Преглед

НОВИОТ COMBO CARGO.

International Van of the Year. *

*www.van-of-the-year.com/winners.html

Combo Cargo

Со целосна флексибилност за пренесување луѓе и товар, новиот Combo Cargo се вклопува совршено во вашиот секојдневен живот.

Со голем, разновиден товарен простор и ефикасен мотор, новиот Combo Cargo е вашиот идеален деловен партнер.

Простран и флексибилен, со паметни системи за безбедност и технологии за возачот, новиот Combo Cargo е идеалното комбе за вашиот бизнис.

Со разновиден карго простор, паметни безбедносни технологии и ефикасни мотори, Combo Cargo е идеалното комбе за вашиот деловен возен парк.

НАЈЗНАЧАЈНИ ОДЛИКИ.

ФАКТИТЕ ЗБОРУВААТ ЗА COMBO.

Со неспоредлива разновидност, иновации, напредни безбедносни системи и мотори со ефикасна потрошувачка, новиот Combo е деловниот партнер што го чекате.

 

Најзначајните одлики вклучуваат:

 • Максимален волумен на товар од 4,4 m3 (1)
 • Максимална должина на товар од 3440 mm2
 • Максимална носивост до 1000 kg за тежок товар3,4
 • Сместување две европалети во товарниот простор
 • Мултимедијален навигациски систем Navi Pro со 8-инчен екран осетлив на допир4
 • Паметни системи за безбедност, вклучувајќи автоматско сопирање во итни случаи
 • Бројни системи за помош на возачот вклучувајќи автоматска контрола на темпомат5
 • 15 прегради за складирање во внатрешниот простор
 • Загреан управувач и седишта4
 • Исто така достапен со долга оска на тркалата Combo XL или како комбе со продолжена кабина за 5 лица


1Товарен волумен до 3,8 m3 за Combo или 4,4 m3 за Combo XL со долга оска на тркалата.
2Должина на товар до 3090 mm во Combo или 3440 mm во Combo XL.
3Максимална носивост од 1000 kg за Combo и 950kg за Combo XL.
4Опционално
5Стандарна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • ФАКТИТЕ ЗБОРУВААТ ЗА COMBO.

  Со неспоредлива разновидност, иновации, напредни безбедносни системи и мотори со ефикасна потрошувачка, новиот Combo е деловниот партнер што го чекате.

   

  Најзначајните одлики вклучуваат:

  • Максимален волумен на товар од 4,4 m3 (1)
  • Максимална должина на товар од 3440 mm2
  • Максимална носивост до 1000 kg за тежок товар3,4
  • Сместување две европалети во товарниот простор
  • Мултимедијален навигациски систем Navi Pro со 8-инчен екран осетлив на допир4
  • Паметни системи за безбедност, вклучувајќи автоматско сопирање во итни случаи
  • Бројни системи за помош на возачот вклучувајќи автоматска контрола на темпомат5
  • 15 прегради за складирање во внатрешниот простор
  • Загреан управувач и седишта4
  • Исто така достапен со долга оска на тркалата Combo XL или како комбе со продолжена кабина за 5 лица

  1Товарен волумен до 3,8 m3 за Combo или 4,4 m3 за Combo XL со долга оска на тркалата. 2Должина на товар до 3090 mm во Combo или 3440 mm во Combo XL. 3Максимална носивост од 1000 kg за Combo и 950kg за Combo XL. 4Опционално 5Стандарна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection

УСОВРШЕТЕ ГО ВАШЕТО РАБОТЕЊЕ СО COMBO CARGO.

ТОВАР.

СЕРИОЗНО ПАМЕТНО ПАКУВАЊЕ.

Со импресивна максимална должина на товар од 3090 mm2, Cargo е компактен од надвор, но сериозно простран од внатре.

 

1Димензиите може да се разликуваат во зависност од конфигурацијата.

2Максимална должина на товар од 3090 mm во стандардниот Combo, 3440 mm во Combo XL со долга оска на тркалата со отворена преграда и преклопени патнички седишта.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПРОСТОР ЗА ЦЕЛИОТ ВАШ ТОВАР.

Со максимален товарен простор од 3,8 m3(1), Combo има доволно простор за да ги задоволи сите ваши потреби за товар, така што дури и преголемите предмети ќе можат удобно да се пренесат.

 

1 Товарен простор од 3,8 m3 во стандардниот Combo, 4,4 m3  во Combo XL со долга оска на тркалата со клупа за патници и преграда за товарниот простор.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДОБРЕДОЈДЕ ТЕЖОК ТОВАР.

Високата носивост од 1000 kg1,2 значи дека ниеден товар нема да биде премногу за Combo, со што е совршениот партнер за вашиот бизнис.

 

1Oпционално

2Максимална носивост од 1000 kg за Combo и 950 kg за Combo XL.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ДОЛГ ТОВАР? НЕМА ПРОБЛЕМ.

Отстранливиот капак на отвор1 во преградата за товар зад седиштето на совозачот ви овозможува лесно да товарите навистина долги предмети.

 

1Oпционално

ЗЕМЕТЕ СИ ЈА СКАЛАТА.

Треба да превезете екстремно долг товар како скала? Практичниот капак на покривот назад1 се отвора до 40°, овозможувајќи безбедно складирање на подолги предмети при транзит.

 

1Oпционално

СЕКОЈДНЕВНО СКЛАДИРАЊЕ.

Со 15 практични прегради,  Combo Cargo има место за целата ваша опрема.
 • СЕРИОЗНО ПАМЕТНО ПАКУВАЊЕ.

  Со импресивна максимална должина на товар од 3090 mm2, Cargo е компактен од надвор, но сериозно простран од внатре.

   

  1Димензиите може да се разликуваат во зависност од конфигурацијата.

  2Максимална должина на товар од 3090 mm во стандардниот Combo, 3440 mm во Combo XL со долга оска на тркалата со отворена преграда и преклопени патнички седишта.

 • Opel Combo Cargo, Rear View, Cargo Space

  ПРОСТОР ЗА ЦЕЛИОТ ВАШ ТОВАР.

  Со максимален товарен простор од 3,8 m3(1), Combo има доволно простор за да ги задоволи сите ваши потреби за товар, така што дури и преголемите предмети ќе можат удобно да се пренесат.

   

  1 Товарен простор од 3,8 m3 во стандардниот Combo, 4,4 m3  во Combo XL со долга оска на тркалата со клупа за патници и преграда за товарниот простор.
 • Opel Combo Cargo, Rear View, Payload

  ДОБРЕДОЈДЕ ТЕЖОК ТОВАР.

  Високата носивост од 1000 kg1,2 значи дека ниеден товар нема да биде премногу за Combo, со што е совршениот партнер за вашиот бизнис.

   

  1Oпционално

  2Максимална носивост од 1000 kg за Combo и 950 kg за Combo XL.

 • Opel Combo Cargo, Load Through Flap, Side View

  ДОЛГ ТОВАР? НЕМА ПРОБЛЕМ.

  Отстранливиот капак на отвор1 во преградата за товар зад седиштето на совозачот ви овозможува лесно да товарите навистина долги предмети.

   

  1Oпционално

 • Opel Combo Cargo, Rear Roof Flap

  ЗЕМЕТЕ СИ ЈА СКАЛАТА.

  Треба да превезете екстремно долг товар како скала? Практичниот капак на покривот назад1 се отвора до 40°, овозможувајќи безбедно складирање на подолги предмети при транзит.

   

  1Oпционално

 • Opel Combo Cargo, Interior, Storage

  СЕКОЈДНЕВНО СКЛАДИРАЊЕ.

  Со 15 практични прегради,  Combo Cargo има место за целата ваша опрема.

РАЗНОВИДНОСТ.

ПРОСТОР ЗА ТРИ ЛИЦА НАПРЕД.

Сместете три лица на клупата за совозачи1 . Целосно преклопете ги седиштата за проширен товарен простор или трансформирајте ги во маса, со што вашиот Combo Cargo може да стане подвижна канцеларија.

1 Oпционално

ЦЕЛОСНО КОРИСТЕЊЕ НА ПРОСТОРОТ.

Кога се возите сами и друштво ви прави само товарот, совозачкото седиште лесно се преклопува  во подот за да добиете уште поразновиден товарен простор.

БИДЕТЕ БЕЗБЕДНИ СО ВАШИОТ ТОВАР.

Преградите за товарот1  ве чуваат безбедни вас, вашиот совозач и вашиот товар, спречувајќи навлегување на товарот во предната кабина. Можете да избирате од целосна преграда  или преграда со стакло и решетка.

1 Oпционално

ПАРКИРАЈТЕ ВО ТЕСНИ ПРОСТОРИ.

Еднинечните или двојните лизгачки врати1 овозможуваат лесен пристап до задната страна на Combo и ја елиминираат опасноста од гребнатини додека паркирате во тесни простори.

 

1Двојните лизгачки врати се опционални.

ИЗБЕРЕТЕ СВОЈА ЗАДНА ВРАТА.

Конфигурирајте ја задната врата на Combo како врата на отворање нагоре1 или асиметрични странични врати со прозорец за зголемена видливост, со што секоја опција е направена совршено да одговара на вашите индивидуални потреби.

 

1Oпционално

ДВЕ ГОЛЕМИНИ НА COMBO CARGO.

Combo Cargo се нуди со две дожини – 4,4 m  за стандардната верзија или 4,75 m  за Combo Cargo XL со дополнителен товарен простор. Изберетеe Van со продолжена кабина за превоз на 5 лица, вклучувајќи го и возачот.
 • ПРОСТОР ЗА ТРИ ЛИЦА НАПРЕД.

  Сместете три лица на клупата за совозачи1 . Целосно преклопете ги седиштата за проширен товарен простор или трансформирајте ги во маса, со што вашиот Combo Cargo може да стане подвижна канцеларија. 1 Oпционално
 • Opel Combo Cargo, Versatility, Foldable Passenger Seat

  ЦЕЛОСНО КОРИСТЕЊЕ НА ПРОСТОРОТ.

  Кога се возите сами и друштво ви прави само товарот, совозачкото седиште лесно се преклопува  во подот за да добиете уште поразновиден товарен простор.
 • Opel Combo Cargo, Versatility, Cabin Bulkhead

  БИДЕТЕ БЕЗБЕДНИ СО ВАШИОТ ТОВАР.

  Преградите за товарот1  ве чуваат безбедни вас, вашиот совозач и вашиот товар, спречувајќи навлегување на товарот во предната кабина. Можете да избирате од целосна преграда  или преграда со стакло и решетка. 1 Oпционално
 • Opel Combo Cargo, Versatility, Doors

  ПАРКИРАЈТЕ ВО ТЕСНИ ПРОСТОРИ.

  Еднинечните или двојните лизгачки врати1 овозможуваат лесен пристап до задната страна на Combo и ја елиминираат опасноста од гребнатини додека паркирате во тесни простори.

   

  1Двојните лизгачки врати се опционални.

 • Opel Combo Cargo, Versatility, Hatches

  ИЗБЕРЕТЕ СВОЈА ЗАДНА ВРАТА.

  Конфигурирајте ја задната врата на Combo како врата на отворање нагоре1 или асиметрични странични врати со прозорец за зголемена видливост, со што секоја опција е направена совршено да одговара на вашите индивидуални потреби.

   

  1Oпционално

 • Opel Combo Cargo, Versatility, Variants

  ДВЕ ГОЛЕМИНИ НА COMBO CARGO.

  Combo Cargo се нуди со две дожини – 4,4 m  за стандардната верзија или 4,75 m  за Combo Cargo XL со дополнителен товарен простор. Изберетеe Van со продолжена кабина за превоз на 5 лица, вклучувајќи го и возачот.

ДИЗАЈН.

РОБУСТЕН, НО СЕПАК ЕЛЕГАНТЕН.

Вистинско возило Opel според дизајнот, Combo Cargo е совршен претставник на вашиот бизнис.

ДИЗАЈНИРАН ЗА ВАС ЛИЧНО.

Со подигната седечка позиција, безброј опции за складирање,  интуитивни контроли и сериозна разновидност , паметната кабина на Combo е вистински мултитаскер.

ПАМЕТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ.

Дневните светла LED1 се ефикасни и помагаат да бидете безбедни вие, а и другите возачи, на патот дење.

 

1Oпционално

 • РОБУСТЕН, НО СЕПАК ЕЛЕГАНТЕН.

  Вистинско возило Opel според дизајнот, Combo Cargo е совршен претставник на вашиот бизнис.
 • Opel Combo Cargo, Design, Interior

  ДИЗАЈНИРАН ЗА ВАС ЛИЧНО.

  Со подигната седечка позиција, безброј опции за складирање,  интуитивни контроли и сериозна разновидност , паметната кабина на Combo е вистински мултитаскер.
 • Opel Combo Cargo, Innovations, LED Daytime Lights

  ПАМЕТНО ОСВЕТЛУВАЊЕ.

  Дневните светла LED1 се ефикасни и помагаат да бидете безбедни вие, а и другите возачи, на патот дење.

   

  1Oпционално

ЕФИКАСНОСТ.

МОЌ И ЕФИКАСНОСТ.

Конфигурирајте го Combo Cargo со различни моќни и ефикасни бензински и дизел мотори за одлична динамика на возењето.

ГЛАТОК ПРЕНОС.

Искомбинирајте го вашиот Combo Cargo со глаток 5-степен или 6-степен рачен пренос или софистициран 8-степен автоматски пренос1 – изборот е ваш.

 

1 8-степен автоматски пренос во комбинација со бензиски мотор ќе биде достапен во вториот квартал на 2019 г.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ
 • МОЌ И ЕФИКАСНОСТ.

  Конфигурирајте го Combo Cargo со различни моќни и ефикасни бензински и дизел мотори за одлична динамика на возењето.
 • Opel Combo Cargo, Efficiency, Transmissions

  ГЛАТОК ПРЕНОС.

  Искомбинирајте го вашиот Combo Cargo со глаток 5-степен или 6-степен рачен пренос или софистициран 8-степен автоматски пренос1 – изборот е ваш.

   

  1 8-степен автоматски пренос во комбинација со бензиски мотор ќе биде достапен во вториот квартал на 2019 г.

ИНОВАЦИИ.

ГЛЕДАЈТЕ ПОЗАДИ ВАС, БЕЗ ДА СЕ ВРТИТЕ НАНАЗАД.

Задната камера1 ја прикажува околината на возилото на 8-инчен екран на допир2. Виртуелните инструкции ви помагаат за безбедно и едноставно возење наназад.

 

1Oпционално

2Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НЕМА ПОВЕЌЕ ЛАДНИ РАЦЕ.

Со загреаните седишта1 и загреаниот управувач обвиткан со кожа1 за да се стоплите кога е ладно, Combo ви пружа удобност во секоја сезона.

 

1Oпционално

ОЧИТЕ НА ПАТОТ.

Со екранот Head-Up1, клучните информации како што се брзината, навигацијата и предупредувањата за сонливост на возачот се прикажуваат на стаклениот екран зад управувачот за да може очите да ви останат фиксирани на патот.

 

1Oпционално

КОНТРОЛИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА ТРАКЦИЈА.

Паметниот систем IntelliGrip1 се прилагодува на површини со ниска тракција, како кал, песок или снег, и е достапен со пет посебни режими на возење. 

 

1Oпционално

 • ГЛЕДАЈТЕ ПОЗАДИ ВАС, БЕЗ ДА СЕ ВРТИТЕ НАНАЗАД.

  Задната камера1 ја прикажува околината на возилото на 8-инчен екран на допир2. Виртуелните инструкции ви помагаат за безбедно и едноставно возење наназад.

   

  1Oпционално

  2Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

 • Opel Combo Cargo, Innovations, Heated Features

  НЕМА ПОВЕЌЕ ЛАДНИ РАЦЕ.

  Со загреаните седишта1 и загреаниот управувач обвиткан со кожа1 за да се стоплите кога е ладно, Combo ви пружа удобност во секоја сезона.

   

  1Oпционално

 • Opel Combo Cargo, Innovations, Head-Up Display

  ОЧИТЕ НА ПАТОТ.

  Со екранот Head-Up1, клучните информации како што се брзината, навигацијата и предупредувањата за сонливост на возачот се прикажуваат на стаклениот екран зад управувачот за да може очите да ви останат фиксирани на патот.

   

  1Oпционално

 • Opel Combo Cargo, Innovations, Intelligrip

  КОНТРОЛИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА ТРАКЦИЈА.

  Паметниот систем IntelliGrip1 се прилагодува на површини со ниска тракција, како кал, песок или снег, и е достапен со пет посебни режими на возење. 

   

  1Oпционално

БЕЗБЕДНОСТ.

ПАМЕТНИ БЕЗБЕДНОСНИ СИСТЕМИ.

Автоматското сопирање во итни случаи1 со детекција на пешаци предупредува за потенцијален судир со пешак или друго возило2. Ако не се преземе никакво дејство, возилото автоматски ќе сопира.

 

1Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

2Работи автоматски над 5 km/час и под 85 km/час. Од 0 до 30 km/час, метриката на успорувањето за намалување на ударната брзина на судирот е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината до максимум 22 km/час. По овој праг, возачот треба да сопира сам да ја намали брзината уште повеќе. Оперативната брзина на AEBPD зависи од откриената пречка (мобилна цел: од 5 до 85 km/час, фиксна цел: од 5 до 80 km/час, пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на системските ограничувања. Возачот останува одговорен за задачата за возење.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СЕКОГАШ ВО ЛЕНТА.

Системот за помош за возење во лента1 го предупредува возачот со предупредување при напуштање на лентата и нежни поправки на курсот ако вашиот Combo неочекувано започне да забегува, држејќи ве во лентата.

 

1 Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ПАМЕТЕН ЗА БРЗИНАТА.

Системот за препознавање знаци за брзински ограничувања ги чита знаците за да ги препознае промените во ограничувањето на брзината и укажува дека возачот треба соодветно да ја прилагоди брзината.

 

1Стандардна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection

ДРЖЕТЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ.

Автоматскиот темпомат1 ја одржува посакуваната брзина од 30-160 km/час и сопира или забрзува за да одржи фиксна оддалеченост од возилото напред, овозможувајќи безбедно, релаксирано возење.

 

1 Стандардна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

ОГРОМНА БЕЗБЕДНОСТ.

Четирите воздушни перничиња вклучувајќи ги возачкото, совозачкото и страничните нудат високо ниво на безбедност за вас и вашите патници на патот.

ОСТАНЕТЕ БУДНИ НАД УПРАВУВАЧОТ.

Предупредувањето за сонливост на возачот1 ги анализира шемите на возење за да провери дали има знаци дека возачот подлегнува на замор. Низата предупредувања го советуваат возачот да преземе нешто

 

1 По 2 часа возење со брзина над 65 km/час, предупредувачки звук го известува возачот. Истовремено, системот пресметува ниво на одвлекување на вниманието врз основа на шемите на возење, како што е способноста на возачот да остане во лента. Во случај да се открие опасно однесување при возењето, серија на повеќе гласни аудиосигнали е дизајнирана за да го извести возачот да реагира. Нивото на одвлекување на вниманието се намалува по десет минути безбедно возење. Пресметувањето ќе прекине кога брзината на возилото ќе падне под 65 km/час.
ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

СЕНЗОРИ ЗА СТРАНИЧНИТЕ ДЕЛОВИ НА ВОЗИЛОТО.

Сензорите за страничните делови на возилото1 вклучуваат 12 сензори да предупредат за пречки кои можеби не се видливи при вртење на свиоци со ниски брзини, преку визуелни и аудиосигнали на инфозабавниот екран.

 

1Oпционално

 • ПАМЕТНИ БЕЗБЕДНОСНИ СИСТЕМИ.

  Автоматското сопирање во итни случаи1 со детекција на пешаци предупредува за потенцијален судир со пешак или друго возило2. Ако не се преземе никакво дејство, возилото автоматски ќе сопира.

   

  1Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

  2Работи автоматски над 5 km/час и под 85 km/час. Од 0 до 30 km/час, метриката на успорувањето за намалување на ударната брзина на судирот е 0,9 g. Од 30 до 85 km/час системот ја намалува брзината до максимум 22 km/час. По овој праг, возачот треба да сопира сам да ја намали брзината уште повеќе. Оперативната брзина на AEBPD зависи од откриената пречка (мобилна цел: од 5 до 85 km/час, фиксна цел: од 5 до 80 km/час, пешак: од 5 до 60 km/час). Системите за помош на возачот на Opel се наменети за поддршка на возачот во рамките на системските ограничувања. Возачот останува одговорен за задачата за возење.

 • Opel Combo Cargo, Safety, Lane Keep Assist

  СЕКОГАШ ВО ЛЕНТА.

  Системот за помош за возење во лента1 го предупредува возачот со предупредување при напуштање на лентата и нежни поправки на курсот ако вашиот Combo неочекувано започне да забегува, држејќи ве во лентата.

   

  1 Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.
 • Opel Combo Cargo, Safety, Speed Sign Recognition

  ПАМЕТЕН ЗА БРЗИНАТА.

  Системот за препознавање знаци за брзински ограничувања ги чита знаците за да ги препознае промените во ограничувањето на брзината и укажува дека возачот треба соодветно да ја прилагоди брзината.

   

  1Стандардна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection

 • Opel Combo Cargo, Safety, Automatic Cruise Control

  ДРЖЕТЕ БЕЗБЕДНО РАСТОЈАНИЕ.

  Автоматскиот темпомат1 ја одржува посакуваната брзина од 30-160 km/час и сопира или забрзува за да одржи фиксна оддалеченост од возилото напред, овозможувајќи безбедно, релаксирано возење.

   

  1 Стандардна опрема со Dynamic и Enjoy, опционална со Selection.
 • Opel Combo Cargo, Safety, Airbags

  ОГРОМНА БЕЗБЕДНОСТ.

  Четирите воздушни перничиња вклучувајќи ги возачкото, совозачкото и страничните нудат високо ниво на безбедност за вас и вашите патници на патот.
 • Opel Combo Cargo, Safety, Driver Drowsiness Alert

  ОСТАНЕТЕ БУДНИ НАД УПРАВУВАЧОТ.

  Предупредувањето за сонливост на возачот1 ги анализира шемите на возење за да провери дали има знаци дека возачот подлегнува на замор. Низата предупредувања го советуваат возачот да преземе нешто

   

  1 По 2 часа возење со брзина над 65 km/час, предупредувачки звук го известува возачот. Истовремено, системот пресметува ниво на одвлекување на вниманието врз основа на шемите на возење, како што е способноста на возачот да остане во лента. Во случај да се открие опасно однесување при возењето, серија на повеќе гласни аудиосигнали е дизајнирана за да го извести возачот да реагира. Нивото на одвлекување на вниманието се намалува по десет минути безбедно возење. Пресметувањето ќе прекине кога брзината на возилото ќе падне под 65 km/час.
 • Opel Combo Cargo, Safety, Flank Guard

  СЕНЗОРИ ЗА СТРАНИЧНИТЕ ДЕЛОВИ НА ВОЗИЛОТО.

  Сензорите за страничните делови на возилото1 вклучуваат 12 сензори да предупредат за пречки кои можеби не се видливи при вртење на свиоци со ниски брзини, преку визуелни и аудиосигнали на инфозабавниот екран.

   

  1Oпционално

ПОВРЗАНОСТ.

БЕСПРЕКОРНА ПОВРЗАНОСТ.

Напредниот систем Multimedia Navi Pro1 е целосно компатибилен со Apple CarPlayTM2 и Android AutoTM2, овозможувајќи да поврзете два паметни телефони во исто време со 8-инчниот екран на допир3.

 

Apple CarPlayTM и Android AutoTM им овозможуваат на корисниците полесно да пристапат до корисни апликации и функции на паметните телефони додека возат:

 • Користење на телефонот како сателитска навигација преку Maps
 • Пуштање на омилените плејлисти со Spotify
 • Испраќање и примање пораки преку WhatsApp и Skype


До овие функции лесно може да се пристапи преку гласовната контрола за да се држат на рацете на управувачот и очите на патот.

1Опционално

2Компатибилноста и одредени функционалности може да се разликуваат во зависност од видот на уредот и верзијата на оперативниот систем. Apple CarPlayTM е трговска марка на Apple Inc., регистрирана во САД и во други земји. Android е трговска марка на Google Inc.

3Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ ПРИКАЖИ ПОМАЛКУ

НАВИГАЦИЈА ПРЕКУ ЕКРАН НА ДОПИР.

Multimedia Navi Pro1 со напредна гласовна контрола и целосна навигација ве носи каде што одите, без стрес. Едноставно одберете ја вашата дестинација и дозволете мапата за сателитска навигација да ви ја покаже маршрутата.

 

1Oпционално

БЕЗ ЖИЦИ И КАБЛИ.

Системот за безжично полнење1 на Combo Cargo ви овозможува да го полните вашиот мобилен телефон во движење, во секое време, без да имате потреба од кабли.

 

1Oпционално

 • БЕСПРЕКОРНА ПОВРЗАНОСТ.

  Напредниот систем Multimedia Navi Pro1 е целосно компатибилен со Apple CarPlayTM2 и Android AutoTM2, овозможувајќи да поврзете два паметни телефони во исто време со 8-инчниот екран на допир3.

   

  Apple CarPlayTM и Android AutoTM им овозможуваат на корисниците полесно да пристапат до корисни апликации и функции на паметните телефони додека возат:

  • Користење на телефонот како сателитска навигација преку Maps
  • Пуштање на омилените плејлисти со Spotify
  • Испраќање и примање пораки преку WhatsApp и Skype

  До овие функции лесно може да се пристапи преку гласовната контрола за да се држат на рацете на управувачот и очите на патот. 1Опционално

  2Компатибилноста и одредени функционалности може да се разликуваат во зависност од видот на уредот и верзијата на оперативниот систем. Apple CarPlayTM е трговска марка на Apple Inc., регистрирана во САД и во други земји. Android е трговска марка на Google Inc.

  3Стандардна опрема со Dynamic, опционална со Selection и Enjoy.

 • Opel Combo Cargo, Connectivity, Navigation

  НАВИГАЦИЈА ПРЕКУ ЕКРАН НА ДОПИР.

  Multimedia Navi Pro1 со напредна гласовна контрола и целосна навигација ве носи каде што одите, без стрес. Едноставно одберете ја вашата дестинација и дозволете мапата за сателитска навигација да ви ја покаже маршрутата.

   

  1Oпционално

 • Opel Combo Cargo, Connectivity, Wireless Charging

  БЕЗ ЖИЦИ И КАБЛИ.

  Системот за безжично полнење1 на Combo Cargo ви овозможува да го полните вашиот мобилен телефон во движење, во секое време, без да имате потреба од кабли.

   

  1Oпционално

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА - СКРОЕНА ПО ВАША МЕРКА.

Со оргиналната Opel додатна опрема изразете се и извлечете најмногу за вашето возило. Дизајнирано и тестирано за вашиот Opel.

 

Сликите може да се разликуваат од производот во продажба.

 

Гумени патосници
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Багажник на Покривот
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ
Квалитетни подови
ПРИКАЖИ ДЕТАЛИ