Skip To Content
Multimedia (Astra, Insignia)

Multimedia со 7-инчен екран на допир

Интеграција на паметен телефон преку Apple Carplay™ или Android Auto™

Multimedia за Astra и Insignia го спојува вашиот паметен телефон со вашиот автомобил и обезбедува вредни функции за безбедно и забавно возење. Тука можете брзо да најдете информации за инфозабавниот систем Opel Multimedia.

Карактеристики

Аудио:

  • Стандардно радио AM/FM и опционално радио DAB+
  • Пуштање музика преку USB, Bluetooth®, Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM1

 

Телефон:

  • Интерфејс Bluetooth® за хендзфри разговори
  • Пристап до телефонски именик и листа на повици

 

Интеграција на паметен телефон преку Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM1:

Прикажува одредени апликации и карактеристики на екранот на возилото, како што се:

  • Мапи
  • Музика и аудио стриминг
  • Телефон
  • Пораки
  • Гласовна контрола Siri за Apple, CarPlayTM1 и Google Voice за Android AutоTM1

Еве како работи! видеа

Применливо во Opel Insignia, произведена по август 2019 година

Овде можете брзо да започнете! За да го откриете целосниот потенцијал на системот, погледнете ги видеата со објаснување - Еве како работи!
1 Apple CarPlay е регистрирана трговска марка на Apple Inc., Android Auto е регистрирана трговска марка на Google Inc. Компатибилни апликации на www.apple.com/ios/carplay или www.android.com/auto