Skip To Content
Преглед

Opel Mokka-e најдобар германски автомобил

Смел и потполно електричен

* Opel Mokka-e е избранa за „Златен управувач“ во категоријата „најдобар автомобил под 25.000 евра во Германија“. Извор: AUTO BILD (#45/2021) & BILD am SONNTAG (#46/2021). Потрошувачка на енергија 16.2-15.8 kWh. Емисијата на CO2 0 g/km. Опсег 342 km, класа на ефикасност A+++.

Mokka

Храбрата и оригинална верзија на дизајнот и технологијата конечно се оформи. Дали сте подготвени да искусите предизвикувачки, чист пристап, кој возењето го крева на сосема ново ниво? Откријте ја сега целосно новата електрична Mokka

Изделете се од толпата со Mokka-e

Погледнете го возилото во Вашата омилена боја

Храбар нов правец чиста електричност

Доверба на долг пат

Технологијата за батерии од следната генерација обезбедува слобода да одите подалеку со макс. 322 км според WLTP1 со само едно полнење 

 

1Прелиминарно

 
Како да го максимизирате опсегот
Помалку чекање, повеќе акција

Наполнете брзо, чисто и удобно од дома или од јавна станица. Добијте до 80 % од опсегот за само 30 минути* и искористете ги целосните можности на флексибилните опции за полнење што ви даваат доверба и можност за секое патување.

 

*Теоретска вредност, пресметана врз основа на опсег до 322 км според WLTP**. На јавен брз полнач со еднонасочна струја (100 kW). Еквивалентно на полнење на празна батерија. Времето на полнење може да варира во зависност од видот и моќноста на станицата за полнење, надворешната температура и температурата на погонската батерија.

 
Дознајте повеќе за можностите за полнење

Помалку нормално, повеќе Mokka

Карактеристики водечки во класата

Забрзајте!

Срцето на Mokka-е е моќна литиум-јонска батерија од 100 kWh. 216 ќелии со висока густина на енергија со напредно управување со топлината подразбираат долг животен век и долг опсег, засилени со подобрено регенеративно сопирање.

Додека возите, веднаш штом ќе го кренете стапалото од педалот за гас, системот за регенеративно сопирање ја собира кинетичката енергија додека сопира и ја претвора во уште поголем опсег. Во највисоката поставка (Б-режим), повеќето од вашите дневни патувања можат да се возат без употреба на вашите традиционални сопирачки, намалувајќи го абењето и придружните трошоци за одржување.

 
Електрифицирачки перформанси
100 % електричен погон значи дека моменталниот вртежен момент од 260 Nm ја забрзува Mokka-e од 0-100 km/час за само XX секунди, со максимална брзина од 150 km/час. Лесните синхрони електрични мотори со перманентен магнет и 136 КС се совршено избалансирани и подесени да се справат со тесните градски улички и широко отворените патишта со самодоверба и агилност без напор. 
Силен тивок тип
Mokka-e е направена за да ви помогне да го освоите модерниот бурен свет. Нејзината чиста, пространа и акустично изолирана кабина е местото каде што ќе ја надополнувате сопствената енергија на секое патување, давајќи си време и простор за да се слушнете самите како размислувате или навистина да ја чувствувате вашата музика. 
Возете го вашиот пат
Mokka-e се прилагодува на вашиот животен стил. Ви ги нудиме режимите на возење Sport, Eco и Normal, секој со систем за прилагодување на возилото, како што се времето на пренос, мапирањето на педалите, помошта за управување и ладењето. Sport ја зголемува динамиката на возење, Eco ја зголемува ефикасноста, а Normal ги балансира и двете. 
Следење на податоците за возилото
Напредните сензори на Mokka-е и системите за следење на податоците на возилото ви овозможуваат интуитивен, брз преглед на условите за возење и потрошувачката на енергија за да ве информираат и да имате целосна контрола на патот. 

Сервиси на Opel за електрични возила

Од опциите за полнење до услугите за мобилност: услугите на Opel за електрични автомобили обезбедуваат опуштена и безгрижна електромобилност.

Посветени вам

Уживајте во тоталниот мир на душата како сопственик на електрично или хибридно возилото на Opel со нашиот пакет од 9 заложби за пост-продажни придобивки. Од помош на патот 24/7 и доживотни бесплатни надградби за софтверот до нашата 8-годишна гаранција за батеријата или за 160,000 км и пријателски експерти кои ќе одговорат на сите ваши прашања, ние покриваме сѐ што ви треба.

Сеопфатно ветување за сервис од десет точки, кое обезбедува директна, стручна грижа во сите аспекти на сопственоста на возилото

1. 8-годишна гаранција или 160,000 km за абење на батеријата

 

2. Opel assistance

Возете во мир 24/24 и 7/7.

 

3. Opel Flexcare (препорачано)

Вклучени се сите операции за одржување, делови и посветени услуги.

 

4. Сертифицирано решение за полнење

Комплетен опсег на ѕидни кутии, инсталирани од избрани професионалци.

 

5. Решение за мобилност

Различни решенија за мобилност за да ве одржуваат на патот

 

6. Доживотни надградби на софтверот

Секогаш искористете го најдоброто искуство во возењето.

 

7. Дополнување на автомобилот до 80 %

На секоја сервисна проверка.

 

8. Побарајте цена и резервирајте онлајн*

Резервирајте термин и пресметајте ја својата купопродажна операција.

 

9. А вашиот автомобил е чист при секоја посета*

 

* доколку е достапно