Преглед

Movano van

ОД 27.739 €

Со носивост и флексибилност водечки во класата, ова е најновото комбе со ергономски оптимизиран ентериер со фокус на удобноста на возачот.

Со носивост и флексибилност водечки во класата, ова е најновото комбе со ергономски оптимизиран ентериер со фокус на удобноста на возачот.

Крајната работна сила со бескрајни опции за конверзија, одлична економија и ниски оперативни трошоци.

Со широк опсег на типови на каросерија за сите кориснички профили, достапен со погон и на предни и и на задни тркала, ова комбе нуди одлична економичност и ниски оперативни трошоци.

EDITION.

НОВИОТ ПАКЕТ MOVANO EDITION.

Новиот пакет Movano Edition е достапен за Movano Van. Стандардните карактеристики како клима уред, паркирен пилот, темпомат и навигацијата Navi 50 IntelliLink гарантираат максимална удобност и безбедност секој пат кога патувате со вашето комбе.

 

Стандардните карактеристики на пакетот Edition вклучуваат:

 

 • Рачен клима уред
 • Паркирен пилот назад
 • Навигација Navi 50 IntelliLink
 • Темпомат
 • Држач за мобилен телефон
 • Седиште за возачот со поддршка за 'рбетот
 • Патосници-теписон
 • Мултифункционална двојна клупа-седиште
 • Акустичен панел на преградата
 • Патен компјутер
 • Воздушно перниче за совозач
 • Светла за магла
 • Автоматски предни светла
 • Автоматски бришачи на ветробранското стакло
 • Целосни капаци на тркалата
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • НОВИОТ ПАКЕТ MOVANO EDITION.

  Новиот пакет Movano Edition е достапен за Movano Van. Стандардните карактеристики како клима уред, паркирен пилот, темпомат и навигацијата Navi 50 IntelliLink гарантираат максимална удобност и безбедност секој пат кога патувате со вашето комбе.

   

  Стандардните карактеристики на пакетот Edition вклучуваат:

   

  • Рачен клима уред
  • Паркирен пилот назад
  • Навигација Navi 50 IntelliLink
  • Темпомат
  • Држач за мобилен телефон
  • Седиште за возачот со поддршка за 'рбетот
  • Патосници-теписон
  • Мултифункционална двојна клупа-седиште
  • Акустичен панел на преградата
  • Патен компјутер
  • Воздушно перниче за совозач
  • Светла за магла
  • Автоматски предни светла
  • Автоматски бришачи на ветробранското стакло
  • Целосни капаци на тркалата

ДИЗАЈН.

MOVANO. НИЕДНА РАБОТА НЕ Е ПРЕГОЛЕМА.

Запознајте се со Opel Movano. Големо комбе што е дизајнирано, конструирано и направено за вас и вашите деловни потреби. Со повеќе верзии, поголема удобност за возачот и посилен од кога било до сега.

 

Opel Movano е ѕвездата во светот на комбињата. Доаѓа со:

 

 • Широк став, истакнати лакови на тркалата и општа елеганција.
 • Врати што се отвораат широко
 • Импресивен избор на варијанти, основи на тркалата, тежини и висини на товар. 
 • Паметен дизајн, одлична економичност и перформанси
 • Удобност водечка во класата
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

УДОБНОСТ КАКО ВО АВТОМОБИЛ ЗА ВРЕДНИ РАБОТНИЦИ.

Кабината на Opel Movano е оптимизирана за подвижни работници. Оваа практична кабина е опремена со изненадувачка количина на напредни карактеристики и корисен простор за складирање.

 

Movano ја подига границата за дизајн на кабина и притоа нуди практична, добро опремена околина за возачот и удобност како во автомобил.

 

 • Лесен пристап со брзо прилагодливи седишта и управување
 • Практично складирање за бележници, алатки, компјутери, опрема за лична безбедност и многу повеќе
 • Управувач прилагодлив по висина
 • Седиште за возачот прилагодливо по висина
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАМЕТНА ПОНУДА НА БОИ

Со максимум 100 специјални бои1 од кои можете да бирате, вашиот Movano може да биде направен по мерка да биде одраз на вашето деловно брендирање - поефективно од која било деловна картичка или налепница.

 

1Oпционално

 • MOVANO. НИЕДНА РАБОТА НЕ Е ПРЕГОЛЕМА.

  Запознајте се со Opel Movano. Големо комбе што е дизајнирано, конструирано и направено за вас и вашите деловни потреби. Со повеќе верзии, поголема удобност за возачот и посилен од кога било до сега.

   

  Opel Movano е ѕвездата во светот на комбињата. Доаѓа со:

   

  • Широк став, истакнати лакови на тркалата и општа елеганција.
  • Врати што се отвораат широко
  • Импресивен избор на варијанти, основи на тркалата, тежини и висини на товар. 
  • Паметен дизајн, одлична економичност и перформанси
  • Удобност водечка во класата
 • Opel, Movano Van, design, interior

  УДОБНОСТ КАКО ВО АВТОМОБИЛ ЗА ВРЕДНИ РАБОТНИЦИ.

  Кабината на Opel Movano е оптимизирана за подвижни работници. Оваа практична кабина е опремена со изненадувачка количина на напредни карактеристики и корисен простор за складирање.

   

  Movano ја подига границата за дизајн на кабина и притоа нуди практична, добро опремена околина за возачот и удобност како во автомобил.

   

  • Лесен пристап со брзо прилагодливи седишта и управување
  • Практично складирање за бележници, алатки, компјутери, опрема за лична безбедност и многу повеќе
  • Управувач прилагодлив по висина
  • Седиште за возачот прилагодливо по висина
 • Opel, Movano Van, design, colours

  ПАМЕТНА ПОНУДА НА БОИ

  Со максимум 100 специјални бои1 од кои можете да бирате, вашиот Movano може да биде направен по мерка да биде одраз на вашето деловно брендирање - поефективно од која било деловна картичка или налепница.

   

  1Oпционално

ЕФИКАСНОСТ ВО ВОЗЕЊЕТО.

ПЕТ ЕФИКАСНИ ОПЦИИ НА МОЌ.

Изберете помеѓу напредните Turbo и BiTurbo дизел мотори со вредниот вртежен момент, економичната потрошувачка и ниските издувувања.

 

Movano доаѓа во девет суперефикасни дизел варијанти со 6-брзински рачен или автоматски пренос Easytronic®. Што и да ви треба, Movano нуди вредни, ефикасни опции за да го опремите.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СО НАМАЛЕНИ ТРОШОЦИ И ИЗДУВУВАЊЕ.

Дизел моторите на Movano нудат висок вртежен момент со понизок број на вртежи и намалени потрошувачка на гориво и издувување. Старт/стоп и технологиите за заштеда на гориво како што е ECO-режимот се исто така достапни.

 

Movano е опремен со системот старт/стоп1, што ги намалува издувувањата и потрошувачката на гориво на нула кога и да застанете. Со погонот на предни и на задни тркала и разновидност од три мотори со моќност од 110 КС па сѐ до 170 КС, Movano ги намалува трошоците за гориво и издувувањата. Со ECO-режимот, Movano ја оптимизира потрошувачката на гориво. Тој влијае на

 

 • Моќта на моторот и вртежниот момент
 • Забрзувањето
 • Индикаторот за промена на брзината
 • Греењето
 • Климатизацијата
 • Електричната потрошувачка

 

1Достапно само со одредени мотори.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПРОФИТ ОД НИСКИТЕ ТРОШОЦИ ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ.

Дизајниран да ви овозможи долготрајна стабилна услуга со минимално неопходно одржување, Movano овозможува ниски вкупни трошоци за сопствениците преку комбинација на карактеристики што заштедуваат пари.

 

Ниското издувување ги намалува вашите даноци и вашето влијание на животната средина. 

 

Мрежата низ цела Европа со повеќе од 3000 професионални сервисни точки е тука за вас и вашиот Movano. По потреба, вашиот Movano може да биде опремен со оригинални резервни делови на Opel за гарантирани оптимални перформанси.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДИГИТАЛЕН ТАХОГРАФ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВОЗЕН ПАРК.

Прецизно го запишува и пресметува времето за возење и одмор, овозможувајќи податоците за управување со возниот парк да се анализираат. Лесен за ракување од страна на возачот.
 • ПЕТ ЕФИКАСНИ ОПЦИИ НА МОЌ.

  Изберете помеѓу напредните Turbo и BiTurbo дизел мотори со вредниот вртежен момент, економичната потрошувачка и ниските издувувања.

   

  Movano доаѓа во девет суперефикасни дизел варијанти со 6-брзински рачен или автоматски пренос Easytronic®. Што и да ви треба, Movano нуди вредни, ефикасни опции за да го опремите.
 • Opel, Movano Van, cost of ownership, consumption & emissions

  СО НАМАЛЕНИ ТРОШОЦИ И ИЗДУВУВАЊЕ.

  Дизел моторите на Movano нудат висок вртежен момент со понизок број на вртежи и намалени потрошувачка на гориво и издувување. Старт/стоп и технологиите за заштеда на гориво како што е ECO-режимот се исто така достапни.

   

  Movano е опремен со системот старт/стоп1, што ги намалува издувувањата и потрошувачката на гориво на нула кога и да застанете. Со погонот на предни и на задни тркала и разновидност од три мотори со моќност од 110 КС па сѐ до 170 КС, Movano ги намалува трошоците за гориво и издувувањата. Со ECO-режимот, Movano ја оптимизира потрошувачката на гориво. Тој влијае на

   

  • Моќта на моторот и вртежниот момент
  • Забрзувањето
  • Индикаторот за промена на брзината
  • Греењето
  • Климатизацијата
  • Електричната потрошувачка

   

  1Достапно само со одредени мотори.

 • Opel, Movano Van, cost of ownership, operating costs

  ПРОФИТ ОД НИСКИТЕ ТРОШОЦИ ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ.

  Дизајниран да ви овозможи долготрајна стабилна услуга со минимално неопходно одржување, Movano овозможува ниски вкупни трошоци за сопствениците преку комбинација на карактеристики што заштедуваат пари.

   

  Ниското издувување ги намалува вашите даноци и вашето влијание на животната средина. 

   

  Мрежата низ цела Европа со повеќе од 3000 професионални сервисни точки е тука за вас и вашиот Movano. По потреба, вашиот Movano може да биде опремен со оригинални резервни делови на Opel за гарантирани оптимални перформанси.

 • Opel, Movano, Driving Efficiency, Consumption & Emissions

  ДИГИТАЛЕН ТАХОГРАФ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ВОЗЕН ПАРК.

  Прецизно го запишува и пресметува времето за возење и одмор, овозможувајќи податоците за управување со возниот парк да се анализираат. Лесен за ракување од страна на возачот. 

ТОВАР.

КАПАЦИТЕТ ЗА ТОВАР ПО ИЗБОР.

Што и да треба да носите, Movano може да ги исполни вашите очекувања. Капацитетот на товарот изнесува од 8 до 22 m3, со простор за товарење на макс 5 евро-палети во верзијата со погон на задните тркала.

 

Movano нуди разновидност на капацитетот за товар:

 

 • Вкупен товарен простор од 22 m3
 • Носивост до 2125 kg
 • Максимална должина на основата за доварење до 4,3 m
 • Широк опсег на отворање на задните врати од 270°
 • Странично отворање од 1270 mm
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДЕЛ ЗА ТОВАРЕЊЕ И ЗАШТИТА НА ТОВАРОТ.

Можете да го прицврстите вашиот товар брзо и стабилно со стандардните алки за врзување, монтирани на подот. Заштитните панели на подот и ѕидовите се исто така достапни.

 

Цврстата метална преграда за заштита на патниците е стандардна опрема. Во однос на внатрешна заштита и сигурно процврстување на товарот, можете да избирате од:

 

 • Дрвени странични панели со половина или цела висина1
 • Нелизгачки дрвен под, обложен со смола, што тешко се троши со употреба1
 • Широк избор на дополнителна опрема за прицврстување и заштита на товар1

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

КУКИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ.

Movano нуди капацитет за влечење од максимум 3,5 t1 во зависност од варијантата.

 

1Oпционално

 

Movano може да се опреми со една од две достапни куки за влечење:

 

 • Топка за поврзување за нормални приколки
 • Кука за влечење на тежок товар со прицврстување со четири дупки1
 • Електричен адаптер со 7- или 13-пинови1

 

1Достапно како дополнителна опрема.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • КАПАЦИТЕТ ЗА ТОВАР ПО ИЗБОР.

  Што и да треба да носите, Movano може да ги исполни вашите очекувања. Капацитетот на товарот изнесува од 8 до 22 m3, со простор за товарење на макс 5 евро-палети во верзијата со погон на задните тркала.

   

  Movano нуди разновидност на капацитетот за товар:

   

  • Вкупен товарен простор од 22 m3
  • Носивост до 2125 kg
  • Максимална должина на основата за доварење до 4,3 m
  • Широк опсег на отворање на задните врати од 270°
  • Странично отворање од 1270 mm
 • Opel, Movano Van, cargo, features

  ДЕЛ ЗА ТОВАРЕЊЕ И ЗАШТИТА НА ТОВАРОТ.

  Можете да го прицврстите вашиот товар брзо и стабилно со стандардните алки за врзување, монтирани на подот. Заштитните панели на подот и ѕидовите се исто така достапни.

   

  Цврстата метална преграда за заштита на патниците е стандардна опрема. Во однос на внатрешна заштита и сигурно процврстување на товарот, можете да избирате од:

   

  • Дрвени странични панели со половина или цела висина1
  • Нелизгачки дрвен под, обложен со смола, што тешко се троши со употреба1
  • Широк избор на дополнителна опрема за прицврстување и заштита на товар1

   

  1Oпционално

 • Opel, Movano Van, cargo, features

  КУКИ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ.

  Movano нуди капацитет за влечење од максимум 3,5 t1 во зависност од варијантата.

   

  1Oпционално

   

  Movano може да се опреми со една од две достапни куки за влечење:

   

  • Топка за поврзување за нормални приколки
  • Кука за влечење на тежок товар со прицврстување со четири дупки1
  • Електричен адаптер со 7- или 13-пинови1

   

  1Достапно како дополнителна опрема.

ИНОВАЦИИ.

АВТОМАТСКИ ЈА ЗГОЛЕМУВААТ ВИДЛИВОСТА.

Намалете го одвлекувањето на вниманието на возачот и зголемете ја безбедноста со автоматските предни светла и бришачи1. Системот моментално реагира на промена на светлосните и временските услови.

 

1Oпционално

 

Изберете го пакетот за осветлување1 за следнава помошна опрема за видливост:

 

 • Автоматски предни светла и бришачи на ветробранското стакло
 • Предни светла за магла
 • Осветленост од врата до врата
 • Статично аголно светло

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ВО ВАШАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА ТРКАЛА.

Ако го користите вашиот Opel Movano и како подвижна канцеларија, ќе ви се допадне опцијата за преклопување на средишното седиште што вклучува вртлива масичка за лаптоп-компјутерот на возачот1.

 

Movano ви нуди многу опции кои ви помагаат да се организирате.

 

 • Седиште за возачот со потпирач за раката и поддршка за 'рбетот
 • Двојно патничко седиште со простор за складирање и централно седиште на преклопување1
 • Вртлива масичка за лаптоп-компјутер1
 • Интегриран држач за документи што се преклопува на контролната табла

 

1Optional

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • АВТОМАТСКИ ЈА ЗГОЛЕМУВААТ ВИДЛИВОСТА.

  Намалете го одвлекувањето на вниманието на возачот и зголемете ја безбедноста со автоматските предни светла и бришачи1. Системот моментално реагира на промена на светлосните и временските услови.

   

  1Oпционално

   

  Изберете го пакетот за осветлување1 за следнава помошна опрема за видливост:

   

  • Автоматски предни светла и бришачи на ветробранското стакло
  • Предни светла за магла
  • Осветленост од врата до врата
  • Статично аголно светло

   

  1Oпционално

 • Opel, Movano Van, innovation, office bench

  ВО ВАШАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА ТРКАЛА.

  Ако го користите вашиот Opel Movano и како подвижна канцеларија, ќе ви се допадне опцијата за преклопување на средишното седиште што вклучува вртлива масичка за лаптоп-компјутерот на возачот1.

   

  Movano ви нуди многу опции кои ви помагаат да се организирате.

   

  • Седиште за возачот со потпирач за раката и поддршка за 'рбетот
  • Двојно патничко седиште со простор за складирање и централно седиште на преклопување1
  • Вртлива масичка за лаптоп-компјутер1
  • Интегриран држач за документи што се преклопува на контролната табла

   

  1Optional

КОНЕКТИВНОСТ.

ИНТЕЛИГЕНТНА НАВИГАЦИЈА И ИНФОЗАБАВА.

Navi 50 IntelliLink1 ви дава прецизна и достапна навигација заедно со радио систем со модерни решенија за конективност.

 

1Oпционално

 

Клучните карактеристики вклучуваат:

 

 • 7-инчен екран на допир во боја
 • Поврзување преку Bluetooth®
 • Контроли вградени во управувачот
 • Поврзување преку USB
 • Аудио-стриминг преку Bluetooth®
 • Дигитално радио1
 • Мапи за Европа 
 • Предупредувања за ограничување на брзината преко навигацискиот систем

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОНЛАЈН НАВИГАЦИЈАТА ВИ ПОМАГА ДА СТЕ НА ВРЕМЕ.

Премиум системот Navi 80 IntelliLink1 има 7-инчен екран на допир во боја, напредно гласовно управување и бесплатни услуги во живо преку TomTom за сообраќајни информации во реално време и многу повеќе.

 

1Oпционално

 

IntelliLink1 ги интегрира функциите и поставките на вашиот паметен телефон во вашиот Movano.

 

 • CD-плеер
 • Bluetooth® за аудио стриминг и хендзфри управување со телефонот
 • Aux-in и USB за универзални уреди
 • 7-инчен екран на допир во боја, поставување на максимум 60 фаворити како телефонски контакти, плејлисти, радио станици, адреси, итн.
 • Гласовно управување за телефон, аудио и навигација
 • Гласно читање на СМС пораки
 • Разгледување на слики/видеа преку USB
 • Android Auto2

 

1Oпционално

2Android е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапен во сите земји и може да зависи од вашата верзија на оперативниот систем. Ве молиме посетете ја www.android.comom

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ВКЛУЧЕТЕ, НАПОЛНЕТЕ И ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ.

Вклучете и пуштете. Сите системи за инфозабава на Movano се опремени со поврзување преку аux-in и USB како стандардна опрема.

 

Приклучоците за aux-in и USB дозволуваат поврзување на мобилни дигитални уреди со звучниците во возилото. Поврзаните уреди можат да се контролираат далечински. Системот CD 16 BT USB нуди два USB-приклучоци за поврзување и пренос на дигитално радио (DAB)1.

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ИНТЕЛИГЕНТНА НАВИГАЦИЈА И ИНФОЗАБАВА.

  Navi 50 IntelliLink1 ви дава прецизна и достапна навигација заедно со радио систем со модерни решенија за конективност.

   

  1Oпционално

   

  Клучните карактеристики вклучуваат:

   

  • 7-инчен екран на допир во боја
  • Поврзување преку Bluetooth®
  • Контроли вградени во управувачот
  • Поврзување преку USB
  • Аудио-стриминг преку Bluetooth®
  • Дигитално радио1
  • Мапи за Европа 
  • Предупредувања за ограничување на брзината преко навигацискиот систем

   

  1Oпционално

 • Opel, Movano, Connectivity, Navi 80 IntelliLink

  ОНЛАЈН НАВИГАЦИЈАТА ВИ ПОМАГА ДА СТЕ НА ВРЕМЕ.

  Премиум системот Navi 80 IntelliLink1 има 7-инчен екран на допир во боја, напредно гласовно управување и бесплатни услуги во живо преку TomTom за сообраќајни информации во реално време и многу повеќе.

   

  1Oпционално

   

  IntelliLink1 ги интегрира функциите и поставките на вашиот паметен телефон во вашиот Movano.

   

  • CD-плеер
  • Bluetooth® за аудио стриминг и хендзфри управување со телефонот
  • Aux-in и USB за универзални уреди
  • 7-инчен екран на допир во боја, поставување на максимум 60 фаворити како телефонски контакти, плејлисти, радио станици, адреси, итн.
  • Гласовно управување за телефон, аудио и навигација
  • Гласно читање на СМС пораки
  • Разгледување на слики/видеа преку USB
  • Android Auto2

   

  1Oпционално

  2Android е трговска марка на Google Inc. Android AutoTM може да не е достапен во сите земји и може да зависи од вашата верзија на оперативниот систем. Ве молиме посетете ја www.android.comom

 • Opel, Movano Van, infotainment, Auxiliary input (aux-in) and USB connection

  ВКЛУЧЕТЕ, НАПОЛНЕТЕ И ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ.

  Вклучете и пуштете. Сите системи за инфозабава на Movano се опремени со поврзување преку аux-in и USB како стандардна опрема.

   

  Приклучоците за aux-in и USB дозволуваат поврзување на мобилни дигитални уреди со звучниците во возилото. Поврзаните уреди можат да се контролираат далечински. Системот CD 16 BT USB нуди два USB-приклучоци за поврзување и пренос на дигитално радио (DAB)1.

   

  1Oпционално

БЕЗБЕДНОСТ.

ОСТАНЕТЕ ВО ЛЕНТАТА.ОСТАНЕТЕ НА ВИСТИНСКИОТ ПАТ.

Системот за предупредување при напуштање на лента1 ги детектира промените на лента и ве предупредува доколку ненамерно застраните од лентата преку визуелни и акустични сигнали.

 

1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

ПОДОБРЕН ВИДИК.

Системот за помош со долги светла1 автоматски се префрлува на кратки светла кога ќе детектира возила што се пред вас или доаѓаат од спротивна насока, или при посебни временски услови.

 

1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

ЗАКЛУЧЕТЕ НЕПРОБОЈНО И ОСИГУРИТЕ СЕ СО АЛАРМИ.

Movano може да биде опремен со фабрички инсталирани непробојни брави1 за дополнителна сигурност.

 

1Oпционално

 

Непробојните брави1 спречуваат кабинските врати да се отвораат без клуч со механичко заклучување на копчињата на вратите.

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ЕЛЕКТРОНСКА ПРОГРАМА ЗА СТАБИЛНОСТ (ESP® ).

ESP® масивно ја зголемува стабилноста и безбедноста. Стандардна опрема на секој Movano и вклучува систем за помош при тргнување на нагорнина, програма за стабилност на приколка и режим на подобрено триење.

 

Стандардна опрема на сите модели на Movano, ESP-плус ја намалува реакцијата на педалата за гас и ја варира силата на сопирање на секое од тркалата кога ќе детектира нерамномерно возење, со што го држи возилото да се движи во правата насока. 

Доколку контролите за триење осетат недостаток на триење за време на забрзувањето, тие реагираат да обезбедат максимален контакт помеѓу површината на патот и гумите. Системот исто така има дополнителни придобивки од функцијата за помош при тргнување на нагорнина и програмата за стабилност на приколка.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

БЕЗБЕДНОСТА Е ПРИМАРНА НА РАБОТА И НА ПАТ.

Безбедноста е секогаш наш приоритет. Затоа стандардната и опционалната безбедносна опрема на Movano е значителна.

 

Како стандардна опрема во Movano се вклучени ESP®, ABS, воздушно перниче на возачот и безбедносни појаси со три точки на врзување за сите патници. Одличната стабилност на силен ветер и погледот со оптимизиран видик на патот го прават бизнисот побезбеден и лесен. Другите карактеристики се:

 

 • Предно воздушно перниче за совозачот1
 • Странични воздушни перничиња1
 • Автоматски предни светла и бришачи за ветробранското стакло1
 • Статични аголни светла1

 

1Oпционално

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАРКИРАЊЕТО Е СЕГА ПОЛЕСНО.

Сензорите за паркирање1 активираат звучно предупредување за да се избегне случајна штета при враќање наназад.

 

1Oпционално

 • ОСТАНЕТЕ ВО ЛЕНТАТА.ОСТАНЕТЕ НА ВИСТИНСКИОТ ПАТ.

  Системот за предупредување при напуштање на лента1 ги детектира промените на лента и ве предупредува доколку ненамерно застраните од лентата преку визуелни и акустични сигнали.

   

  1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

 • Opel, Movano, Safety, High and Low Beam Assist

  ПОДОБРЕН ВИДИК.

  Системот за помош со долги светла1 автоматски се префрлува на кратки светла кога ќе детектира возила што се пред вас или доаѓаат од спротивна насока, или при посебни временски услови.

   

  1Достапен е само со пакетот за напредна помош за безбедност.

 • Opel, Movano Van, safety, security

  ЗАКЛУЧЕТЕ НЕПРОБОЈНО И ОСИГУРИТЕ СЕ СО АЛАРМИ.

  Movano може да биде опремен со фабрички инсталирани непробојни брави1 за дополнителна сигурност.

   

  1Oпционално

   

  Непробојните брави1 спречуваат кабинските врати да се отвораат без клуч со механичко заклучување на копчињата на вратите.

   

  1Oпционално

 • Opel, Movano, Safety, ESP

  ЕЛЕКТРОНСКА ПРОГРАМА ЗА СТАБИЛНОСТ (ESP® ).

  ESP® масивно ја зголемува стабилноста и безбедноста. Стандардна опрема на секој Movano и вклучува систем за помош при тргнување на нагорнина, програма за стабилност на приколка и режим на подобрено триење.

   

  Стандардна опрема на сите модели на Movano, ESP-плус ја намалува реакцијата на педалата за гас и ја варира силата на сопирање на секое од тркалата кога ќе детектира нерамномерно возење, со што го држи возилото да се движи во правата насока. 

  Доколку контролите за триење осетат недостаток на триење за време на забрзувањето, тие реагираат да обезбедат максимален контакт помеѓу површината на патот и гумите. Системот исто така има дополнителни придобивки од функцијата за помош при тргнување на нагорнина и програмата за стабилност на приколка.

 • Opel, Movano Van, safety, passengers safety and airbags

  БЕЗБЕДНОСТА Е ПРИМАРНА НА РАБОТА И НА ПАТ.

  Безбедноста е секогаш наш приоритет. Затоа стандардната и опционалната безбедносна опрема на Movano е значителна.

   

  Како стандардна опрема во Movano се вклучени ESP®, ABS, воздушно перниче на возачот и безбедносни појаси со три точки на врзување за сите патници. Одличната стабилност на силен ветер и погледот со оптимизиран видик на патот го прават бизнисот побезбеден и лесен. Другите карактеристики се:

   

  • Предно воздушно перниче за совозачот1
  • Странични воздушни перничиња1
  • Автоматски предни светла и бришачи за ветробранското стакло1
  • Статични аголни светла1

   

  1Oпционално

 • Opel, Movano Van, safety, ADAS systems

  ПАРКИРАЊЕТО Е СЕГА ПОЛЕСНО.

  Сензорите за паркирање1 активираат звучно предупредување за да се избегне случајна штета при враќање наназад.

   

  1Oпционално

ДОДАТНА ОПРЕМА - НАПРАВЕНА ПО ВАША МЕРКА

Со оригиналната додатна опрема на Opel, изразете се себе си и целосно искористете ги придобивките од вашето возило. Дизајнирана и тестирана за вашиот Opel.

 

Сликите може да се разликуваат од производот на продажба.

Премиум покривка на седиштата
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Патосници за секое време
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Заштитна решетка на страничните прозори
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Задна камера
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Кука за влечење - топка, шипка
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Кровен носач
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ