Skip To Content
Multimedia Navi (Astra, Insignia)

Multimedia Navi со 7-инчен екран на допир

Интегриран европски систем за навигација со онлајн сообраќај

Multimedia Navi за Astra и Insignia обезбедува прецизно и лесно насочување по маршрутата за да го направи возењето побезбедно и попријатно. Тука можете брзо да најдете информации за инфозабавниот систем Multimedia Navi на Opel.

Карактеристики

Аудио:

 • Стандардно радио AM/FM и опционално радио DAB+
 • Пуштање музика преку USB, Bluetooth®, Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM1

 

Телефон:

 • Интерфејс Bluetooth® за хендзфри разговори
 • Пристап до телефонски именик и листа на повици

 

Навигација:

 • Интегрирана навигација
 • 3D мапи за Европа (вкл. Русија и Турција)
 • Динамичка навигација со каналот за сообраќајни пораки payTMC или TMC

 

Интеграција на паметен телефон преку Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM1:

Прикажува одредени апликации и карактеристики на екранот на возилото, како што се:

 • Мапи
 • Музика и аудио стриминг
 • Телефон
 • Пораки
 • Гласовна контрола Siri за Apple, CarPlayTM2 и Google Voice за Android AutоTM2

Еве како работи! видеа

Применливо во Opel Insignia, произведена по август 2018 година

Овде можете брзо да започнете! За да го откриете целосниот потенцијал на системот, погледнете ги видеата со објаснување - Еве како работи!

1 Apple CarPlay е регистрирана трговска марка на Apple Inc., Android Auto е регистрирана трговска марка на Google Inc. Компатибилни апликации на www.apple.com/ios/carplay или www.android.com/auto

2 Услугата за сообраќај зависи од земјата.