Skip To Content
Модели

Модели Opel Vivaro

Разновидност, економичност, удобност, стил и стабилност. Opel Vivaro е уникатна комбинација. 3 препознатливи модели. 2 должини. До 9 седишта. Луксузен или практичен колку што сакате.

 

*На моделите се прикажани дополнителни стандардни својства и тркала

COMBI

Стандардната опрема содржи:

 

 • 1.6 CDTI 95 КС S&S 
 • Лизгачка врата, десна страна, фиксен прозор
 • Задни врати на отворање
 • Лесно-затемнети прозори
 • Дневни светла (халогенски)
 • 16-инчни челични тркала со централен капак 
 • Далечински клуч со 2 копчиња со централно заклучување на вратите
 • Стилизирана ткаенина Tricess Blue
 • Соодветна контролна табла Denim Blue
 • Отворено складирање на контролната табла
 • Гумен под
 • Радио R16 со Bluetooth® и приклучок USB
 • Електрика на прозорци и греење на странични ретровизори
 • Стандардна двојна патничка клупа
 • Фиксни, отстранливи клупи во втор и трет ред
 • Напредна конфигурација за седишта со макс. 9 седишта
 • Воздушни перничиња за возачот и совозачот 

COMBI+

Како дополнение на стандардната опрема на Combi, специфичната опрема на Combi+ вклучува:

 

 • 16-инчни челични тркала со целосен капак на тркалото
 • Лизгачки прозорци во вториот ред
 • Пакет за надворешност 1 (предни/задни браници во боја на каросеријата)
 • Предни светла за магла
 • Врата на багажник со бришач
 • Темпомат со ограничувач на брзината
 • Кожен управувач
 • Седишта со ткаенина Connect црно
 • Затворен простор за складирање на контролната табла
 • Комплетен декор на внатрешната страна на ѕидот во сребрено
 • Рачна климатизација (напред и назад)
 • Далечински клуч со 3 копчиња
 • Патничка клупа со складирање и воздушно перниче
 • Клупите на патниците се опремени со наслони за раце

COMBI SPORT

Како дополнение на стандардната опрема на Combi, посебната опрема на Combi Sport содржи:

 

 • 1.6 CDTI BiTurbo 125 КС S & S
 • Избор помеѓу основна или металик боја
 • Пакет за надворешност 3 (различни надворешни делови во боја на каросеријата)
 • Декоративни спортски ленти во црно или сребро
 • Екстра-темно затемнето стакло
 • 17-инчни тркала од легура во црно или сребрено
 • Предни светла за магла
 • Дневни светла LED
 • Темпомат со ограничувач на брзина
 • Управувач обвиткан со кожа
 • Рачен клима уред (напред и назад)
 • Ткаенина на седиштето "Connect" - црно
 • Електрика на прозорци, напред, со еден допир
 • Автоматско осветлување и систем за бришачи
 • Помош за паркирање назад (ултрасонично)
 • Navi 50 IntelliLink
 • Држач за паметен телефон

COMBI EDITION ПЛУС ПАКЕТ ELEGANCE

Карактеристиките како дополнение на Combi вклучуваат:

 

 • 16-инчни челични тркала заштитени со целосен капак
 • Врвни дневни светла (LED)
 • Елегантна ткаенина Connect црно 
 • Контролна табла во елегантно Carbon црно
 • Наслони за раце за дополнителна удобност на двете задни клупи
 • Предните фарови за магла ја зголемуваат безбедноста и стилот
 • Кожен управувач
 • Предни и задни надворешни браници во боја на каросеријата

COMBI EDITION ПЛУС ПАКЕТ COSMO

Карактеристиките како дополнение на Combi вклучуваат:

 

 • 17-инчни тркала од легура
 • Далечинско селективно заклучување на вратите
 • Радио CD18 CD со Bluetooth® и приклучок USB
 • Аголните светла за магла ја максимизираат видливоста
 • Автоматски бришачи на ветробранското стакло и светла
 • Климатизација напред и назад
 • Прозорците на страничната врата и на панелот од спротивната страна се отвораат
 • Задната врата на багажникот ги заменува вратите со странично отворање

COMBI СО ПАКЕТ ЗА СТИЛИЗИРАЊЕ IRMSCHER

Посебните карактеристики вклучуваат:

 

 • Декор на врата/страничен декор на панели: кожни рамки со сребрени шевови (предни и задни надворешни седишта)
 • Контролна табла: централна рамка покриена со кожа со сребрени шевови
 • Менувач со кожна облога со шевови и сребрени шевови
 • Велурни патосници со сребрени шевови и букви „Vivaro“ (дел на возачот и патниците, како и багажникот)
 • Декор на D-столб, лево (декор на десниот D-столб веќе стандарден со задно греење)
 • Латерални велурни делови на структурата на седиштата од вториот ред во зависност од лизгачката врата
 • Велурен декор на куќиштата на тркалата 

 

Пакетот Irmscher Tourer Pack е дополнително, реверзибилно подобрување кое го применува и поддржува Irmscher Automobilbau GmbH & Co. KG („Irmscher“). Adam Opel AG не дава никаква гаранција за ниту еден од деловите на пакетот и не е одговорен за нивниот квалитет. Специфични резервни делови може да се нарачаат од Irmscher. Пакетот ја намалува достапната носивост на основното возило.