.

  Grandland X ве чува безбедни во секоја ситуација: опремен со врвна технологија, го олеснува возењето и го прави побезбедно повеќе од кога било порано.

   

  • Активен систем за возење во лента1: Ви помага да избегнете судири преку спречување на возилото од ненамерно застранување од лентата преку нежно враќање на возилото назад во лентата.
  • Предупредување при застранување од лента: Спречува сообраќајни незгоди преку предупредување на возачот со звучен и визуелен сигнал.
  • Предупредување за странична слепа точка2: Ултрасоничните сензори ги следат околните настани. Оптички сигнал ќе го предупреди возачот доколку има подвижни возила во мртвиот агол.
  • Предупредување при поспаност на возачот1: Го анализира времето на возење и траекторијата на возилото и поставува аларми за предупредување.

   

  1Oпционално со Enjoy и Innovation. Стандардно со Ultimate.

  2Oпционално со Enjoy. Стандардно со Innovation и Ultimate.

 • Opel, Grandland X, Innovations, Camera View

  КАМЕРА СО ПОГЛЕД НА ОКОЛИНАТА ОД 360°

  Целосна доверба, дури и во затворени простори. Напредните камери од 360°1 детектираат предмети на вашиот пат. Гледате што се случува на екранот, со што вашето паркирање и враќање наназад ќе биде песна.

   

  1 Oпционално со Enjoy и Innovation со пакетот Park & Go 3. Стандардно со Ultimate. Не е достапно со Edition. Пакетот Park & Go 3 вклучува: Navi 5.0 IntelliLink, 8-инчен екран на допир во боја со напреден интерфејс, радио AM/FM, 2 USB, интерфејс за iPod, хендзфри и стриминг преку Bluetooth® , гласовно препознавање, проекција на паметен телефон, навигација, контроли на управувачот, антена-ајкула, напредна помош при паркирање, Visio Park 2 – камера за преглед на околината од 360°, електрика и греење на надворешни ретровизори (во боја на каросеријата, електрично преклопување), предупредување за страничните слепи точки со функција за навалување на ретровизорите при возење наназад.
 • Opel, Grandland X, Innovations, Park Assist, Parking Space

  ЕКСПЕРТ ЗА ПАРКИРАЊЕ.

  Никогаш повеќе не плашете се од тесни места. Активирајте го системот1 преку притискање на копче. Grandland X ја презема контролата на управувачот, а вие управувате со забрзувањето и сопирањето.

   

  1 Oпционално со Enjoy и Innovation. Стандардна опрема со Ultimate. Не е достапно со Selection. Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачите во рамките на ограничувањата на системот. Возачот сѐ уште е одговорен за возењето.

ПРЕМИУМ ЛУКСУЗ.

НЕКА БИДЕ ВАШИОТ ГРБ ЗДРАВ.

Ергономските седишта, сертифицирани од „Кампања за поздрави грбови“ (AGR)1, нудат супериорно седење при долгите патувања.

 

 • Позиција за релаксирано седење
 • Прилагодливи во 16 насоки2
 • Луксузни седишта од кожа2
 • Греење и вентилација на седишта2

 

1Стандардно со Ultimate. Опционално со Enjoy и Innovation. Сертификатот е потврда за квалитет, кој го доделува независна комисија составена од експерти од различни медицински дисциплини.

2Oпционално со одредени нивоа на опременост.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СЛЕДНАТА ЗИМА, ГРЕЕЊЕТО Е ТУКА.

Мразот ќе се стопи со овие карактеристики на греење.

 

 • Греење на предни и задни седишта1. Почастете се себе си и вашите патници со функцијата за греење на седиштата  
 • Греење на управувачот1. Само притиснете го копчето и управувачот ќе ви ги стопли рацете
 • Греење не ветробранско стакло ThermaTecTM2. Снегот и мразот брзо ќе се стопат 
 • Греење на надворешни ретровизори3. Нема веќе гребење на мразот. Имајте чист преглед во секое време 

 

1Опционално со зимскиот пакет 1 или зимскиот пакет 2. Зимскиот пакет 1 е опционален со Selection, Enjoy, Design Line и Innovation. Не е достапен со Ultimate. Зимскиот пакет 1 содржи: управувач завиткан во кожа и декорации, прилагодлив ограничувач на брзината, темпомат, далечинско управување на системот за инфозабава, греење на предните седишта. Зимскиот пакет 2 е опционален со Enjoy и стандарден со Innovation и Ultimate. Не е достапен со Selection. Зимскиот пакет 2 содржи: управувач завиткан во кожа и декорации, прилагодлив ограничувач на брзината, темпомат, далечинско управување на системот за инфозабава, греење на предните седишта и задните седишта (само перничето).

2Опционално со Selection, Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардно со Ultimate.

3Не е достапно со Selection. Опционално со Enjoy i Design Line. Стандардно со Innovation и Ultimate. Претставува дел од пакетот Park & Go 1 вклучувајќи и помош при паркирање - напред/назад, електрика и греење на надворешни ретровизори (во боја на каросеријата, електрично преклопување).

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ИНТЕЛИГЕНТНА ВРАТА НА БАГАЖНИКОТ.

Системот за вратата на багажникот со управување со нога1 брзо ја отвора вратата на багажникот со замавнување со стапалотот под задниот браник или притискање на копче.

 

1 Стандардно со Ultimate. Опционално со Innovation. Не е достапно со Selection, Enjoy и Design Line.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПОГОЛЕМ ПРОСТОР ЗА ВАШИТЕ АВАНТУРИ.

Седиштата FlexFoldTM нудат поделба во сооднос 60/40, како и можност за поставување скии1 за уште поголема разновидност. Плус, само со притискање на копче, багажниот простор од 514 литри може да се зголеми на 1652 литри.

 

1 Опционално со пакетот Versatility со Selection и Enjoy. Стандардно со Innovation, Design Line и Ultimate.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • НЕКА БИДЕ ВАШИОТ ГРБ ЗДРАВ.

  Ергономските седишта, сертифицирани од „Кампања за поздрави грбови“ (AGR)1, нудат супериорно седење при долгите патувања.

   

  • Позиција за релаксирано седење
  • Прилагодливи во 16 насоки2
  • Луксузни седишта од кожа2
  • Греење и вентилација на седишта2

   

  1Стандардно со Ultimate. Опционално со Enjoy и Innovation. Сертификатот е потврда за квалитет, кој го доделува независна комисија составена од експерти од различни медицински дисциплини.

  2Oпционално со одредени нивоа на опременост.

 • Opel, Grandland X, Premium Luxury, Design Interior

  СЛЕДНАТА ЗИМА, ГРЕЕЊЕТО Е ТУКА.

  Мразот ќе се стопи со овие карактеристики на греење.

   

  • Греење на предни и задни седишта1. Почастете се себе си и вашите патници со функцијата за греење на седиштата  
  • Греење на управувачот1. Само притиснете го копчето и управувачот ќе ви ги стопли рацете
  • Греење не ветробранско стакло ThermaTecTM2. Снегот и мразот брзо ќе се стопат 
  • Греење на надворешни ретровизори3. Нема веќе гребење на мразот. Имајте чист преглед во секое време 

   

  1Опционално со зимскиот пакет 1 или зимскиот пакет 2. Зимскиот пакет 1 е опционален со Selection, Enjoy, Design Line и Innovation. Не е достапен со Ultimate. Зимскиот пакет 1 содржи: управувач завиткан во кожа и декорации, прилагодлив ограничувач на брзината, темпомат, далечинско управување на системот за инфозабава, греење на предните седишта. Зимскиот пакет 2 е опционален со Enjoy и стандарден со Innovation и Ultimate. Не е достапен со Selection. Зимскиот пакет 2 содржи: управувач завиткан во кожа и декорации, прилагодлив ограничувач на брзината, темпомат, далечинско управување на системот за инфозабава, греење на предните седишта и задните седишта (само перничето).

  2Опционално со Selection, Enjoy, Design Line и Innovation. Стандардно со Ultimate.

  3Не е достапно со Selection. Опционално со Enjoy i Design Line. Стандардно со Innovation и Ultimate. Претставува дел од пакетот Park & Go 1 вклучувајќи и помош при паркирање - напред/назад, електрика и греење на надворешни ретровизори (во боја на каросеријата, електрично преклопување).

 • Opel, Grandland X, Premium Luxury, Side View, Hands-Free Liftgate

  ИНТЕЛИГЕНТНА ВРАТА НА БАГАЖНИКОТ.

  Системот за вратата на багажникот со управување со нога1 брзо ја отвора вратата на багажникот со замавнување со стапалотот под задниот браник или притискање на копче.

   

  1 Стандардно со Ultimate. Опционално со Innovation. Не е достапно со Selection, Enjoy и Design Line.
 • Opel, Grandland X, Premium Luxury, Foldable Seats, Trunk

  ПОГОЛЕМ ПРОСТОР ЗА ВАШИТЕ АВАНТУРИ.

  Седиштата FlexFoldTM нудат поделба во сооднос 60/40, како и можност за поставување скии1 за уште поголема разновидност. Плус, само со притискање на копче, багажниот простор од 514 литри може да се зголеми на 1652 литри.

   

  1 Опционално со пакетот Versatility со Selection и Enjoy. Стандардно со Innovation, Design Line и Ultimate.

КОНЕКТИВНОСТ.

СЛЕДНАТА СТАНИЦА - АВАНТУРА.

Проширете си ги границите - без да се загубите. Европскиот континент ви е на дланка со интегрираните 3D мапи на Navi 5.0 IntelliLink1.

 

 • Динамична 3D навигација со сообраќајната услуга TMC
 • База на податоци со интегрирани европски мапи
 • Карактеристики со точки на интерес и попатни карактеристики
 • Гласовно и структурирано внесување на дестинација

 

1Oпционално со Enjoy, Design Line и Innovation.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАПОЛНЕТЕ ГО ВАШИОТ ТЕЛЕФОН - БЕЗ КАБЕЛ.

Нема повеќе кабли со системот за индуктивно безжично полнење на Opel Grandland X1.

 

 • Држачот за безжично полнење е тука да ви помогне со хронично празната батерија на вашиот телефон.
 • Достапен за користење на одредени паметни телефони.

 

Забелешка: За полнење на некои паметни телефони, може да е потребна интегрирана намотка.

 

1Oпционално со Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection. Само за уреди со овозможен PMA или Qi. За проверка на компатибилноста на вашиот уред, контактирајте со вашиот продавач на Opel.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ВРВЕН ЗВУЧЕН СИСТЕМ DENON®1 СО САБВУФЕР.

Секое патување е пропратено со возбудлива песна: планирајте ги вашите со врвниот звучен систем Denon®1 со 8 HiFi звучници и моќен сабвуфер – со отворени или затворени прозорци.

 

1 Oпционално со Innovation и Ultimate со инфозабавниот систем Navi 5.0.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЦЕЛОСНА ИНТЕГРАЦИЈА НА ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН

Беспрекорно поврзување на вашиот паметен телефон преку Apple CarPlayTM1,3 или Android AutoTM2,3 со инфозабавниот систем Navi 5.0 IntelliLink.

 

Пристапете му на вашиот телефон, музика и пораки преку 8-инчниот екран на допир во боја:

 • Пуштање музика
 • Функција за примање е-пошта и гласно читање
 • Пристап до фотографии преку USB
 • Аудио стриминг и хендзфри телефонирање преку Bluetooth®4

 

Лесен пристап до функциите преку систем за гласовно управување, како Apple SiriTM1,3.

 

1Apple CarPlayTM и Apple SiriTM се регистрирани трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапен во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативен систем. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

2Android AutoTM е регистрирана трговска марка Google Inc. Android AutoTM може да не е достапен во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативен систем. Ве молиме посетете ја www.android.com.

3Компатибилноста и функциите може да зависат од вашиот уред и верзијата на ОС. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, посетете ја www.apple.com или www.android.com или контактирајте со вашиот продавач на Opel.

4Bluetooth® е регистрирана трговска марка на Bluetooth SIG inc.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • СЛЕДНАТА СТАНИЦА - АВАНТУРА.

  Проширете си ги границите - без да се загубите. Европскиот континент ви е на дланка со интегрираните 3D мапи на Navi 5.0 IntelliLink1.

   

  • Динамична 3D навигација со сообраќајната услуга TMC
  • База на податоци со интегрирани европски мапи
  • Карактеристики со точки на интерес и попатни карактеристики
  • Гласовно и структурирано внесување на дестинација

   

  1Oпционално со Enjoy, Design Line и Innovation.

 • Opel, Grandland X, Connectivity, Wireless Charging

  НАПОЛНЕТЕ ГО ВАШИОТ ТЕЛЕФОН - БЕЗ КАБЕЛ.

  Нема повеќе кабли со системот за индуктивно безжично полнење на Opel Grandland X1.

   

  • Држачот за безжично полнење е тука да ви помогне со хронично празната батерија на вашиот телефон.
  • Достапен за користење на одредени паметни телефони.

   

  Забелешка: За полнење на некои паметни телефони, може да е потребна интегрирана намотка.

   

  1Oпционално со Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не е достапно со Selection. Само за уреди со овозможен PMA или Qi. За проверка на компатибилноста на вашиот уред, контактирајте со вашиот продавач на Opel.

 • Opel, Grandland X, Connectivity, Sound System, Speaker

  ВРВЕН ЗВУЧЕН СИСТЕМ DENON®1 СО САБВУФЕР.

  Секое патување е пропратено со возбудлива песна: планирајте ги вашите со врвниот звучен систем Denon®1 со 8 HiFi звучници и моќен сабвуфер – со отворени или затворени прозорци.

   

  1 Oпционално со Innovation и Ultimate со инфозабавниот систем Navi 5.0.
 • Opel, Grandland X, Connectivity, Infotainment, IntelliLink

  ЦЕЛОСНА ИНТЕГРАЦИЈА НА ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН

  Беспрекорно поврзување на вашиот паметен телефон преку Apple CarPlayTM1,3 или Android AutoTM2,3 со инфозабавниот систем Navi 5.0 IntelliLink.

   

  Пристапете му на вашиот телефон, музика и пораки преку 8-инчниот екран на допир во боја:

  • Пуштање музика
  • Функција за примање е-пошта и гласно читање
  • Пристап до фотографии преку USB
  • Аудио стриминг и хендзфри телефонирање преку Bluetooth®4

   

  Лесен пристап до функциите преку систем за гласовно управување, како Apple SiriTM1,3.

   

  1Apple CarPlayTM и Apple SiriTM се регистрирани трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и други земји. Apple CarPlayTM може да не е достапен во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативен систем. Ве молиме посетете ја www.apple.com.

  2Android AutoTM е регистрирана трговска марка Google Inc. Android AutoTM може да не е достапен во сите земји и може да зависи од верзијата на вашиот оперативен систем. Ве молиме посетете ја www.android.com.

  3Компатибилноста и функциите може да зависат од вашиот уред и верзијата на ОС. За да ја проверите компатибилноста на вашиот уред, посетете ја www.apple.com или www.android.com или контактирајте со вашиот продавач на Opel.

  4Bluetooth® е регистрирана трговска марка на Bluetooth SIG inc.

ДИНАМИКА НА ВОЗЕЊЕТО.

ГОСПОДА, СТАРТУВАЈТЕ ГО ВАШИОТ МОТОР.

Мотор што може да одговори на вашите потреби– сега можете да го добиете во вашиот Grandland X. Слободно запловете во вашата следна авантура со динамично, глатко и ефикасно возење.

Изберете помеѓу:

 

 • 1,5 дизел, 75 kW (100 КС)
 • 1,5 дизел, 96 kW (130 КС)
 • 2,0 дизел, 130 kW (177 КС)
 • 1,2 Direct Injection Turbo, 96 kW (130 КС)
 • 1,6 Direct Injection Turbo, 133 kW (180 КС)

 

Сите возила се направени од лесни материјали за да се обезбеди оптимален погон.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЗГОЛЕМЕТЕ ЈА БРЗИНАТА: 8-СТЕПЕН АВТОМАТСКИ ПРЕНОС.

Ако го изберете екстра-глаткиот автоматски пренос1, ќе имате придобивки од следново:

 

 • Технологијата на брзо менување1 нуди едно од најбрзите менувања на брзини на пазарот.
 • Оптимизирани внатрешни триења1 за подобрена ефикасност.
 • Подобрениот пренос1 го прави возењето поглатко и ги намалува вибрациите при мирување.

 

Сите мотори се исто така достапни со 6-брзински рачен пренос. Дефинитивно ќе го пронајдете возењето што ви одговара на вашиот личен стил на возење.

 

1Optional

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СЕКОГАШ СО ДОБРО ТРИЕЊЕ.

Контролата на триењето1 ви овозможува триење на оптимално ниво – без разлика на површината. Песок, кал или снег? Изберете еден од петте режими на тркалата и оставете го Grandland X да го заврши останатото:

 

 • Стандардна ESC (електронска контрола на стабилноста)
 • Снег
 • Секакви терени
 • Песок
 • ИСКЛУЧЕНО ESC

 

1IntelliGrip е дел од пакетот All Road и не може да се купи посебно. Не е достапно со Selection

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ГОСПОДА, СТАРТУВАЈТЕ ГО ВАШИОТ МОТОР.

  Мотор што може да одговори на вашите потреби– сега можете да го добиете во вашиот Grandland X. Слободно запловете во вашата следна авантура со динамично, глатко и ефикасно возење.

  Изберете помеѓу:

   

  • 1,5 дизел, 75 kW (100 КС)
  • 1,5 дизел, 96 kW (130 КС)
  • 2,0 дизел, 130 kW (177 КС)
  • 1,2 Direct Injection Turbo, 96 kW (130 КС)
  • 1,6 Direct Injection Turbo, 133 kW (180 КС)

   

  Сите возила се направени од лесни материјали за да се обезбеди оптимален погон.

 • Opel, Grandland X, Driving Dynamics, Gear Shift

  ЗГОЛЕМЕТЕ ЈА БРЗИНАТА: 8-СТЕПЕН АВТОМАТСКИ ПРЕНОС.

  Ако го изберете екстра-глаткиот автоматски пренос1, ќе имате придобивки од следново:

   

  • Технологијата на брзо менување1 нуди едно од најбрзите менувања на брзини на пазарот.
  • Оптимизирани внатрешни триења1 за подобрена ефикасност.
  • Подобрениот пренос1 го прави возењето поглатко и ги намалува вибрациите при мирување.

   

  Сите мотори се исто така достапни со 6-брзински рачен пренос. Дефинитивно ќе го пронајдете возењето што ви одговара на вашиот личен стил на возење.

   

  1Optional

 • Opel, Grandland X, Driving Dynamics, Grip Control

  СЕКОГАШ СО ДОБРО ТРИЕЊЕ.

  Контролата на триењето1 ви овозможува триење на оптимално ниво – без разлика на површината. Песок, кал или снег? Изберете еден од петте режими на тркалата и оставете го Grandland X да го заврши останатото:

   

  • Стандардна ESC (електронска контрола на стабилноста)
  • Снег
  • Секакви терени
  • Песок
  • ИСКЛУЧЕНО ESC

   

  1IntelliGrip е дел од пакетот All Road и не може да се купи посебно. Не е достапно со Selection

ДОДАТНА ОПРЕМА.

Со оригиналната дополнителна опрема на Opel, изразете се себе си и искористете го потенцијалот на вашето возило.

Дизајнирана и тестирана за вашиот Opel.

 

Сликите може да се разликуваат од производите што се продаваат.

Држач FlexConnect за iPad (2/3/4)
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Решетка за товар
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Кровна кутија Opel
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Спортски педали
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Детско седиште
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Маса на преклопување FlexConnect
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ

МОДЕЛИ.