Skip To Content
Карактеристики

Новиот Opel Movano-е

Совршена германска алатка за секоја работа

Дизајн

Надворешен дизајн
Покажете му на светот што значи Вашиот бизнис. Новото Movano-е има нов современ стил кој Ве остава без здив и ја подобрува веќе легендарната функционалност со елегантен професионален изглед.  
Удобност во кабината
Пространата внатрешност на новиот Movan обезбедува висока функционалност и удобна работна средина. Тоа е практична мобилна канцеларија со напредно дигитално поврзување преку OpelConnect. Има место за три лица напред и до четири лица одзади во crew van верзијата. 

Разновидност

Стилови и димензии на каросерија
MOVANO-e 
Практичност на товарниот дел

Товарниот простор во Opel Movan-е е меѓу најдобрите во класата со лесен пристап преку вратите со широк отвор и со капацитет до 17,0 m2. Со простор за најмногу четири еуропалети, можете да го конфигурирате Вашето Movano за максимален капацитет на товарење сè до кровот на секој модел за подобар пристап, сето тоа со максимална безбедност благодарение на заштитата на подот и страничните панели1.

 

1Опција

 

Товар

Носивост
Opel Movano-е има врвна конкурентна носивост до 1.890 kg. Достапно во две различни максимални тежини на возилото: 3500 kg и 4000 kg  
Безбедност на товарот и преграда
Простор и удобност за Вас, Вашиот тим и Вашиот товар. Бројните практични места за складирање се на дофат низ целата кабина, вклучувајќи и безбеден простор за складирање под седиштето. Конфигурирајте го Вашиот простор најдобро да одговара на потребите на Вашиот бизнис, кој вклучува преграда со или без прозорец и многу точки за прицврстување на товарот, така што секој товар е безбеден за транспорт.  

Поврзаност

Инфо-забавен систем 
Возачот и патниците може да патуваат спокојно во новиот Opel Movano-e благодарение на дигиталното радио, Bluetooth технологијата и USB конекцијата. Повисоките нивоа на опременост имаат 5-инчен дигитален екран на допир и опција за додавање интегрирано сателитско водење.  
Камера за возење наназад
Камерата за возење нананзад го прави возењето на Movan-е побезбедно и попрецизно. Тоа му овозможува на возачот да ја следи областа зад возилото на екранот на допир за време на маневрирањето и ја покажува насоката со обоени линии за водење. Се активира автоматски кога менувачот е за возење наназад или задните врати се отворена и може да се комбинира со сензори за далечина при паркирање назад за дополнителна безбедност.  

Кабината во Movano

Предни седишта 
Индивидуалните предни седишта вклучуваат отстранливи и прилагодливи потпирачи за глава од пена, прилагодливи потпирачи за грбот и надолжно прилагодување.  
Централно седиште кое се склопува
Создадете корисна масичка за поставување лаптоп или кутија за храна кога возилото е во мирување со два практични држачи за пијалоци. 
Мобилна канцеларија 
Корисна табла за белешки што може да се скрие во контролната табла кога не е потребна. Може да се користи и како држач за паметни телефони или таблет со соодветен адаптер.  
Возачко седиште со воздушна суспензија
Идеален за нерамен терен и подолги дестинации. Четиринасочно прилагодување со фиксен потпирач за рака и прилагодлива чувствителност на суспензијата во интервал од 40 kg до 130 kg. 
Бројни прегради за складирање

Бројни прегради низ патничката кабина на новиот Movano-e за целата Ваша документација и корисни секојдневни деловни алатки, вклучувајќи кутија за ракавици, долни фиоки за складирање и горниот простор за складирање, држачи за пијалоци и практични прегради на вратите1.

 

1Достапноста е во зависност од пазарот

 

Помош за возачот

Програма за електронска стабилност (ESP)
Системот ESP користи сопирање на тркалата и моторот за да го ограничи вртењето на тркалото во случај на слаба влечна сила заедно со системот за контрола на тракцијата. Интегрираниот адаптивен систем за контрола на товарот помага да се држи патот во тешки услови со прилагодување на системот ESP во возилото според тежината и распределбата на товарот.  
Препознавање на занаци за ограничување на брзината 
Работејќи заедно со темпоматот, овој систем визуелно ги препознава сообраќајните знаци и го предупредува возачот на локалните ограничувања на брзината. 
Темпомат со ограничувач на брзина
Им овозможува на возачите да одржуваат константна брзина или да ја ограничат максималната брзина на возилото. 
Предупредување за ненамерно напуштање на лента 
Трајно го следи патот преку камера која се наоѓа над ретровизорот. Ќе се огласи звучно предупредување доколку возилото излезе од лентата.  
Предупредување за возила при возење наназад 
Системот ги детектира возилата што доаѓаат од спротивната страна зад новиот Movano-e преку заден сензор и му дава звучно предупредување на возачот, со што помага да се избегнат несреќи при напуштање на паркингот кога се вози наназад.  
Подобрена помош за сопирање

Систем1 звучно го предупредува возачот за опасна ситуација пред него. Доколку друго возило се приближи премногу, системот автоматски го започнува сопирањето во случај возачот да не реагира. 

 

1Системите за помош на возачот на Opel се дизајнирани да му помагаат на возачот во рамките на системските ограничувања. Одговорноста при возење останува на возачот. 

 
Предупредување за странични слепи точки
Системот за предупредување на странични слепи точки ги предупредува возачите кога е опасно да се премине на друга лента поради возила или предмети во нивната слепа точка.  

Opel+ дополнителна опрема

Одговара на сите ваши потреби

Следни чекори