Skip To Content
Детали за возилото

Opel Corsa – детали за возилото

Одлуката за купување или закуп на нов автомобил е важен чекор. На оваа страница ќе најдете корисни информации кои ќе Ви помогнат да разберете како Corsa се вклопува во Вашиот живот и гаража.


Бои

Внатрешност

Надворешни димензии
Меѓуоскино растојание (mm)
2538
Вкупна должина (mm)
4060
Висина без товар (mm)
1435
Ширина со преклопени/не преклопени ретровизори (mm)
1960/1765
Радиус на вртење (ѕид до ѕид / раб до раб) (m)
10,74

Внатрешни димензии
Волумен на багажен/товарен простор (ECIE - метода на мерење) (I)
309

Тежина и товар
Тежина на возилото
1055-1233
Капацитет на резервоарот за гориво (l)
40-44
Макс. тежина на влечење со сопирачки / без сопирачки (12 % наклон) (kg)
500-1200
Вкупна дозволена тежина (kg)
1550-1660