Skip To Content
Карактеристики

Просторен и удобен, преполн со иновации

Разновидност

Флексибилно седење

Достапен со пет или седум седишта1, Combo Life е одличен со својата флексибилност. Ви треба повеќе место во багажникот? Двете лизгачки седишта2 во третиот ред можат лесно да се отстранат.

 

1Oпционално.

2Третиот ред седишта се достапни и за стандардната верзија и верзијата со долго меѓуоскино растојание. Сепак, тие се лизгачки само во верзијата со долги долго меѓуоскино растојание.

 
Товарен простор
Минималниот товарен простор од 597литри1  може да се прошири до 2126 литри2, а му дава на Combo Life огромна практичност – така што единствениот предизвик е да најдете нов товар да го наполните. 

Ви треба уште поголем простор? Надградете го Combo Life XL со долхо меѓуоскино растојание до 2693 литри2 на багажниот простор.

 

1Со 5 седишта и стандардно меѓуоскино растојание, Combo Life има простор во багажникот од 597 литри со сите седишта на место. Верзијата со 5 седишта и долго меѓуоскино растојание има минимум 850 литри простор во багажникот.

2До 2693 литри за Combo Life со долго меѓуоскино растојание и 2126 литри за стандардната верзија на Combo Life, наполнет до покривот и преклопени задни седишта, според ISO 3832.

Поделба на задните седишта
Изберете помеѓу практичната поделба на задната клупа од 40/60 или 3 индивидуални задни седишта1, секое со стандардни држачи за детско седиште Isofix, за да можете да ги пренесете вашите деца од место А до место Б во целосна безбедност и удобност. 

Треба да се товарите екстра долг товар, како мебел? Едноставно преклопете ги задните седишта во подот и спуштете го предното совозачко седиште за да собере предмети до 2,7 m во должина (или до 3,05 m за верзијата со долго меѓуоскино растојание). Без оглед на вашите потреби, флексибилното седење може да се конфигурира за да се направи животот едноставен.

 

1Oпционално за избрани нивоа на опременост.

Складирање
Со многу паметни прегради за складирање, Combo Life има простор за целата ваши опрема. 
Странични врати и врати на багажникот
Единечните или двојните лизгачки врати1 овозможуваат лесно влегување и излегување. Конфигурирајте ги задните врати како асиметрично поделени врати или врата на багажникот2 со прозорец на отворање3 за брз и лесен пристап до багажникот. 

1Двојните лизгачки врати се опционални со Essentia, стандардни со Enjoy и Innovation.

2Вратата на багажникот е опционална со Essentia, стандардна со Enjoy и Innovation.

3Вратата на багажникот со прозорец на отворање е опционална со Essentia и Enjoy, стандардна со Innovation.

Варијанти
Combo Life е достапен со две должини – 4,4 m за стандардната верзија, а 4,75 m за Combo Life XL, додавајќи уште поголем внатрешен простор, заедно со багажникот

Со додавање 35 cm во должина, багажникот на Combo Life XL се проширува за 253 литри до вкупни 8501 литри на стандарден товарен простор.

 

1Измерен простор во багажникот за Combo Life XL со долго меѓуоскино растојание, 5 седишта и сите седишта поставени на место.

Дизајн

Надворешност
Вистинско возило Opel според дизајнот, Combo Life се издвојува со комбинација на елегантен, самоуверен изглед, и високо квалитетни и паметни иновации. 
Внатрешност
Подигната позиција на седење, интуитивни контроли, загреан управувач1 и изобилство од простор – паметната кабина на Combo Life е комбинација на паметна поврзаност и практични карактеристики. 

Со фокус на ергономијата на возачот, внатрешноста е моделирана да понуди добро организиран, интуитивен простор. Големата централна конзола1 е паметно поделена на три функционални области. Инфозабавниот систем е сместен во горниот дел, при што контролите за греење и вентилација се наоѓаат под него. Во долниот дел, погодно место за оставање ги чува пијалоците на дофат.

 

1Oпционално.

Панорамски покрив

Внесете малку небо со панорамскиот покрив со место за складирање горе1 и електрична ролетна. Светлата LED во горниот простор за складирање креираат релаксирачки амбиент во кабината.

 

1Oпционално.

 
Дневни светла LED

Дневните светла LED1 додаваат ефикасност и ви помагаат вам – и на другите возачи – да бидете безбедни на патот дење.

 

1Oпционални со избрани нивоа на опременост.

 

Иновации

Задна камера

Панорамската задна камера1 од 180° ја прикажува околината на возилото на 8-инчен екран на допир. Виртуелните инструкции ви помагаат за безбедно и едноставно возење наназад.

 

1Oпционално.

 
Напредна помош при паркирање

Автоматската помош при паркирање1 открива соодветни места за паркирање, го презема управувањето и обезбедува акустични и визуелни предупредувања за да спречи судири додека паркирате.

 

1Oпционално.

 
Греење

Без преседан во својот сегмент, Combo Life е опремен со греење на седишта1 и греење на управувачот1 за да осетите малку луксуз. Ладните зимски возења се сега минато.

 

1Oпционално.

 
Екран Head-Up

Со екранот Head-Up1, клучните информации како што се брзината, навигацијата и предупредувањата за сонливост на возачот се прикажуваат на стаклениот екран зад управувачот за да може очите да ви останат фиксирани на патот.

 

1Oпционално

 

Безбедност

Автоматско сопирање во итни случаи
Автоматското сопирање во итни случаи со детекција на пешаци предупредува за потенцијален судир со пешак или друго возило1. Ако не се преземе никакво дејство, возилото автоматски ќе сопира. 
1Работи автоматски над 5 km/час и под 85 km/час. Од 0 до 30 km/час, метриката на успорувањето за намалување на ударната брзина на судирот е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината до максимум 22 km/час. По овој праг, возачот треба да сопира сам да ја намали брзината уште повеќе. Оперативната брзина на AEBPD зависи од откриената пречка (мобилна цел: од 5 до 85 km/час, фиксна цел: од 5 до 80 km/час, пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на системските ограничувања. Возачот останува одговорен за задачата за возење.
Помош за возење во лента
Системот за помош за возење во лента го предупредува возачот со предупредување при напуштање на лентата и нежни поправки на курсот ако вашиот Combo неочекувано започне да забегува, држејќи ве во лентата 
Автоматски темпомат

Автоматскиот темпомат1 ја одржува посакуваната брзина од 30-160 km/час и сопира или забрзува за да одржи фиксна оддалеченост од возилото напред, овозможувајќи безбедно, релаксирано возење.

 

1Oпционално

 
Препознавање знаци за брзински ограничувања
Системот за препознавање знаци за брзински ограничувања ги чита знаците за да ги препознае промените во ограничувањето на брзината и укажува дека возачот треба соодветно да ја прилагоди брзината. 
Безбедност и воздушни перничиња
Шесте воздушни перничиња вклучувајќи ги возачкото, совозачкото, страничните и завесестите нудат високо ниво на безбедност за вас и вашите патници во секое време. 
Предупредување за сонливост на возачот
Предупредувањето за сонливост на возачот1 ги анализира шемите на возење за да провери дали има знаци дека возачот подлегнува на замор. Низата предупредувања го советуваат возачот да преземе нешто 
1По 2 часа возење со брзина над 65 km/час, предупредувачки звук го известува возачот. Истовремено, системот пресметува ниво на одвлекување на вниманието врз основа на шемите на возење, како што е способноста на возачот да остане во лента. Во случај да се открие опасно однесување при возењето, серија на повеќе гласни аудиосигнали е дизајнирана за да го извести возачот да реагира. Нивото на одвлекување на вниманието се намалува по десет минути безбедно возење. Пресметувањето ќе прекине кога брзината на возилото ќе падне под 65 km/час.

Поврзаност

Инфозабава
Напредниот систем Multimedia Navi Pro1 е целосно компатибилен со Apple CarPlay™2 и Android Auto™2, овозможувајќи да поврзете два паметни телефони во исто време со 8-инчниот екран на допир3. 

Apple CarPlay™ и Android Auto™ им овозможуваат на корисниците полесно да пристапат до корисни апликации и функции на паметните телефони додека возат:

 

  • Користење на телефонот како сателитска навигација преку Maps
  • Пуштање на омилените плејлисти со Spotify
  • Испраќање и примање пораки преку WhatsApp и Skype

 

До овие функции лесно може да се пристапи преку гласовната контрола за да се држат на рацете на управувачот и очите на патот.

 

1Опционално

2Компатибилноста и одредени функционалности може да се разликуваат во зависност од видот на уредот и верзијата на оперативниот систем. Apple CarPlay™ е трговска марка на Apple Inc., регистрирана во САД и во други земји. Android е трговска марка на Google Inc.

3Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

Навигација

Multimedia Navi Pro1 со напредна гласовна контрола и целосна навигација ве носи каде што одите, без стрес. Едноставно одберете ја вашата дестинација и дозволете мапата за сателитска навигација да ви ја покаже маршрутата.

 

1Oпционално

 
Безжично полнење

Системот за безжично полнење1 на Combo Cargo ви овозможува да го полните вашиот мобилен телефон во движење, во секое време, без да имате потреба од кабли.

 

1Oпционално

 
Услуги OpelConnect*
Паметен опсег на услуги кои обезбедуваат нов степен на безбедност и поддршка ви помага да останете поврзани на патот. 
  • Мир на душа: повик во итен случај, повик при дефект и стату и информации за возилото. 
  • Практичност: Далечински функции за заклучување на вратите, сирената и светлата.
  • Паметно возење: Уживајте во опуштено возење благодарение на навигацијата во живо и управувањето со патувањата и возењето. 
 
*Достапноста на услугите OpelConnect се разликува од земја до земја и возило до возило. За услугите може да е потребно претплата/надомест и подлежат на покриеноста и достапноста на мобилната мрежа

Динамика на возењето

Мотори
Без разлика дали претпочитате бензин или дизел, постои Combo Life што ќе ги задоволи вашите потреби. Конфигурирајте го вашиот Combo Life со нашата понуда на моќни и ефикасни бензиски и дизел мотори1 за одлична динамика во возењето. 

1Потрошувачка на гориво во l/km: во град X.X-X.X, на отворено X.X-X.X, комбинирано X.X-X.X; издувување CO2 во g/km: комбинирано XXX-XX.

 

Според регулативите R (EC) бр. 715/2007 и R (EC) бр. 692/2008 (во соодветните верзии).

Пренос

Combo Life може да се комбинира со глаток пет- или шест-степен рачен менувач или софистициран осум-степен автоматски пренос1 – изборот е ваш.

 

1Осум-степен автоматски пренос само во комбинација со избрани мотори.

 
IntelliGrip

Паметниот систем IntelliGrip1 се прилагодува на лизгави услови, како возење по кал, песок или снег, и е достапен со пет посебни режими за возење. 

 

1Optional.

 

Забавни факти

Додатна опрема Opel+

Ги задоволува сите ваши потреби

Изразете се со оригиналната додатна опрема Opel+ и искористете го максимумот од вашиот Combo Cargo. Дизајнирана и тестирана за вашиот Opel.

 

Сликата може да се разликува од производот на продажба.

Кровна кутија Opel
Прикажи детали
Масичка FlexConnect
Прикажи детали
Мрежа за багаж
Прикажи детали
Детско седиште
Прикажи детали
Кровна конструкција
Прикажи детали

Следни чекори