Skip To Content
Corsa модели

Opel Corsa

Изберете го вашиот Corsa модел

Corsa

Откријте ја Opel Corsa - германски градски автомобил подготвен за иднината, комбинација на забава при секојдневно возење со возбудливата технологија од големите автомобили. Избор помеѓу бензински и дизел мотори со мануелен и автоматски менувач. Достапно со иновативни функции како Intelli-Lux LED® Matrix светла, безбедносни системи со предна камера или камера за возење наназад и уживајте во врвната удобност, на пр. современите инфо-забавни системи или ергономските активни седишта. 

 

  • Надворешни димензии: Вкупна должина 4,060 mm, висина без товар 1,433 mm, ширина 1,960 mm
  • Волумен на багажникот / товарен простор: 309
  • Искуство при возење: 174 km/h – 208 km/h максимална брзина
 
Прикажи детали
Corsa-e

Откријте ја новата, 100% електрична Corsa-e - германски градски автомобил подготвен за иднината со импресивен опсег, брзо полнење и минимален звук при максимална моќност. Достапна со електричен мотор и целосно електричен менувач и иновативни функции како што се Intelli-Lux LED® Matrix светлата, безбедносните системи со предна камера, камерата за возење наназад, современите инфо-забавно системи  и ергономски активни седишта.

 

  • Надворешни димензии: Вкупна должина 4,060 mm, висина без товар 1,433 mm, ширина 1,960 mm
  • Волумен на багажикот / товарен простор: 267 l
  • Искуство при возење: 150 km/h максимална брзина, 352 km (WLTP)* опсег без повторно полнење

 

* Податоци за опсегот Opel Corsa-e (комбинирано) 329 km до 352 km (во зависност од опремaта), утврдени според методологијата на WLTP тестот (Р (ЕС) бр. 715/2007, Р (ЕУ) бр. 2017/1151. Секојдневната употреба може да се разликува и зависи од различни фактори. Особено: личниот стил на возење, карактеристиките на патот, надворешната температура, греењето / клима уредот, пред-климатизација. 

 

 
Прикажи детали

Сакате да дознаете повеќе?

Секогаш добро информиран 

Ког возите Opel Corsa овозможува забавно возење со технологијата од големите автомобили. Ние сме тука за да Ви помогнеме при купувањето, а нашите експерти во Opel Bank ќе Ве известат за сите аспекти на финансирање, изнајмување или услуга.