Модели

ВАРИЈАНТИ НА MOVANO.

Movano Van.

Со леснотија може да собере голема количина товар.

Movano Van.

Со достапен вкупен товар до 17 м3, до 2,1 тон, а максимална должина на подот за товарење до 4,3 m, максимумот на Opel Movano може да проголта огромна количина на товар со леснотија. Широките странични врати од 1,270 mm значат дека европалетитеисто така можат да се товарат странично на секоја позиција, а задните врати со целосна висина нудат висина на товар до 2 метри кај моделите H3.Standard equipment includes:

Стандардната опрема содржи:

 • ABS со помош при сопирање
 • Помош за страничен ветер
 • Автоматски предни светла и бришачи
 • LED дневни светла
 • Воздушно перниче за возачот
 • Електронски имобилизатор на моторот
 • Далечински контролирано централно заклучување на вратите
 • 6-насочно прилагодливо седиште на возачот
 • Двојна клупа на предните седишта
 • Радио 15 USB
 • Електрични прозорци, напред
 • Ретровизори на вратите со двојни леќи со широк агол
 • Лизгачка врата, негласена, совозачка страна
 • Цврста преграда
 • Алки за врзување на товарот на подот
 • Резервно тркало (во подвожјето)

 

За поголема удобност можете да ги додадете следниве пакети:

Пакет 1 Издание 120 години содржи седиште со двојна клупа, лизгачка касета FlexTray, затворено складирање на таблата, масичка и држачи за чаши што може да се повлечат, Navi 5.0 IntelliLink Pro, паркирен пилот (напред и назад) и функција за Предупредување за странична слепа точка.

Пакет 2 Издание 120 години содржи седиште со двојна клупа, лизгачка касета FlexTray, затворено складирање на таблата, масичка и држачи за чаши што може да се повлечат, Navi 5.0 IntelliLink Pro, паркирен пилот (напред и назад) и функција за Предупредување за странична слепа точка и пакет за помош со безбедноста.

 

Movano со продолжена кабина.

Транспортирајте ги вашите работници и нивната опрема.

КОМБЕ СО ПРОДОЛЖЕНА КАБИНА

Превозот на работна екипа и нивната опрема е специјалност на Opel Movano со продолжена кабина. Двајца седат покрај возачот (ако е специфицирано едно опционално седиште), додека задното седиште може да смести четворица членови на екипажот, безбедносните ремени и потпирачите за глава се, се разбира, стандардни. Пристапот е преку голема лизгачка врата, а екипажот е заштитен од движење на товарот со зајакнатата стаклена преграда ABS.

Стандардни карактеристики како дополнение на Opel Movano van:

 • ABS со помош при сопирање
 • Помош за страничен ветер
 • Автоматски предни светла и бришачи
 • LED дневни светла
 • Воздушно перниче за возачот
 • Електронски имобилизатор на моторот
 • Далечински контролиран централен систем за заклучување на вратите
 • 6-насочно прилагодливо седиште на возачот
 • Двојна клупа на предните седишта
 • Радио 15 USB
 • Електрични прозорци, напред
 • Ретровизори со двојни леќи со широк агол
 • Лизгачка врата, застаклена, совозачка страна
 • Застаклена преграда со висока јачина зад вториот ред
 • Клупата со 4 места во вториот ред
 • Четири прилагодливи потпирачи за глава и појаси со 3 точки на врзување во вториот ред
 • Застаклена лизгачка врата, совозачка страна
 • Облога на страничниот ѕид и лизгачката врата, долната страна

 

За поголема удобност можете да ги додадете следниве пакети:

Пакет 1 Издание 120 години содржи седиште со двојна клупа, лизгачка касета FlexTray, затворено складирање на таблата, масичка и држачи за чаши што може да се повлечат, Navi 5.0 IntelliLink Pro, паркирен пилот (напред и назад) и функција за Предупредување за странична слепа точка.

Пакет 2 Издание 120 години содржи седиште со двојна клупа, лизгачка касета FlexTray, затворено складирање на таблата, масичка и држачи за чаши што може да се повлечат, Navi 5.0 IntelliLink Pro, паркирен пилот (напред и назад) и функција за Предупредување за странична слепа точка и пакет за помош со безбедноста.

Movano отворен сандучар.

Идеалниот, цврст вреден коњ за сите видови товар.

ОТВОРЕН САНДУЧАР

Достапен како кабина-шасија со три седишта или продолжена кабина со 7 седишта, Opel Movano со спуштање на страните со должина на товарот до 4,37 метри е идеален носечки избор за материјали, машини и секој вид товар што треба да бидат лесно достапен.

 

Посебните карактеристики содржат:

 • ABS со помош при сопирање
 • Помош за страничен ветер
 • Автоматски предни светла и бришачи
 • LED дневни светла
 • Воздушно перниче за возачот
 • Електронски имобилизатор на моторот
 • Далечински контролиран централен систем за заклучување на вратите
 • 6-насочно прилагодливо седиште на возачот
 • Двојна клупа на предните седишта
 • Радио 15 USB
 • Електрични прозорци, напред
 • Ретровизори со двојни леќи со широк агол
 • Достапен во две должини на шасијата со погон на предните тркала
 • Три должини на шасијата со погон на задните тркала
 • Должина на товарот до 4.470 mm
 • Бруто тежина на возилото од 3.500 до 4.500 килограми
 • Исто така достапен со продолжена кабина
 • Челична платформа за товар со дрвен поден обложен со смола
 • Ширината на платформата изнесува 2.040 mm
 • 400 mm високи, отстранливи, двокорни, анодизирани алуминиумски странични и задни плочи
 • Вдлабнати алки за врзување на повлекување во периметарот на палубата
 • Верзиите од 4,5 t (N2) вклучуваат странични шипки во подвожјето
 • Заштита на кабината, вклучувајќи рамка за подвижна скала, стандардна
 • Опционална рамка за задната скала и кутија за алат
 • Заштитни решетки за задните светла

Movano кипер.

Далечински управувано единечно или 3-насочно кипање.

КИПЕР

Со сите основни функционалности на верзијата со спуштање на страните, киперот Opel Movano ги има дополнителните придобивки од навалувањето во 1 или 3 насоки.

 

Специјалните карактеристики содржат:

 • ABS со помош при сопирање
 • Помош за страничен ветер
 • Автоматски предни светла и бришачи
 • LED дневни светла
 • Воздушно перниче за возачот
 • Електронски имобилизатор на моторот
 • Далечински контролиран централен систем за заклучување на вратите
 • 6-насочно прилагодливо седиште на возачот
 • Двојна клупа на предните седишта
 • Радио 15 USB
 • Електрични прозорци, напред
 • Ретровизори со двојни леќи со широк агол
 • Достапен како 3-насочен кипер или заден кипер
 • 5-фазен хромиран под
 • 2-kW електро-хидрауличен пакет за моќност
 • Агол на врвот од 50 °
 • Две должини на шасијата со погон на задните тркала
 • Кратка верзија достапна со единечни или двојни задни тркала
 • Долга верзија со стандардни двојни задни тркала
 • Две должина на шасијата на погон на предните тркала, подолга верзија со стандардна продолжена кабина
 • Бруто тежина на возилото од 3.500 до 4.500 килограми
 • Ширина на платформата на киперот од 2.040 mm, должина до 3.205 mm
 • Челична платформа и топло поцинкуван преден панел, обложен со темно сив полиестерски прав
 • Заштита на кабината, вклучувајќи рамка за подвижна скала, стандардна
 • Далечинска контрола за навалување, со оловна спирала за флексибилност монтирана на кабината
 • Верзиите од 4.5 t (N2) вклучуваат странични шипки на подвожјето
 • Еднострани анодизирани алуминиумски странични и задни плочи
 • Точки за врзување за поставување на скалата
 • Сигнал за предупредување „Киперот е активен“
 • Прекинувач за изолација на пакетот за напојување
 • L3 камионите имаат стандардна кутија за алатки со половина висина
 • Опционални странични и задни плочи од челик
 • Опционални заштитни решетки за задните светла
 • Опционално достапен од зајакнати легури или со лесни челични легури
 • Опционални верзии со странични шипки во подот од лесна легура  со алуминиумски профили со лесни странични шини за зголемена носивост

Movano со товарен сандак.

За кога ви треба уште поголем простор.

КОМБЕ СО ТОВАРЕН САНДАК

Специјалните карактеристики содржат:

 • ABS со помош при сопирање
 • Помош за страничен ветер
 • Автоматски предни светла и бришачи
 • LED дневни светла
 • Воздушно перниче за возачот
 • Електронски имобилизатор на моторот
 • Далечински контролиран централен систем за заклучување на вратите
 • 6-насочно прилагодливо седиште на возачот
 • Двојна клупа на предните седишта
 • Радио 15 USB
 • Електрични прозорци, напред
 • Ретровизори со двојни леќи со широк агол
 • Волумен на товарење до 22 m3
 • Комплетно рамен под што е отпорен на лизгање
 • Двојни врати со отвор од 270 °, или алуминиумска ролетна
 • Една должина за погон на предните тркала, две за погон на задните тркала
 • Алуминиумска рамка со фино изработени полиестерски ѕидови и врати
 • Проѕирен покрив
 • Опционален дефлектор за ветер на кабината
 • Опционална екстензија во лутонскиот стил
 • Под со заштита од лизгање
 • 3 алуминиумски ленти за внатрешна заштита од покриени со тепих
 • Должина на товарниот простор до 4.580 mm
 • Ширина на товарниот простор 2,150 mm
 • Внатрешна висина 2.200 mm
 • Двојни врати со отвор од 270 °
 • Верзиите од 4.5 t (N2) вклучуваат странични шипки на подвожјето
 • Опционална алуминиумска задна врата на вртење

Movano со платформа-кабина и Chassis Cab.

Совршеното место да започнете.

Movano Combi.

Совршено за патниците и нивниот багаж.

COMBI

Превозниците на луѓе со Opel Movano обезбедуваат удобен и практичен превоз за сите што се наоѓаат во возилото.