Skip To Content
Преглед

Новата Corsa

Новата Corsa


Вратете ја забавата во возењето! Изберете помеѓу бензински, хибриден и 100% електричен мотор.

 

Новата Opel Corsa ја комбинира секојдневната забава во возењето со победничкиот дизајн, технологијата која е карактеристична за возилата од повисоките сегменти и ефикасните опции за погон, за да се воодушевите при секое патување!


102-122 
Емисија на CO2 (комбинирано)*
4.4 – 5.4 l/100km
Потрошувачка на гориво (комбинирано) во l/100km според WLTP*
8.7  сек.
0 – 100 km/h


Смела и елегантна од секој агол


Погледнете ја во Вашата омилена боја

Погледнете во внатрешноста

Иднината е електрична
Откријте ја новата Corsa Electric. Перформанси без компромиси. Дали сте подготвени за промена?

Смел и елегантен дизајн
Се издвојува од останатите!
Динамична, прогресивна и со живописен дух, новата Opel Corsa гарантира дека секогаш ќе пристигнете со стил без разлика на дестинацијата!
Напредна технологија
Мала по димензии но преполна со технологија!
Новата Opel Corsa е преполна со најнова технологија карактеристична за автомобилите од повисоките сегменти, од најдобро осветлување во својата класа до напредни функции за помош при возење, правејќи го Вашето патување побезбедно, поедноставно и попријатно! 
Удобност во внатрешноста
Карактеристики од премиум класата
Со функции како што се масажа на седишта, влегување без клуч и панорамски стаклен кров, што повеќе би можеле да побарате?  
Динамично возење
Дизајнирана за Вас
Новата Opel Corsa е дизајнирана за перформанси, ефикасност и забава во возењето, што значи дека без разлика каде патувате ќе пристигнете со насмевка на лицето! 
Напредно поврзување
Секогаш поврзани!
Новата Opel Corsa е дизајнирана имајќи ја предвид иднината, беспрекорно интегрирајќи го Вашиот физички и дигитален живот преку напредните функции за поврзување.
Дополнителна опрема
Добијте повеќе од Вашиот автомобил!
Ви нудиме прилагодена дополнителна опрема за да го подобрите индивидуалното возачко искуство во Вашата Opel Corsa, а и подобро да го заштитите Вашиот автомобил.

Кој модел е вистинскиот за Вас?

 

 
 

Corsa-e Edition

Висококвалитетно почетно ниво на опременост. Едноставно електрична.

 

  • АС 3-фазен вграден полнач)
  • Автоматки клима уредl
  • Пакет Sight & Light вкл. автоматски светла и бришачиs
  • Електрохроматски ретровизорc
  • Автоматско сопирање во итни случаи, базирано на радар (ноќне и велосипеди)
  • Стартување без клуч и електрична паркирна сопирачка


Opel Corsa. 100% забавно возење. 
Што чекате? Конфигурирајте го својот совршен модел на Corsa сега!

1 Please insert consumption values and/or local footnote here.

2 Please insert consumption values and/or local footnote here.