Skip To Content
Преглед

Новиот Opel Vivaro-e е врвен избор за бизниси со највисоки професионални стандарди за кои е потребно нивните возила да се вклопат беспрекорно во оптимизиран процес на работа. Со бескомпромисен карактер и возење без издувување, Vivaro-е е идеален за урбаното опкружување и пошироко, достапен со три должини на возилото и со две големини на батерии за опсег до 330 км (wltp)1

1 Потрошувачка на енергија Vivaro-е/Zafira-е Life (комбинирано) 23,3 - 29,5 kWh/100 км; издувување на CO2 0 g/km; опсег (комбинирано) 230 км до 330 км (во зависност од опремените опции).***

Откријте ги варијантите на Vivaro-e

Најзначајни одлики

Достава на нула издувување

Ефикасност
Од автопатот до градскиот „последен километар“, бескомпромитираниот карактер на новиот Vivaro-е обезбедува целосно електрична комерцијална моќ без ограничување на практичноста или издржливоста. Opel ги разбира практичните комерцијални потреби на нашите професионални клиенти, со фокус на сигурноста и ниските оперативни трошоци.

Професионален товар

Некомпромитирана функционалност на товарот

Како Vivaro со мотор со согорување, новиот Vivaro-e убедува со факти и бројки кога станува збор за транспортот. Тој нуди максимален товар од 1200 kg1, водечки во класата, високо конкурентен волумен за товарење до 6,6 м3 (2) и максимална должина за товарење до 4m(2).

1 Во зависност од моделот.

2 На моделите L2 опремени со FlexCargo®.

 

Иако имате слободен простор, не мора секогаш да имате слободни раце. Токму затоа новиот Vivaro-e има опционални електрични врати на лизгање3 кои се отвораат со замавнување на стапалото под вратите за товарење.

1 На моделите L2 опремени со FlexCargo®.

2, 3 Во зависност од моделот.

Паметен бизнис

e-Info

Новиот Vivaro-е ви дава целосна контрола со сите информации што ви се потребни, обезбедувајќи целосен дигитален преглед на вашето патување на дофат на вашите прсти.

 

Специјалниот панел на таблата со интрументи e-INFO ви овозможува чиста, графичка визуелизација во реално време за да можете да ги испланирате работните места со самодоверба. 

 

За патот пред вас

Подготвен за на отворено

Со целосно електричен погон и подобрена архитектура во кабината на новиот Vivaro-e, вашиот бизнис може да оди подалеку, побезбедно и поефикасно во урбаното опкружување и пошироко, што го прави не само безбеден за во град, туку и безбеден за на автопат. Одржувајте темпо во секое деловно опкружување, со моментален вртежен момент и максимална брзина од 130 км на час, сè додека ги заштитувате вашите највредни работи.

 

Новиот Vivaro-e е подеднакво способен и на отворен автопат, градски улици и работни локации со пакет на системи за безбедност за заштита на работниците, како и товарот во секое опкружување, вклучително и автоматско сопирање за итни случаи, помош за возење во лента, предупредување за мртов агол, задна камера од 180 степени и опционална контрола за влечење IntelliGrip.

Направен по мерка за вашиот бизнис

Разновидност

Новиот Opel Vivaro-e е секогаш совршен за вашите деловни потреби. Едноставно комбинирајте ја идеалната должина на возилото за вас со големината на батеријата што ви е потребна за вашата употреба во урбаното опкружување и пошироко. Електричната верзија е достапна со батерија од 50 kWh за опсег до 230 км или 75 kWh за опсег до 330 км (WLTP)1.

 

1 Потрошувачка на енергија Vivaro-e/Zafira-e Life (комбинирано) 23,3 - 29,5 kWh/100 км; издувување на CO2 0 g/km; опсег (комбинирано) 230 км до 330 км (во зависност од опремените опции).***

Проверете го дневниот опсег на вашиот Vivaro-e

Карактеристики водечки во класата

Совршено интегрирана батерија

Новиот Opel Vivaro-e е достапен со батерија од 50 kWh за опсег до 230k m или батерија од 75 kWh до 330 km1. Револуционерната технологија и архитектура на Opel за моќноста значи дека ниската, рамна батерија му дава на Vivaro-e стабилен центар на гравитација и максимален простор во кабината.

 

1 Потрошувачка на енергија Vivaro-e/Zafira-e Life (комбинирано) 23,3 - 29,5 kWh/100 км; издувување CO2 0 g/km; опсег (комбинирано) 230 км до 330 км (во зависност од опремените опции). Опсегот и бројките на електричната потрошувачка се прелиминарни и се во согласност со постапката за тестирање WLTP, врз основа на која се одобруваат нови возила од 1 септември 2018 година. Одобрението за тип EG и сертификатот за сообразност сè уште не се достапни. Прелиминарните вредности може да се разликуваат од официјалните податоци за одобрување на конечен тип. Овие може да варираат во зависност од реалните услови на употреба и од различни фактори како што се: брзина, топлинска удобност во возилото, стил на возење и надворешна температура. Времето на полнење особено зависи од моќноста на полначот на возилото, кабелот за полнење и видот и моќноста на користената станица за полнење. Ве молиме контактирајте со вашиот продавач за дополнителни информации. За повеќе информации [осврнете се на веб-страницата што е воспоставена за да се објасни WLTP.]

 
Без бучава
Привлечете внимание на вашиот бизнис само со вистинските причини. Новиот тивок електричен погон целосно на батерија на Vivaro-e е идеален во густите градски и станбени средини, што значи дека „нулта емисија“ важи како за загадувањето со бучава, така и за издувните гасови. Vivaro-e работи тивко и внатре и надвор, намалувајќи го стресот на возачите во текот на долгите работни денови. 
Регенеративно сопирање
Ни дел од работниот ден нема да изгубите со Vivaro-e. Додека возите, веднаш штом ќе го кренете стапалото од педалот за гас, системот за регенеративно сопирање ја собира кинетичката енергија додека сопира и ја претвора во уште поголем опсег. Во највисоката поставка (Б-режим), повеќето од вашите кратки патувања можат да се возат без употреба на вашите традиционални сопирачки, намалувајќи го абењето и придружните трошоци за одржување. 
Брзо и лесно полнење
Батериите со висока густина на енергија од 50 kWh/18 модули и 75 kWh/27 модули можат да СЕ полнат од празна до 80 % од оптималниот опсег за само 30 и 45 минути, соодветно, на јавен полнач од 100 kW. Внатрешните полначи од 7,4 kW или подобрените полначи од 11 kW се совршени за целосно да го подготвите вашиот нов Vivaro-e преку ноќ за работниот ден пред вас. 
Следење на податоците за возилото
Напредните сензори на Vivaro-е и системите за следење на податоците на возилото ви овозможуваат детален преглед и проекција на условите за возење, опсегот и енергијата. 
Ниски оперативни трошоци
Бидејќи се зголемува загриженоста за квалитетот на воздухот во градовите, а зоните без загаденост во урбаните области стануваат вообичаени, електричните комерцијални возила се повеќе од суштинско значење за ефикасно работење. Vivaro-e значи ослободување од флуктуирањето на цените на горивата и од плаќање целосни даноци на возилата, како и исклучително конкурентни оперативни трошоци и стимулации за набавка од државата. 

Услуги на Opel за електрични возила

Од опции за полнење до услуги за мобилност, услугуте на Opel за електрични возила нудат непречен и безгрижен почеток во е-мобилноста.

Следни чекори