Skip To Content
Преглед

Новиот Opel Vivaro

Редефинирање на зависноста, економијата и капацитетот.

Стилскиот нов Opel Vivaro. Повеќе сила, дополнителен простор за товарење, зголемена удобност на патниците и водечка поврзаност.

 

Проверете зошто зголемената ефикасност и намалените трошоци можат да донесат уште повеќе придобивки:

 • Практичен дизајн
 • Функционална удобност
 • Убедлив капацитет за товарење
 • Економична сила за работење
 • Активна и пасивна безбедност
 • Опсег на варијанти
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Новиот Opel Vivaro

  Новиот Opel Vivaro

  Редефинирање на зависноста, економијата и капацитетот.

  Стилскиот нов Opel Vivaro. Повеќе сила, дополнителен простор за товарење, зголемена удобност на патниците и водечка поврзаност.

   

  Проверете зошто зголемената ефикасност и намалените трошоци можат да донесат уште повеќе придобивки:

  • Практичен дизајн
  • Функционална удобност
  • Убедлив капацитет за товарење
  • Економична сила за работење
  • Активна и пасивна безбедност
  • Опсег на варијанти
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Максимална удобност и практичност и направено со материјали со врвен квалитет. Плус комбето има конкурентна потрошувачка на гориво

Максимална удобност и практичност и направено со материјали со врвен квалитет. Плус комбето има конкурентна потрошувачка на гориво

Мултиталентиран колега што е ефикасен и практичен - со конкурентни цени и трошоци за поседување

Со многу конкурентни цени и вкупни трошоци за поседување, комбето Vivaro ја поддржува бизнис продуктивноста и вашата крајна цел

Дизајн

Брилиjahteн пpb bпeчatok. долготрајна желба  

Дизајниран да привлече внимание со имиџ фокусиран на елегантната корисност. Новиот Opel Vivaro. Едноставно совршен за напредок.

 

Имагинативна интелигенција искористена за секојдневна практичност е секогаш ретка и посебна. Тоа е на располагање надвор од фабриката со секој нов Opel Vivaro.

Cилеh и ctилckи

Уникатниот дизајн на елементите на Opel вклучува: 

 • Длабоки хромирани Opel ознаки, напред и назад. 
 • "Крило" потпис на дневните светла. 
 • Ефектот "сечило" на извајаниот страничен панел. 
 • Набор на хаубата.
 •  Хромирани елементи во групираните предни светла.

Baшata бизhиc kaptичka ha tpkaлa

Доверливоста е вградена, но стилски новиот Opel Vivaro ја покажува својата робусна природа во широкиот, стабилен став. Удобноста при долгите патувања и широката прегледност се гледаат во кренатиот профил на кабината, кренатата линија на покривот и длабоката стаклена површина.

 

Уникатниот стил и видливо високиот квалитет, особено кога се комбинираат со ecoFLEX, праќаат силна порака за вас и вашата компанија. Има голем рамен простор за ставање ознаки. Новиот Opel Vivaro е идеалната бизнис картичка.

 

Светол, проветрен и удобен, во кабината дури и боите и материјалите додаваат дополнителна димензија на удобноста на екипажот или патниците. Тој е совршена бизнис средина, дизајниран да биде поврзани и контактибилен, како и ергономски идеален.

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Брилиjahteн пpb bпeчatok. долготрајна желба  

  Брилиjahteн пpb bпeчatok. долготрајна желба  

  Дизајниран да привлече внимание со имиџ фокусиран на елегантната корисност. Новиот Opel Vivaro. Едноставно совршен за напредок.

   

  Имагинативна интелигенција искористена за секојдневна практичност е секогаш ретка и посебна. Тоа е на располагање надвор од фабриката со секој нов Opel Vivaro.

 • Opel, Vivaro Van, Design

  Cилеh и ctилckи

  Cилеh и ctилckи

  Уникатниот дизајн на елементите на Opel вклучува: 

  • Длабоки хромирани Opel ознаки, напред и назад. 
  • "Крило" потпис на дневните светла. 
  • Ефектот "сечило" на извајаниот страничен панел. 
  • Набор на хаубата.
  •  Хромирани елементи во групираните предни светла.
 • Opel, Vivaro

  Baшata бизhиc kaptичka ha tpkaлa

  Baшata бизhиc kaptичka ha tpkaлa

  Доверливоста е вградена, но стилски новиот Opel Vivaro ја покажува својата робусна природа во широкиот, стабилен став. Удобноста при долгите патувања и широката прегледност се гледаат во кренатиот профил на кабината, кренатата линија на покривот и длабоката стаклена површина.

   

  Уникатниот стил и видливо високиот квалитет, особено кога се комбинираат со ecoFLEX, праќаат силна порака за вас и вашата компанија. Има голем рамен простор за ставање ознаки. Новиот Opel Vivaro е идеалната бизнис картичка.

   

  Светол, проветрен и удобен, во кабината дури и боите и материјалите додаваат дополнителна димензија на удобноста на екипажот или патниците. Тој е совршена бизнис средина, дизајниран да биде поврзани и контактибилен, како и ергономски идеален.

  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Удобност

Bo kohtpoлa, bo kohtakt, bo komahдa

Големата вредност започнува со чувство на благосостојба, зголемената продуктивност е природен резултат.

 

Премногу драгоцено време може да се потроши на лоша организација. Новиот Opel Vivaro е едно ниво повисоко во практичноста, удобноста и складирањето.

Cpeдиha ha bo3aчot

Високо поставен менувач на таблата со инструменти, нов волан со лесен дофат и далечински контроли за инфозабава, седиште со наслони за раце, лумбална поддршка и прилагодување на 6 начини, заедно со јасната инструментација – со сето ова возачот е удобно во контрола.

Oбemho ckлaдиpaњe bo kaбиhata

9 отворени и затворени места за складирање во таблата, оптимално поставени држачи за чаши и вкупен простор за складирање во таблата од повеќе од 24 литри, со 54 литри под изборната канцелариска клупа-седиште, што значи дека има простор за сѐ што ви треба за да работите.

Oпpemeh 3a би3hиc

Корисна отстранлива табла за белешки, која може да биде безбедно фиксирана во вертикална положба, држи важни документи веднаш до раката на возачот, што го заштедува времете на барање. 

 

Карактеристиките на мобилна канцеларија вклучуваат: 

 • канцелариско седиште-клупа со централен дел склопен надолу, кое открива отстранлива табла со исечоци и преграда за складирање погодна за таблет или лаптоп. 
 • држач за паметен телефон на инструмент-таблата. 
 • држач за таблет Docking таница на на инструмент-таблата.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Пpbokлacha иhфo3aбaba

Можете да изберете од големата понуда на напредни системи за инфозабава. R16 GT USB со единечен и CD18 БТ USB со двоен DIN содржат Bluetooth® аудио стриминг и хендзфри, телефон, USB приклучоци во таблата, а надворешните USB овозможуваат поврзување со мобилни уреди, дигитален аудио пренос (DAB +) е исто така достапен како опција. 

 

Navi 50 IntelliLink вклучува 7-инчен колор екран на допир, со целосна европска покриеност. Најновиот NAVI 80 IntelliLink додава дополнителни функции, вклучувајќи 3D поглед од птичја перспектива и IntelliLink технологија и лесна интеграција со паметните телефони, вклучувајќи ги и гласовна контрола и пристап до понудата на TomTom услугите во живо.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Пoгoлema yдoбhoct. пomaлky ctpec

Опциите за внатрешната клима вклучуваат рачни климатизација и електронска контрола на климата (ECC) само за возачката кабина или климатизација напред и назад во новиот Opel Vivaro Combi, кој е исто така достапен со дополнително греење назад.

 

Со задната камера, можете да видите каде одите и да го спречите искривувањето на телото при враќање наназад, сликата е прикажана со динамични упатства на екранот на систем за навигација на допир со статични упатства или упатства за внатрешниот ретровизор.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Bo kohtpoлa, bo kohtakt, bo komahдa

  Bo kohtpoлa, bo kohtakt, bo komahдa

  Големата вредност започнува со чувство на благосостојба, зголемената продуктивност е природен резултат.

   

  Премногу драгоцено време може да се потроши на лоша организација. Новиот Opel Vivaro е едно ниво повисоко во практичноста, удобноста и складирањето.

 • Cpeдиha ha bo3aчot

  Cpeдиha ha bo3aчot

  Високо поставен менувач на таблата со инструменти, нов волан со лесен дофат и далечински контроли за инфозабава, седиште со наслони за раце, лумбална поддршка и прилагодување на 6 начини, заедно со јасната инструментација – со сето ова возачот е удобно во контрола.
 • Opel, Vivaro, Comfort, Mobile Office

  Oбemho ckлaдиpaњe bo kaбиhata

  Oбemho ckлaдиpaњe bo kaбиhata

  9 отворени и затворени места за складирање во таблата, оптимално поставени држачи за чаши и вкупен простор за складирање во таблата од повеќе од 24 литри, со 54 литри под изборната канцелариска клупа-седиште, што значи дека има простор за сѐ што ви треба за да работите.
 • Opel, Vivaro, Irmscher Paket

  Oпpemeh 3a би3hиc

  Oпpemeh 3a би3hиc

  Корисна отстранлива табла за белешки, која може да биде безбедно фиксирана во вертикална положба, држи важни документи веднаш до раката на возачот, што го заштедува времете на барање. 

   

  Карактеристиките на мобилна канцеларија вклучуваат: 

  • канцелариско седиште-клупа со централен дел склопен надолу, кое открива отстранлива табла со исечоци и преграда за складирање погодна за таблет или лаптоп. 
  • држач за паметен телефон на инструмент-таблата. 
  • држач за таблет Docking таница на на инструмент-таблата.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Opel, Vivaro Van, Mobile Office

  Пpbokлacha иhфo3aбaba

  Пpbokлacha иhфo3aбaba

  Можете да изберете од големата понуда на напредни системи за инфозабава. R16 GT USB со единечен и CD18 БТ USB со двоен DIN содржат Bluetooth® аудио стриминг и хендзфри, телефон, USB приклучоци во таблата, а надворешните USB овозможуваат поврзување со мобилни уреди, дигитален аудио пренос (DAB +) е исто така достапен како опција. 

   

  Navi 50 IntelliLink вклучува 7-инчен колор екран на допир, со целосна европска покриеност. Најновиот NAVI 80 IntelliLink додава дополнителни функции, вклучувајќи 3D поглед од птичја перспектива и IntelliLink технологија и лесна интеграција со паметните телефони, вклучувајќи ги и гласовна контрола и пристап до понудата на TomTom услугите во живо.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Пoгoлema yдoбhoct. пomaлky ctpec

  Пoгoлema yдoбhoct. пomaлky ctpec

  Опциите за внатрешната клима вклучуваат рачни климатизација и електронска контрола на климата (ECC) само за возачката кабина или климатизација напред и назад во новиот Opel Vivaro Combi, кој е исто така достапен со дополнително греење назад.

   

  Со задната камера, можете да видите каде одите и да го спречите искривувањето на телото при враќање наназад, сликата е прикажана со динамични упатства на екранот на систем за навигација на допир со статични упатства или упатства за внатрешниот ретровизор.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Kaпaциte

Пpифaќaње ha teжиhata, пpabeњe пpoctop

Тешки товари лесно се сместуваат во внатрешниот простор, кој го прави новиот Opel Vivaro природна бизнис предност.

 

Оптималниот дизајн, максималната рамна површина за товарење и лесниот пристап значат дека што и да треба да транспортирате, новиот Opel Vivaro може тоа да го направи за вас.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Едeh куп пpoctop

Две должини и две висини му даваат можности на просторот за товарење од 5,2 кубни метри до 8,6 кубни метри за затворено комби.

 

2537 mm должина на товарниот простор на пократката верзија или 2937 mm на подолгата верзија. Внатрешноста на товарниот простор е идеално конфигурирана за транспорт на евро-палети со капацитет на лесно внесување до три.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Лeceh пpиctaп - eкctpa дoлгa oпцијa зa tobapeњe

Великодушно широките задни врати кои овозможуваат пристап за евро-палети и задни врати кои се отвораат до 250 степени направи за лесен пристап за товарот.

 

Исто така постои и опција со задна врата. Товарете преку опција за подолг товар преку FlexCargo кој вклучува товарење преку решетки во прегради, а совозачкото седиште овозможува товари до 3750 mm на пократката верзија и 4150 mm на подолгата верзија да бидат транспортирани.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Ocигуpajte cи ja baшata coпctbehoct

Товарот е оптимално обезбеден и патниците дополнително заштитени со оптимално поставени алки за врзување.

 

За да се ​​заштити внатрешноста, постои цела палета на дрвени подни и ѕидни панели, направени за да се даде слободен пристап до двете стандардни и опционално достапни куки, алките за врзување итн.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Пpифaќaње ha teжиhata, пpabeњe пpoctop

  Пpифaќaње ha teжиhata, пpabeњe пpoctop

  Тешки товари лесно се сместуваат во внатрешниот простор, кој го прави новиот Opel Vivaro природна бизнис предност.

   

  Оптималниот дизајн, максималната рамна површина за товарење и лесниот пристап значат дека што и да треба да транспортирате, новиот Opel Vivaro може тоа да го направи за вас.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Едeh куп пpoctop

  Едeh куп пpoctop

  Две должини и две висини му даваат можности на просторот за товарење од 5,2 кубни метри до 8,6 кубни метри за затворено комби.

   

  2537 mm должина на товарниот простор на пократката верзија или 2937 mm на подолгата верзија. Внатрешноста на товарниот простор е идеално конфигурирана за транспорт на евро-палети со капацитет на лесно внесување до три.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Opel, Vivaro, Cargo, Easy Access

  Лeceh пpиctaп - eкctpa дoлгa oпцијa зa tobapeњe

  Лeceh пpиctaп - eкctpa дoлгa oпцијa зa tobapeњe

  Великодушно широките задни врати кои овозможуваат пристап за евро-палети и задни врати кои се отвораат до 250 степени направи за лесен пристап за товарот.

   

  Исто така постои и опција со задна врата. Товарете преку опција за подолг товар преку FlexCargo кој вклучува товарење преку решетки во прегради, а совозачкото седиште овозможува товари до 3750 mm на пократката верзија и 4150 mm на подолгата верзија да бидат транспортирани.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Opel, Vivaro, Cargo, Load Security

  Ocигуpajte cи ja baшata coпctbehoct

  Ocигуpajte cи ja baшata coпctbehoct

  Товарот е оптимално обезбеден и патниците дополнително заштитени со оптимално поставени алки за врзување.

   

  За да се ​​заштити внатрешноста, постои цела палета на дрвени подни и ѕидни панели, направени за да се даде слободен пристап до двете стандардни и опционално достапни куки, алките за врзување итн.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Ефикасност

Гpижete ce зa baшata cmetкa bo бahкa

Сообразност со Еуро 5 за уздувувања, монотурбо или битурбо технологија, масивен вртежен момент при работа и чиста енергија, долги сервисни интервали и кратки интервали за одмор. Новиот Opel Vivaro едноставно е економски шампион.

 

Намалените мотори со турбополнење 1,6 CDTI кои испорачуваат повеќе моќ со помала потрошувачка се типични за генијот на новиот Opel Vivaro. Резултатот е водечки во класата на потрошувачката на гориво и издувувањето на CO2.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Пobeќe moќ, пomaлку жeд

Новиот Opel Vivaro воведува нова палета на common rail дизел мотори. Со само 1,6 литри капацитет, тие испорачуваат моќност од 66 kW (90 КС) до 103 kW (140 КС) со вреден вртежен момент, скромна потрошувачка и ниска емисија на гасови.

Bpbha texhoлoгиja

Моторот на новиот Opel Vivaro содржи голем број на технички напредоци, вклучувајќи:

 

Променлива геометрија на турбо-полнењето или biturbo технологија за зголемување на моќта, се елиминирање на турбо заостанувањето, намалување на издувувањето од работата со ефикасно рабоптење системот за согорување со променлив вител.

 

Регенерација на филтерот за честички значи дека во периодични интервали кратки пост-вбризгувања овозможуваат потребната температура на издувните линија без да влијаат на перформансите на моторот. Рециркулацијата на издувните гасови со низок притисок (EGR) дополнително го намалува издувувањето без загуби на моќта.

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Vivaro ecoflex

ecoFLEX значката кажува многу за вашиот однос кон животната средина и оперативната ефикасност.

 

Високо штедливиот 1,6 CDTI ecoFLEX со 66 kW (90 КС), заедно со стандардниот старт/стоп систем, ја намалува потрошувачката на нула секогаш кога новиот Opel Vivaro ќе застане, намалувајќи го изгубеното горивото и вашето влијание врз животната средина. И споделува цела низа на други технологии за заштеда на енергија, како што се регенеративно сопирање, филтер за дизелски честички на кој не му треба одржување и врвно вбризгување на гориво и променливо геометрија на турбо полнење. Без оглед на вашите лесни комерцијални потреби, пробајте го ecoFLEX како еден дополнителен чекор кон почисто, поефикасно бизнис присуство.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Дoпoлhиteлho шteдeњe ha tpoшoциte

Во прилог на изборниот систем старт/стоп, пумпа за вода за штедење на енергија, која работи само кога е потребно и пумпа за масло со променливо поместување, која ја обезбедува токму вистинската количина на лубрикант за намалување на трошењето на природната енергија.

 

Паметното регенеративно полнење ја намалува потрошувачката и издувувањето со селективно полнење на батеријата само главно кога постои резервна енергија на располагање за време на сопирање и забавување.

 

Тајминг синџирот без одржување и филтер за дизел честички помагаат да се намалат трошоците за сервис и прекините благодарејќи на големите сервисни интервали до 2 години / 40.000 км.

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Peжиm ecodrive

Режимот EcoDrive може да биде вклучен или исклучен во секое време. Со притискање на копчето се активира и може да се исклучи со намалување или едноставно исклучување. 

 

Во EcoDrive режимот: 

 • вртежниот момент на моторот и моќноста се намалени, 
 • забрзувањето е изменето,
 • потрошувачката на енергија на климатизација и греење е намалено. 

 

EcoDrive режимот му овозможува на возачот да знае точно во која брзина треба да вози за да заштеди гориво со давање на светлосен сигнал кога е најефикасно да се смени брзина. Ако има и навигацијата, се покажуваат економски податоци и инструкции за возењето врз основа на влезните податоци од системот.

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Гpижete ce зa baшata cmetкa bo бahкa

  Гpижete ce зa baшata cmetкa bo бahкa

  Сообразност со Еуро 5 за уздувувања, монотурбо или битурбо технологија, масивен вртежен момент при работа и чиста енергија, долги сервисни интервали и кратки интервали за одмор. Новиот Opel Vivaro едноставно е економски шампион.

   

  Намалените мотори со турбополнење 1,6 CDTI кои испорачуваат повеќе моќ со помала потрошувачка се типични за генијот на новиот Opel Vivaro. Резултатот е водечки во класата на потрошувачката на гориво и издувувањето на CO2.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Пobeќe moќ, пomaлку жeд

  Пobeќe moќ, пomaлку жeд

  Новиот Opel Vivaro воведува нова палета на common rail дизел мотори. Со само 1,6 литри капацитет, тие испорачуваат моќност од 66 kW (90 КС) до 103 kW (140 КС) со вреден вртежен момент, скромна потрошувачка и ниска емисија на гасови.
 • Opel, Vivaro, Efficiency, Consumption, Emissions

  Bpbha texhoлoгиja

  Bpbha texhoлoгиja

  Моторот на новиот Opel Vivaro содржи голем број на технички напредоци, вклучувајќи:

   

  Променлива геометрија на турбо-полнењето или biturbo технологија за зголемување на моќта, се елиминирање на турбо заостанувањето, намалување на издувувањето од работата со ефикасно рабоптење системот за согорување со променлив вител.

   

  Регенерација на филтерот за честички значи дека во периодични интервали кратки пост-вбризгувања овозможуваат потребната температура на издувните линија без да влијаат на перформансите на моторот. Рециркулацијата на издувните гасови со низок притисок (EGR) дополнително го намалува издувувањето без загуби на моќта.

  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Vivaro ecoflex

  Vivaro ecoflex

  ecoFLEX значката кажува многу за вашиот однос кон животната средина и оперативната ефикасност.

   

  Високо штедливиот 1,6 CDTI ecoFLEX со 66 kW (90 КС), заедно со стандардниот старт/стоп систем, ја намалува потрошувачката на нула секогаш кога новиот Opel Vivaro ќе застане, намалувајќи го изгубеното горивото и вашето влијание врз животната средина. И споделува цела низа на други технологии за заштеда на енергија, како што се регенеративно сопирање, филтер за дизелски честички на кој не му треба одржување и врвно вбризгување на гориво и променливо геометрија на турбо полнење. Без оглед на вашите лесни комерцијални потреби, пробајте го ecoFLEX како еден дополнителен чекор кон почисто, поефикасно бизнис присуство.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Opel, Vivaro, Efficiency,Operating Costs

  Дoпoлhиteлho шteдeњe ha tpoшoциte

  Дoпoлhиteлho шteдeњe ha tpoшoциte

  Во прилог на изборниот систем старт/стоп, пумпа за вода за штедење на енергија, која работи само кога е потребно и пумпа за масло со променливо поместување, која ја обезбедува токму вистинската количина на лубрикант за намалување на трошењето на природната енергија.

   

  Паметното регенеративно полнење ја намалува потрошувачката и издувувањето со селективно полнење на батеријата само главно кога постои резервна енергија на располагање за време на сопирање и забавување.

   

  Тајминг синџирот без одржување и филтер за дизел честички помагаат да се намалат трошоците за сервис и прекините благодарејќи на големите сервисни интервали до 2 години / 40.000 км.

  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Peжиm ecodrive

  Peжиm ecodrive

  Режимот EcoDrive може да биде вклучен или исклучен во секое време. Со притискање на копчето се активира и може да се исклучи со намалување или едноставно исклучување. 

   

  Во EcoDrive режимот: 

  • вртежниот момент на моторот и моќноста се намалени, 
  • забрзувањето е изменето,
  • потрошувачката на енергија на климатизација и греење е намалено. 

   

  EcoDrive режимот му овозможува на возачот да знае точно во која брзина треба да вози за да заштеди гориво со давање на светлосен сигнал кога е најефикасно да се смени брзина. Ако има и навигацијата, се покажуваат економски податоци и инструкции за возењето врз основа на влезните податоци од системот.

  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Безбедност

Зaшtиtete ги baшиte aдуtи

Новиот Opel Vivaro се грижи за екипажот, патниците и товарот со помош на опремата за врвната активна и пасивна безбедност и има едноставен за поставување, а истовремено софистициран алармен систем.

 

Без оглед на тоа што вашиот нов Opel Vivaro носи, без разлика кој седи во него, сѐ што е можно е направено за да се подобри и подигне нивото на безбедност без да се загрозат економичноста, ефикасноста или удобноста.

 

Алармниот систем на за новиот Vivaro е дизајниран во согласност со Истражувачкиот центар за осигурување и поправање на моторни возила, Татчам, ОК. Тој доби натпросечно рангирање Е. Се активира кога некој сака насилно да влезе во возилото, свири сирената и трепкаат светлата. Како заштита против дисконекција на батеријата, си содржи сопствен избор на енергија.

 

Предните врати можат да се заклучат со блокирање преку фабрички монтиран систем за блокирање на Opel. Ова ја зголемува безбедноста на возилото и ја отежнува кражбата.

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Aкtиbha бeзбeдhoct

Карактеристиките на активна безбедност вклучуваат:

 • Програма за електронска стабилност (ESP®Plus)
 • Анти-блокирачки систем за сопирање (ABS)
 • Електронска сопирачка – дистрибуција на сила (EBD)
 • Систем за помош при качување по нагорнина (HSA)
 • Контрола на тракцијата (ТК)
 • Програма за стабилност на приколка (TSP) (со дополнителна кука за приколка)

 

Тоа е многу за кое било комби - но новиот Opel Vivaro нуди дури и повеќе. На пример нејзината ESP®Plus исто така вклучува:

Адаптивна контрола на товарот. Контролата на товарот се прилагодува на ESP®Plus системот според тоа дали возилото е целосно натоварено, половина натоварено или празно (стандардна опрема).

Ублажување при превртување. Системот за ублажување при превртување постојано го надгледува однесувањето на возилото со помош на сензорите на системот ESP®Plus и интервенира кога има опасност возилото да се преврти.

Хидраулична помош при сопирање. Во критична ситуации хидрауличната помош при сопирање ја зголемува силата на сопирачката до максимум, намалувајќи го растојанието на сопирање.

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Restraining systems

Стандардната опрема за пасивна безбедност содржи:

 • предно воздушно перниче за возачот 
 • воздушно перниче за совозачот (опционално на Van, стандардно за Combi)
 • предупредување за сигурносен појас, возачкото седиште 
 • безбедносни ремени со граничник на сила на првиот ред седишта 
 • затегнувач на сигурносен појас затегнувач на првиот ред седишта
 • наслон за глава за возачот со систем за заштита од повреда на вратот
 • рампа против пролизгување за возачкото седиште 
 • Сигурносен појас – ограничувач на сила (задни седишта) 
 • SOFIX точки на монтирање за две детски седишта за Combi и Crew Van 
 • Комби верзии исто така содржат TopTether точки за да се овозможи монтирање на универзални детски седишта на други места 

 

Предното странично перниче и предното завесесто воздушно перниче се опционални за сите верзии. 

Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Isofix зaшtиta зa дeцa

Безбедноста на децата е секогаш приоритет во Opel. ISOFIX детските седишта можат да бидат монтирани на страничните седишта во вториот ред на Vivaro Combi, кој е опремен и со дополнителната безбедност на TopTether за заштита на вратот.

Petpobизopи зa ceпи toчки

Надворешните ретровизори со двојни леќи ги минимизираат опасностите од слепата точка додека возите, со посебно пониско огледало, кое овозможува дополнителен преглед додека претекнувате, а има и асферичен надворешен дел за подобра долг дострел на видливост. 

 

Уникатниот широк ретровизор, кој се наоѓа на совозачкото ролетна, нуди екстра видливост на сложени сообраќајони крстосници.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку

Cиctem зa cлeдeњe ha пpиtиcoкot ha гуmиte (tpms)

TPMS ја зголемува безбедноста преку откривање на недостаток на притисокот во гумите, додека сте на пат. Сензорот е активиран, а светлината во групата инструменти јавува предупредување против целосно истушување.

Зaшtиta ha пeшaци

Новиот Opel Vivaro ги исполнува регулативите за заштита на нозете на пешаците со оптимизирана област на браникот.

 

Со хауба што може да се деформира, како и елементите под неа, плус простор за судар кој овозможува непречена деформација за овозможување на ефикасна заштита на главата.
Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Зaшtиtete ги baшиte aдуtи

  Зaшtиtete ги baшиte aдуtи

  Новиот Opel Vivaro се грижи за екипажот, патниците и товарот со помош на опремата за врвната активна и пасивна безбедност и има едноставен за поставување, а истовремено софистициран алармен систем.

   

  Без оглед на тоа што вашиот нов Opel Vivaro носи, без разлика кој седи во него, сѐ што е можно е направено за да се подобри и подигне нивото на безбедност без да се загрозат економичноста, ефикасноста или удобноста.

   

  Алармниот систем на за новиот Vivaro е дизајниран во согласност со Истражувачкиот центар за осигурување и поправање на моторни возила, Татчам, ОК. Тој доби натпросечно рангирање Е. Се активира кога некој сака насилно да влезе во возилото, свири сирената и трепкаат светлата. Како заштита против дисконекција на батеријата, си содржи сопствен избор на енергија.

   

  Предните врати можат да се заклучат со блокирање преку фабрички монтиран систем за блокирање на Opel. Ова ја зголемува безбедноста на возилото и ја отежнува кражбата.

  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Aкtиbha бeзбeдhoct

  Aкtиbha бeзбeдhoct

  Карактеристиките на активна безбедност вклучуваат:

  • Програма за електронска стабилност (ESP®Plus)
  • Анти-блокирачки систем за сопирање (ABS)
  • Електронска сопирачка – дистрибуција на сила (EBD)
  • Систем за помош при качување по нагорнина (HSA)
  • Контрола на тракцијата (ТК)
  • Програма за стабилност на приколка (TSP) (со дополнителна кука за приколка)

   

  Тоа е многу за кое било комби - но новиот Opel Vivaro нуди дури и повеќе. На пример нејзината ESP®Plus исто така вклучува:

  Адаптивна контрола на товарот. Контролата на товарот се прилагодува на ESP®Plus системот според тоа дали возилото е целосно натоварено, половина натоварено или празно (стандардна опрема).

  Ублажување при превртување. Системот за ублажување при превртување постојано го надгледува однесувањето на возилото со помош на сензорите на системот ESP®Plus и интервенира кога има опасност возилото да се преврти.

  Хидраулична помош при сопирање. Во критична ситуации хидрауличната помош при сопирање ја зголемува силата на сопирачката до максимум, намалувајќи го растојанието на сопирање.

  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Restraining systems

  Restraining systems

  Стандардната опрема за пасивна безбедност содржи:

  • предно воздушно перниче за возачот 
  • воздушно перниче за совозачот (опционално на Van, стандардно за Combi)
  • предупредување за сигурносен појас, возачкото седиште 
  • безбедносни ремени со граничник на сила на првиот ред седишта 
  • затегнувач на сигурносен појас затегнувач на првиот ред седишта
  • наслон за глава за возачот со систем за заштита од повреда на вратот
  • рампа против пролизгување за возачкото седиште 
  • Сигурносен појас – ограничувач на сила (задни седишта) 
  • SOFIX точки на монтирање за две детски седишта за Combi и Crew Van 
  • Комби верзии исто така содржат TopTether точки за да се овозможи монтирање на универзални детски седишта на други места 

   

  Предното странично перниче и предното завесесто воздушно перниче се опционални за сите верзии. 

  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Isofix зaшtиta зa дeцa

  Isofix зaшtиta зa дeцa

  Безбедноста на децата е секогаш приоритет во Opel. ISOFIX детските седишта можат да бидат монтирани на страничните седишта во вториот ред на Vivaro Combi, кој е опремен и со дополнителната безбедност на TopTether за заштита на вратот.
 • Petpobизopи зa ceпи toчки

  Petpobизopи зa ceпи toчки

  Надворешните ретровизори со двојни леќи ги минимизираат опасностите од слепата точка додека возите, со посебно пониско огледало, кое овозможува дополнителен преглед додека претекнувате, а има и асферичен надворешен дел за подобра долг дострел на видливост. 

   

  Уникатниот широк ретровизор, кој се наоѓа на совозачкото ролетна, нуди екстра видливост на сложени сообраќајони крстосници.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку
 • Cиctem зa cлeдeњe ha пpиtиcoкot ha гуmиte (tpms)

  Cиctem зa cлeдeњe ha пpиtиcoкot ha гуmиte (tpms)

  TPMS ја зголемува безбедноста преку откривање на недостаток на притисокот во гумите, додека сте на пат. Сензорот е активиран, а светлината во групата инструменти јавува предупредување против целосно истушување.
 • Зaшtиta ha пeшaци

  Зaшtиta ha пeшaци

  Новиот Opel Vivaro ги исполнува регулативите за заштита на нозете на пешаците со оптимизирана област на браникот.

   

  Со хауба што може да се деформира, како и елементите под неа, плус простор за судар кој овозможува непречена деформација за овозможување на ефикасна заштита на главата.
  Прочитај Повеќе Прикажи Помалку